Będą kolejki w urzędach skarbowych. Połowa osób zostawiła składanie zeznania PIT na kwiecień
Został dokładnie miesiąc na rozliczenie PIT za 2011 r. A na razie tylko 50 proc. podatników, którzy muszą rozliczyć podatek dochodowy od osób fizycznych za ubiegły rok, złożyło zeznanie w urzędzie skarbowym. Takie dane otrzymaliśmy ze wszystkich 16 izb skarbowych. W ubiegłym roku w tym samym czasie było tak samo.
Ludzie, to co w końcu robimy? Przecież tak dalej nie może być, że mamy płace prawie głodowe! Może ogłośmy akcje protestacyjną w mediach, strajk włoski przez cały kwiecień, apaszki dla każdego skarbowca z napisem "Akcja protestacyjna" ...
30 mar 2012, 15:09
Re: Pora na protest
Ludzie, to co w końcu robimy? Przecież tak dalej nie może być, że mamy płace prawie głodowe! Może ogłośmy akcje protestacyjną w mediach, strajk włoski przez cały kwiecień, apaszki dla każdego skarbowca z napisem "Akcja protestacyjna" ...
Najbardziej skuteczny będzie strajk okupacyjny urzędów, podwyżki murowane już po pierwszym tygodniu kwietnia
30 mar 2012, 15:17
Usa26
Bitnova
utworzyć fundusz "zgniłe jajo"
też dobre, ale kto się odważy rzucić?
Chętnych będzie pod dostatkiem Jeżeli nie będzie podniesiemy stawki Pieniądz czyni cuda
30 mar 2012, 19:07
Pamiętam jak w 2008 r. była akcja protestacyjna i udało nam się dostać trochę więcej pieniędzy. Wszystkie babki w us zrzędziły, że akcja nic nie da, ale jak dostały na konto dodatkową kasę, to od razu gęby w kubeł. Nie bądźmy bierni, może czas powtórzyć akcje z 2008r.? Pamiętam, że np. były grupowe urlopy na żądanie pod koniec kwietnia, każdy pracownik us obok swojego identyfikatora miał przyklejoną kartkę akcja protestacyjna, a petenci pieklili się jak np. 5 osób w pokoju i 1 osobę tylko przyjmowano. Wybuchały na korytarzach awantury, że podatnicy lecieli do naczelnika ze skargami....
Moje wcześniejsze pytanie dotyczyło podania informacji, czy SK Pracowników Skarbowych NSZZ "Solidarność" przyłączyła się do Międzybranżowego Komitetu Protestacyjnego Pracowników Sfery Budżetowej w Katowicach, a jeżeli nie to czy ma taki zamiar ? Koleżanki i kolegów, którzy mają jakąkolwiek informację w sprawie proszę o odpowiedź
Moje wcześniejsze pytanie dotyczyło podania informacji, czy SK Pracowników Skarbowych NSZZ "Solidarność" przyłączyła się do Międzybranżowego Komitetu Protestacyjnego Pracowników Sfery Budżetowej w Katowicach, a jeżeli nie to czy ma taki zamiar ? Koleżanki i kolegów, którzy mają jakąkolwiek informację w sprawie proszę o odpowiedź
Tak. Była na ten temat informacja na skarbowcach.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
02 kwi 2012, 05:06
Do tej pory nie brałem udziału w proteście i nie byłem nim zainteresowany. Zarabiałem nieźle. Pech chciał że zachorowałem, robiłem porządki w starych papierach i znalazłem zaświadczenie dla banku o moim wynagrodzeniu. Jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem że praktycznie identyczne pieniądze jak teraz po prawie 20 latach pracy zarabiałem już w 2002r. Z tej radości mam wniosek, aby ogłosić zbiórkę na budowę pomnika dla Tuska i Rostowskiego. Nie są przecież gorsi od Mickiewicza. W końcu też są twórcami dziadów.
02 kwi 2012, 09:37
Nie mam nic do nauczycieli, ale już dostali swoje, a teraz próbują zadbać o podwyżki w 2013r. Jeżeli oni dostaną, a my dalej będziemy "zamrożeni" to chyba .......
02 kwi 2012, 15:37
gaagaaz
Nie mam nic do nauczycieli, ale już dostali swoje, a teraz próbują zadbać o podwyżki w 2013r. Jeżeli oni dostaną a my dalej będziemy "zamrożeni" to chyba .... <_<
Będzie dokładnie tak jak piszesz (...) oni dostaną, a my dalej będziemy "zamrożeni" (...). Nie trzeba być prorokiem, żeby to przewidzieć.
02 kwi 2012, 17:58
Date konkretną podajcie KIEDY urlopiki bierzemy i ...