Teraz jest 06 wrz 2025, 21:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Poziom merytoryczny urzędnika 
Autor Treść postu

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

No to była ostra impreza - nagle przygasło światło, muzyka, wpadło 20-25 wielkich facetów w pełnym rynsztunku antyrerrorystów z bronią maszynową, zabezpieczyli wejścia i zaczęli sprawdzać ludzi. Ale - pełna kultura - to trzeba przyznać."

Coś ta internautka ma chyba słabość do wielkich facetów z wielką bronią  :blush: ale - pełna kultura - to trzeba przyznać.

Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:19 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

09 wrz 2007, 23:47
Zaawansowany

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:04

POSTY        42

Obecnie, nawet w najmniejszych miejscowościach, urzędnicy mają gdzieś w 80% wyższe wykształcenie i myślę, że w większości przypadków poziom obsługi klienta jest wysoki. Gorzej w starych, "komunistycznych", byłych miastach wojewódzkich: tam często urzędy jakby zastygły w epoce sprzed dwudziestu lat!

Zaręczam, że w byłych miastach wojewódzkich 99% urzędników ma wyższe wykształcenie, a obsługę zapewniają młode i kompetentne osoby.

11 wrz 2007, 09:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 19:20

POSTY        54
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Zaręczam, że w byłych miastach wojewódzkich 99% urzędników ma wyższe wykształcenie, a obsługę zapewniają młode i kompetentne osoby.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

To Kaczki się ucieszą. :brawa:

Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:20 przez Holahola, łącznie edytowano 1 raz

11 wrz 2007, 19:53
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 12:30

POSTY        80

LOKALIZACJAnibylandia
W urzędzie, w którym pracuję, 70% osób ma wyższe wykształcenie, oczywiście magister magistrowi nierówny. Prawda jest jednak taka, że osoby, które mają wiedzę merytoryczną odchodzą do lepszej pracy w ramach sektora i nie tylko, u nas dotyczy to w tym roku już ponad 10% osób. Bo nikt już nie ma ochoty na pracę w takich warunkach, stres, krzyczący interesanci, głupie przepisy prawa, coraz wyższe wymagania i większa liczba obowiązków etc.

Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:21 przez Marakesz, łącznie edytowano 1 raz

13 wrz 2007, 19:25
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Zaręczam, że w byłych miastach wojewódzkich 99% urzędników ma wyższe wykształcenie, a obsługę zapewniają młode i kompetentne osoby.

Don't exaggerate! :D

Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:21 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

13 wrz 2007, 19:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 17:02

POSTY        28
Moja córka Genowefa skończyła dwie klasy gimnazjum. Zawsze marzyła o pracy w policji, ale tam nie przeszła testów... na pływalni w nurkowaniu za krążkiem.
Szkoda dziołchy, bo wydajna jest i nadaje się do urzędu.
U nas bida, jedziem na samych stratach.

Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:22 przez Mirucha, łącznie edytowano 1 raz

14 wrz 2007, 19:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lip 2007, 17:02

POSTY        111
W Gdańsku i w Łodzi - obecnych miastach wojewódzkich jakieś 60% ma wykształcenie wyższe, a kolejne 10% studiuje.

15 wrz 2007, 13:22
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2006, 11:23

POSTY        8

LOKALIZACJAwarszawa
Można by mówić o poziomie jak by nie było takiej rotacji wśród "młodszych" stażem... "Starsi" są mniej elastyczni i mają lekki opór czasami na wiedzę. ;)

Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:03 przez agness_wawa, łącznie edytowano 1 raz

15 wrz 2007, 15:25
Zobacz profil ICQ
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2006, 09:18

POSTY        78
Młode spojrzenie w pokrewnym, a może bliźniaczym temacie:

<a href="http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070918/prawo/prawo_a_9.html" target="_blank">http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydani.../prawo_a_9.html</a>

18 wrz 2007, 07:38
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

W Gdańsku i w Łodzi - obecnych miastach wojewódzkich jakieś 60% ma wykształcenie wyższe, a kolejne 10% studiuje.

Rozumiem że podajesz te wskaźniki czysto statystycznie, nie utożsamiając ich wartości z liczbą pracowników na odpowiednim merytorycznie poziomie...
Póki co (i chyba nigdy) sam dyplom poziomu nie zagwarantuje, taka jest już ta nasza robota, że dużo bardziej liczy sie praktyka i doświadczenie...

19 wrz 2007, 22:39
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 lut 2007, 10:17

POSTY        4
Jeżeli mamy grupować pracowników na mgr. i na ludzi z wykształceniem średnim, to zacznijmy od tego jaki jest to mgr. jeżeli skończyłeś prawo lub ekonomię to rozymiem. Ale jeżeli ktoś pracuje w US i kończył chemię , historię lub inne, to o jakim my mówimy podziale? I to również powinni w KAS wziąść pod uwagę.

20 wrz 2007, 07:03
Zaawansowany

REJESTRACJA09 maja 2007, 18:33

POSTY        30

LOKALIZACJAWLKP

... jeżeli ktoś pracuje w US i kończył chemię , historię lub inne, to o jakim my mówimy podziale? ...

Coś w tym musi być!!! Mam magisterkę z przedmiotu ścisłego. Ostatnio kierownica, z pretensją w głosie, oświadczyła mi, że zbyt logicznie podchodzę do przepisów podatkowych. Teraz już wiem dlaczego jestem starszym inspektorem z pensją referenta!!!

20 wrz 2007, 19:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:59

POSTY        63

Jeżeli mamy grupować pracowników na mgr. i na ludzi z wykształceniem średnim, to zacznijmy od tego jaki jest to mgr. jeżeli skończyłeś prawo lub ekonomię to rozymiem. Ale jeżeli ktoś pracuje w US i kończył chemię , historię lub inne, to o jakim my mówimy podziale? I to również powinni w KAS wziąść pod uwagę.

chyba "wziąć"? ale co tam, chemik jestem z wykształcenia, to pewnie moje zdanie się nie liczy tak, jak zdanie mgr-a po prawie. Pewnie "wziąść" jest "poprawniejwsze"

<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro-->Kiedy państwo czyni pracę absurdalnie drogą, obywatele ratują się zdrowym rozsądkiem.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

20 wrz 2007, 19:53
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

<!--quoteo(post=15488:date=20. 09. 2007 g. 07:03:name=Domi)--><div class='quotetop'>(Domi @ 20. 09. 2007 g. 07:03) [snapback]15488[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
... jeżeli ktoś pracuje w US i kończył chemię , historię lub inne, to o jakim my mówimy podziale? ...

Coś w tym musi być!!! Mam magisterkę z przedmiotu ścisłego. Ostatnio kierownica, z pretensją w głosie, oświadczyła mi, że zbyt logicznie podchodzę do przepisów podatkowych. Teraz już wiem dlaczego jestem starszym inspektorem z pensją referenta!!!
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Mądrej (ścisłej) głowie dość dwie słowie.

20 wrz 2007, 20:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 56 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona