Teraz jest 04 wrz 2025, 02:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona
Pora na protest 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Post Re: Pora na protest
Może wykorzystać??

Będą kolejki w urzędach skarbowych. Połowa osób zostawiła składanie zeznania PIT na kwiecień

Został dokładnie miesiąc na rozliczenie PIT za 2011 r. A na razie tylko 50 proc. podatników, którzy muszą rozliczyć podatek dochodowy od osób fizycznych za ubiegły rok, złożyło zeznanie w urzędzie skarbowym. Takie dane otrzymaliśmy ze wszystkich 16 izb skarbowych. W ubiegłym roku w tym samym czasie było tak samo.

http://serwisy.gazetaprawna.pl/pit/arty ... ecien.html

30 mar 2012, 14:07
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Ludzie, to co w końcu robimy? Przecież tak dalej nie może być, że mamy płace prawie głodowe! Może ogłośmy akcje protestacyjną w mediach, strajk włoski przez cały kwiecień, apaszki dla każdego skarbowca z napisem "Akcja protestacyjna" ...

30 mar 2012, 15:09
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598

Ludzie, to co w końcu robimy? Przecież tak dalej nie może być, że mamy płace prawie głodowe! Może ogłośmy akcje protestacyjną w mediach, strajk włoski przez cały kwiecień, apaszki dla każdego skarbowca z napisem "Akcja protestacyjna" ...

Najbardziej skuteczny będzie strajk okupacyjny urzędów, podwyżki murowane już po pierwszym tygodniu kwietnia  ;)

30 mar 2012, 15:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
Usa26                    

Bitnova                    

utworzyć fundusz "zgniłe jajo"

też dobre, ale kto się odważy rzucić?

Chętnych będzie pod dostatkiem pije-===[  Jeżeli nie będzie podniesiemy stawki :piwo: Pieniądz czyni cuda :sex:

30 mar 2012, 19:07
Znawca
Własny awatar

POSTY        227
Pamiętam jak w 2008 r. była akcja protestacyjna i udało nam się dostać trochę więcej pieniędzy. Wszystkie babki w us zrzędziły, że akcja nic nie da, ale jak dostały na konto dodatkową kasę, to od razu gęby w kubeł.
Nie bądźmy bierni, może czas powtórzyć akcje z 2008r.? Pamiętam, że np. były grupowe urlopy na żądanie pod koniec kwietnia, każdy pracownik us obok swojego identyfikatora miał przyklejoną kartkę akcja protestacyjna, a petenci pieklili się jak np. 5 osób w pokoju i 1 osobę tylko przyjmowano. Wybuchały na korytarzach awantury, że podatnicy lecieli do naczelnika ze skargami....

31 mar 2012, 16:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Niemieccy pracownicy sektora publicznego protestowali i wywalczyli podwyżki.
http://biznes.onet.pl/niemcy-ponad-6-pr ... news-detal

31 mar 2012, 17:11
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2009, 10:19

POSTY        58
Moje wcześniejsze pytanie dotyczyło podania informacji, czy SK Pracowników Skarbowych NSZZ "Solidarność" przyłączyła się do Międzybranżowego Komitetu Protestacyjnego Pracowników Sfery Budżetowej w Katowicach, a jeżeli nie to czy ma taki zamiar ? Koleżanki i kolegów, którzy mają jakąkolwiek informację w sprawie proszę o odpowiedź

01 kwi 2012, 18:16
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Formy protestu mogą być różne, np:

Powiesiła majtki przed urzędem miasta - zdjęcia

http://wiadomosci.wp.pl/gid,14374757,ka ... caid=1e324

01 kwi 2012, 19:27
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
david                    

Moje wcześniejsze pytanie dotyczyło podania informacji, czy SK Pracowników Skarbowych NSZZ "Solidarność" przyłączyła się do Międzybranżowego Komitetu Protestacyjnego Pracowników Sfery Budżetowej w Katowicach, a jeżeli nie to czy ma taki zamiar ? Koleżanki i kolegów, którzy mają jakąkolwiek informację w sprawie proszę o odpowiedź

Tak. Była na ten temat informacja na skarbowcach.

02 kwi 2012, 05:06
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2009, 11:32

POSTY        42
Do tej pory nie brałem udziału w proteście i nie byłem nim zainteresowany. Zarabiałem nieźle. Pech chciał że zachorowałem, robiłem porządki w starych papierach i znalazłem zaświadczenie dla banku o moim wynagrodzeniu. Jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem że praktycznie identyczne pieniądze jak teraz po prawie 20 latach pracy zarabiałem już w 2002r.
Z tej radości mam wniosek, aby ogłosić zbiórkę na budowę pomnika dla Tuska i Rostowskiego. Nie są przecież gorsi od Mickiewicza.
W końcu też są twórcami dziadów.

02 kwi 2012, 09:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Nie mam nic do nauczycieli, ale już dostali swoje, a teraz próbują zadbać o podwyżki w 2013r. Jeżeli oni dostaną, a my dalej będziemy "zamrożeni" to chyba .......  <_<

02 kwi 2012, 15:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2007, 17:05

POSTY        53
gaagaaz                    

Nie mam nic do nauczycieli, ale już dostali swoje, a teraz próbują zadbać o podwyżki w 2013r. Jeżeli oni dostaną a my dalej będziemy "zamrożeni" to chyba ....  <_<

Będzie dokładnie tak jak piszesz (...) oni dostaną, a my dalej będziemy "zamrożeni" (...). Nie trzeba być prorokiem, żeby to przewidzieć.

02 kwi 2012, 17:58
Zaawansowany

REJESTRACJA07 lut 2012, 12:32

POSTY        33
Date konkretną podajcie KIEDY urlopiki bierzemy i ...

WOJNA !!!

03 kwi 2012, 11:46
Znawca
Własny awatar

POSTY        227
30 kwietnia br. bierzemy urlopy na żądanie?

03 kwi 2012, 15:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 195 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona