Teraz jest 04 wrz 2025, 07:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Przeniesienie do innego US 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA09 mar 2017, 21:31

POSTY        34
Post Re: Przeniesienie do innego US
Sytuacja z życia wzięta. W jednym z US 2 pracowników poprosiło o przeniesienie do innego US i uwaga! Nagle okazali się tak fenomenalnymi i nie do zastąpienia pracownikiem, że ze zwykłego pracownika jednego awansowano od razu na kierownika, drugiego przeniesiono do kontroli, i obiecano w przyszłości stanowisko kierownicze. Da się, da się. Trzeba próbować nigdy nie wiadomo, może i ty okażesz się niezastąpionym pracownikiem i z eksperta zostaniesz od razu kierownikiem.

20 lip 2018, 07:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 07:27

POSTY        44
:blush: Mnie to akurat nie urządza. po prostu wyprowadzam się do innego miasta i innego województwa. Długo walczyłam o tą pracę (zastępstwa, staże itp.) i marzy mi się przenieść do US w nowym mieście. Zawsze to już chociaż problem pracy z głowy, a gdyby okazało się, że atmosfera jest tam słaba zawsze mogę się zwolnić będąc już tam na miejscu. Martwię się jednak, że długo to pewnie trwa. Dwa podpisy a pół roku leżenia papierków na biurku, na tyle nie mogę sobie już pozwolić :mellow:

20 lip 2018, 11:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 maja 2017, 06:56

POSTY        18
A jak jest z US do UCS na funkcjonariusza? Jak jest nabór na funkcjonariusza, to zgody obecnego NUS nie potrzeba? Jak wygląda taka procedura? Zaliczam wszystkie etapy w naborze i co? Przeniesienie z automatu bez zgodu mojego NUS? Ktoś wie jak to wygląda?

20 lip 2018, 13:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 gru 2018, 08:39

POSTY        25
Czy ktoś kto ma procedurę przeniesienia za sobą mógłby mi podpowiedzieć jak to załatwił? Od paru miesięcy próbuje zmienić izbę. W nowej nie ma etatu, z obecnej nie chcą puścić z etatem, proszę o pomoc z z góry dziękuję

05 lut 2019, 16:53
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA08 mar 2019, 17:18

POSTY        1
Mam pytanie w związku z przeniesieniem do innego US. Pracuję obecnie, mam umowę na czas określony, jestem już po tygodniowym szkoleniu na służbie i zdanym egzaminie (czeka mnie jeszcze egzamin przed NUS). Tak wyszło, że się przeprowadzam i będę miała trochę daleko do obecnego miejsca pracy. Czy w moim przypadku jest jakaś szansa na przeniesienie? No i jak wygląda ta procedura, jak to się załatwia? Idę do NUS tam gdzie chcę się przenieść i rozmawiam, czy czekam na konkurs czy jeszcze jakoś inaczej? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :)

10 mar 2019, 10:07

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Zapytaj NUS-a urzędu, do którego chcesz przejść, czy ma miejsce i czy Cię chce przyjąć. Jeśli chce, zapytaj o zgodę swojego obecnego NUS-a. Jeśli obaj wyrażą zgodę, pisz podanie do DIAS za pośrednictwem "nowego" NUS-a, bo on Cię będzie przyjmował. Na podaniu powinny być zgody obu NUS-ów.

I już.

10 mar 2019, 19:15
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 cze 2014, 18:35

POSTY        11
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak wygląda taki nabór wewnętrzny? Tak samo jak przy konkursie test wiedzy i rozmowa kwalifikacyjna, do których trzeba się przygotować z przepisów?

12 maja 2019, 14:53
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 lut 2017, 19:51

POSTY        2
Chciałbym w tym roku przenieść się z US do UCS, ale w tym problem, że przeniesienie polegałoby na przeniesieniu pomiędzy dwiema Izbami. Po pierwsze czy powinienem napisać do Naczelnika UCS z zapytaniem o wolny wakat i wcześniej najlepiej poinformować mojego obecnego NUS o chęci przeniesienia się? Orientuje się ktoś czy w powyższym przypadku jest opcja przeniesienia, aby pozostać na dotychczasowych warunkach pracy?
Potrzebuję porad jak to najlepiej rozegrać :)
Z góry dziękuję za odpowiedź i wskazówki.

01 cze 2019, 10:48
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Zastanów się czy warto. Zrób rachunek sumienia i jeszcze raz się zastanów. Pieniądze takie same (no oprócz dodatku kontrolerskiego - od 60 do 400zł) ale roboty od ... do tego terminy.

01 cze 2019, 15:01
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 lut 2017, 19:51

POSTY        2
Zed77                    

Zastanów się czy warto. Zrób rachunek sumienia i jeszcze raz się zastanów. Pieniądze takie same (no oprócz dodatku kontrolerskiego - od 60 do 400zł) ale roboty od ... do tego terminy.

Czyli, taka sama sytuacja jak w US, a jednak kilka złotych więcej. Niemniej jednak chciałbym spróbować się przenieść ;) chciałbym prosić o kilka wskazówek jak podejść do kwestii przeniesienia pomiędzy Izbami i jak rozpocząć ten proces (oczywiście bez naboru wewnętrznego, ponieważ na razie nie widać żadnych tego typu ogłoszeń). Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki :)

01 cze 2019, 19:40
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2017, 10:28

POSTY        1
Witam,
czy ktoś ostatnio przenosił się do innej Izby AS??? i może podpowiedzieć jak to teraz wygląda i od czego zacząć?

z góry dzięki!

23 lut 2020, 17:56
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
Zawsze trzeba zacząć od "miejsca destynacji" czyli Izby.
Musisz upewnić się, że Ciebie tam chcą i przyjmą.
Nie zaczynaj od Urzędu, w którym pracujesz, bo możesz spalić sobie mosty.
Wiem to z doświadczenia.
Życzę powodzenia  :piwo:

24 lut 2020, 09:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 07:27

POSTY        44
Najpierw dzwoniłam do Izby docelowej, co potem okazało się bezsensowne, bo Pani przez telefon opowiadała jak to potrafią przenieść w 14 dni a ostatecznie dostałam odmowę z racji braku wolnych etatów w urzędzie, w którym chciałam pracować. Na pewno dużo łatwiej przenieść się do samej Izby lub dużego Urzędu. Ostatecznie wszystko się udało ale trwało to prawie rok, ponieważ czekałam na wolne miejsce aż do najbliższych emerytur  :unsure: Jeśli chodzi o procedurę, to napisałam do docelowej Izby wniosek o przeniesienie służbowe na podstawie art. 64 ustawy o służbie cywilnej i określiłam w nim z jaką datą i gdzie chcę się przenieść (ustaliłam to wcześniej z Naczelnikiem docelowego Urzędu). Jeśli Izba ma etat i jest zgoda, przesyła pismo do Twojej Izby i właściwie chyba to było tyle. Dostałam pismo z docelowej, że jest zgoda na przeniesienie od dnia takiego i takiego i już. Moja Izba sama przesłała wszystkie akta osobowe a mi kazali po prostu przyjść do pracy w nowym miejscu  :rolleyes:

25 lut 2020, 10:39
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 gru 2018, 08:39

POSTY        25
biedronki15                    

Najpierw dzwoniłam do Izby docelowej, co potem okazało się bezsensowne, bo Pani przez telefon opowiadała jak to potrafią przenieść w 14 dni a ostatecznie dostałam odmowę z racji braku wolnych etatów w urzędzie, w którym chciałam pracować. Na pewno dużo łatwiej przenieść się do samej Izby lub dużego Urzędu. Ostatecznie wszystko się udało ale trwało to prawie rok, ponieważ czekałam na wolne miejsce aż do najbliższych emerytur  :unsure: Jeśli chodzi o procedurę, to napisałam do docelowej Izby wniosek o przeniesienie służbowe na podstawie art. 64 ustawy o służbie cywilnej i określiłam w nim z jaką datą i gdzie chcę się przenieść (ustaliłam to wcześniej z Naczelnikiem docelowego Urzędu). Jeśli Izba ma etat i jest zgoda, przesyła pismo do Twojej Izby i właściwie chyba to było tyle. Dostałam pismo z docelowej, że jest zgoda na przeniesienie od dnia takiego i takiego i już. Moja Izba sama przesłała wszystkie akta osobowe a mi kazali po prostu przyjść do pracy w nowym miejscu  :rolleyes:

A do jakiej izby sie przeniosłaś jeśli to nie tajemnica? :)

25 lut 2020, 11:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 47 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona