____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
02 gru 2015, 23:05
Re: SSP
Czy może wiecie jak wygasić w SSP ratę z decyzji, która była zatwierdzona w POLTAX i zaksięgowana w POLTAX2B?
03 gru 2015, 14:53
a nie ma takiego przypadku w podręczniku? Jeśli nie, to warto skorzystać z codziennie odbywających się telekonferencji z ekspertami z mf - większość problemów rozwiązują od ręki, a jak coś trudniejszego to na telefon się umawiają - takie telekonferencje są codziennie chyba o 11. Kurcze coś dzisiaj było o ratach, ale nie kojarzę dokładnie tematu
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
03 gru 2015, 19:10
lidzia5
A jak w waszych urzędach wygląda wsparcie i zaangażowanie Izb Skarbowych we wdrożenie SSP? Jestem oburzona że ktoś dopuścił do takiego chaosu. Jak można było wpuścić us w coś takiego bez kompleksowych szkoleń, bo to w czym uczestniczyliśmy dotychczas w zakresie SZD i SSP nie dawało obrazu całości. Dramat.
A MF poradziło sobie doskonale z SZD - po prostu wzięło produkt sprawdzony "system elektronicznego zarządzania dokumentami (EZD) autorstwa Podlaskiego Urzędu Wojewódzkiego w Białymstoku (PUW)". A gdyby miały być jakieś trudności to zabezpieczyło się odpowiednio: http://www.mf.gov.pl/no-cache/ministers ... pId=764034
03 gru 2015, 21:14
Jeszcze jeden przydatny link: \\145.237.245.105\podreczniki\podr\ssp_dok_rob\30_Materiały wdrożeniowe\30_Wdrożenie masowe ePodatki\30_Baza wiedzy To materiały opracowane na podstawie dotychczasowych telekonferencji.
04 gru 2015, 10:31
Mam do was pytanko odnośnie SZD. Jak ustalono w waszych urzędach: czy będziecie skanować deklaracje PCC, SD i PIT-16 czy idą tylko w wersji papierowej do pracownika wpisującego te deklaracje do SSP?
05 gru 2015, 21:25
Nie można obsłużyć w SSP deklaracji jak nie przeszła przez SZD, mowa o papierze. Z tego co kumam to SZD będzie tylko do SSP, tzn 3 podatków. Zabawa na całego
05 gru 2015, 21:32
SSP nie obędzie się bez SZD
05 gru 2015, 22:01
deklaracje mają być tylko wprowadzane w zakresie metadanych do SZD - z kodem kreskowym, ale bez skanowania.
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
05 gru 2015, 22:36
bolismatunore
SSP nie obędzie się bez SZD pije-===[
nie obędzie się faktycznie, bo i SSP i SZD są komponentem tego samego systemu
05 gru 2015, 22:36
dajcie znać jak tam po wdrożeniu działacie my zobaczymy jutro jak działa finalny ssp i szd
06 gru 2015, 11:56
siedzę i sprawdzam na chybił trafił i wszystko jest i ładnie wygląda, jak będzie się pracowało, okaże się, ale na razie idzie :)
06 gru 2015, 13:30
a reszta świata milczy... ludziska piszcie jak u was - ruszy jutro produkcja?