Jakby JVR nie napisał życzeń, byłoby biadolenie, że nas olewa; jak napisał, też jest do...d Wieczne niezadowolenie, to domena większości tutaj piszących. ps. też mi się nie podoba, że od kilku lat mam zamrożoną pensję, ale staram się nie popadać w paranoję.
Życzenia pomyślności i wszystkiego najlepszego od kogoś, kto ponosi główną winę za brak podwyżek (waloryzacji) naszych wynagrodzeń czy też brak środków na zwiększenie zatrudnienia w urzędach, gdzie robota nie do przerobienia - to szczyt hipokryzji i bezczelność. Pieniądze na nasze podwyżki mogły być, bo inne grupy zawodowe wynagradzane z budżetu jednak podwyżki otrzymywały.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
03 sie 2012, 04:10
Re: Święto Skarbowca
...i otrzymują: posłowie, senatorowie, prezesi spółek Skarbu Państwa, ministrowie, agencje rządowe, "rodzina na swoim" i etc
Oszczędzają niższe szczeble policji i skarbówki, co nie jest dobrą wróżbą na przyszłość dla kraju
03 sie 2012, 07:28
zamiast tych sztucznych gestów lepiej niech faktycznie decydenci zadbają o skarbowców poprzez zagwarantowanie godnych płac, obronę w mediach (w większości przypadków ataki są całkowicie bezpodstawne obliczone jedynie na poklask bezmyślnej częsci społeczeństwa), zapewnienie odpowiednich warównków pracy, sprzętu, wyposażenia, odpowiednie regulacje prawne dające narzędzia prane do pracy, szkolenia merytoryczne ( a nie jedynie ich pozory), klarowność naboru, awansów i wynagrodzenia, system motywacyjny itd.
te sprawy są dla mnie i mojej rodziny o wiele ważniejsze, niż ogłoszenia Święta Skarbowców w sytucji kiedy ogromna większość społeczeństwa pała do nas nieskrywaną awersją, a pozostała część jedynie nas toleruje, w sytuacji kiedy MF wielokrotnie nie tylko, że nas nie broni, to jeszcze zadowolone, że samo nie jest obiektem ataków agresywnej kampanii mediów utożsamia się z atakującymi
mamy Święto Górnika, Hutnika, Nauczyciela i w tych przypadkach widać radość, podzi, dumę z bycia w tej grupie zawodowej tamte grupy zawodowe mają wolny dzień, jakieś okolicznościówki, czy cokolwiek co podkreśla wyjątkowość tego dnia a u nas jak jest?
a pobawić to ja się mogę z rodziną, czy znajomymi w kązdy inny dzień i Święto Skarbowca nie jest mi potrzebne
03 sie 2012, 08:58
Ja bym chciał wentylator, najlepiej duży, bo temperaturę w pokojach mamy powyżej 30 stopni (Celsjusza) Pracować się nie da
03 sie 2012, 09:19
@silniczek
napisz do jakiegoś ministra może w ramach remontu jakiegoś gabinetu podaruje ci wiatrak albo może jakąś zdezelowaną klimę , uhaha
03 sie 2012, 09:50
O.... czyżbyście byli moimi sasiadami z pokoju obok ... ?
No i jak tam Brać Skarbowa świętowała w tym roku swoje Święto? Radośnie? Bo jakoś cicho tutaj. Nie czytacie różowych stron swojego ministra? To ja mam Wam przypominać o Waszym świecie?! Może jeszcze wszyscy dosypiają po hucznych imprezach? Trzeba przyznać że były powody. Aż trzy. Zostaliście
1 - docenieni!
Załącznik:
Docenieni.JPG
2 - pochwaleni!
Załącznik:
Pochwaleni.JPG
3 - pożyczeni!
Załącznik:
Pożyczeni.JPG
Zostaliście bo od 3 lat to już nie moje święto.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
04 sie 2013, 21:54
Ręce opadają! Hipokryzja! I co możemy zrobić - dalej z "zadowoleniem" wykonywać swoje obowiązki służbowe w nadzieji na nagrody i wyróżnienia!
05 sie 2013, 06:28
Dla porównania:
(...) to również nasze, polskie święto. Socjalizm wrósł głęboko w życie naszej ojczyzny. Ukształtował myśli, ambicje i dążenia milionów Polek i Polaków. Przed kilkoma miesiącami na VII zjeździe Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej wytyczyliśmy program wyrosły z patriotycznych aspiracji naszego narodu. Droga dalszego rozwoju kraju i podniesienia jakości warunków życia prowadzi poprzez wyższą jakość pracy.
W ciągu minionego okresu masy pracujące zrealizowały zwycięsko i przed terminem śmiały i trudny plan 3 letni. Któż może wątpić w świetle tych doświadczeń, że zrealizujemy również zwycięsko plan 6 letni. Naszym wodzem i przewodnikiem jest Stalin, a więc idea nasza! Szeregi nasze są niezwyciężone!
Młodzi stanowią nie małą część aktywu komitetów frontu jedności narodu. Są bardzo zaangażowani we wszystkie prace planu 5-letniego. No, a przyszłość to sprawa przede wszystkim młodzieży.
W naszych rękach spoczywają poważne atuty. Musimy dobrze wykorzystać, pomni, że rozstrzygające znaczenie ma dziś patriotyzm czynu wyrażający się coraz lepszą jakością pracy, wytrwałością i gospodarnością.
Wykonanie tych zadań wymagać będzie uporu, wymagać będzie zdwojonych wysiłków, a niekiedy nawet i wyrzeczeń. Stawiamy, drodzy towarzysze, sprawę jasno, bez niedomówień, bo tylko w ten sposób można pozyskać miliony patriotów do myślenia i do działania w imię żywotnych interesów naszego państwa i naszego narodu.
fragmenty przemówień: tow. Bolesława Bieruta tow. Edwarda Gierka tow. Piotra Jaroszewicza tow. Mariana Rentke (ZMS)
w woj. wielkopolskim tak hucznie obchodzono dzień skarbowca że aż do szło do walk wręcz i niektórzy z pi...dami do domu wrócili.
____________________________________ rysiek
06 wrz 2013, 06:52
Wrócić z Dnia Skarbowca z pi.dą do domu - bezcenne
Ostatnio edytowano 06 wrz 2013, 08:26 przez Cymeon, łącznie edytowano 1 raz
06 wrz 2013, 08:05
A u nas cała załoga dostała osobiście wręczony przez NUS dyplom, ciasto i bony. Myślę, że nawet malkontenci bonami nie pogardzili, tym bardziej, że we wcześniejszej ankiecie przeprowadzonej przez związki własnie taką formę świętowania wskazała większość.
07 wrz 2013, 09:43
U nas były życzenia opublikowane na wewnętrznej stronie urzędu i tyle. Indywidualne dyplomy, bony itp. to marzenia.
07 wrz 2013, 10:30
Cymeon
Wrócić z Dnia Skarbowca z pi.dą do domu - bezcenne :P
Lepiej z pi...dą niż w ciąży Oczywiście jedno drugiego nie wyklucza. Jak się bawić to się bawić...
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.