Nie ma w harmonogramie więc nie będzie, widocznie nikt się nie poskarżył na brak. Najważniejsze, że PIT-19A jest dostępny wszak nowa władza miała być bardziej przyjazna dla czarnej braci.
20 sty 2016, 22:40
Re: Deklaracje elektroniczne
Czy u Was też nie spływają e-deklaracje- PIT-28, PIT-37? Może wiecie dlaczego jest taki "klops" bo moi informatycy twierdzą, że jak po weekendzie wpłynęły 4 szt. PIT-28 to przecież wszystko jest ok! A PIT-37 w ogóle mi się dziś nie pokazały!
25 sty 2016, 12:07
Wszystko wpływa z opóźnieniem, zawsze tak w styczniu i lutym jest. Od strony technicznej jest wszystko ok, tylko deklaracji z kwalifikowanym podpisem idą dłużej niż standardowo.
25 sty 2016, 12:30
W zeszłym roku takie problemy to były ale w marcu i kwietniu a nie teraz! Jakaś masakra z tym Spedem w tym roku!
25 sty 2016, 12:50
Widzę, że niektórzy mają słabą pamięć... W tamtym roku, jak wszedł obowiązek przesyłania PIT-11 przez przedsiębiorców system integracji danych zwyczajnie zaczął padać, to nastąpiło już w grudniu 2014 roku, jak próbowano wgrywać poprawki do systemu. Potem jak ilość jedenastek była tak duża, że przyblokowało wszystko, Panowie w Centrum Dowodzenia, zwyczajnie zaczęli blokować zeznania, żeby dać pierwszeństwu informacją o dochodach, bo przecież wielka rewolucja w postaci wstępnie wypełnionego zeznania była szykowana. W tym roku mamy kolejną rewolucję, bo wszystkie Organy Rentowe również swoje 11A i 40A będą pchały przez SIEĆ, także nie liczmy, że będzie lepiej niż w tamtym roku. Powodzenia i cierpliwości
25 sty 2016, 19:44
Dzis blokada dla VAT, 2 lutego dla ryczałtu, a zwykły podatnik siedzi i zawija UPO w sreberka czekając na zwrot
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
25 sty 2016, 21:07
Co roku coraz bardziej uwielbiam SPEDa. Zeznanie podatkowe złożone w piątek, do dziś "nie dotarło" do US, widoczne jedynie w Aplikacji Urzędnika. Podatnik złożył wniosek o wydanie zaświadczenia o dochodach, a tu d.pa
I jak my mamy pracować, namawiać do rozliczania się przez Internet?...
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
26 sty 2016, 18:07
ztw
Dzis blokada dla VAT, 2 lutego dla ryczałtu, a zwykły podatnik siedzi i zawija UPO w sreberka czekając na zwrot 3mmsie--
dzisiaj spodziewałem się około 800 VAT. Wpłynęło... około 100
26 sty 2016, 20:47
Jutro ma być lepiej.Jedna nieudana, spóźniona instalacja SC i brak koordynacji. Swoją drogą kto by się domyślił że system jest tak czuły a do tego narażony na przeciążenie przez strumień PIT-11 i PIT-4r PIT-28. A można by to rozładować dając termin na PIT-28 w wersji elektronicznej do 5 lutego.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
26 sty 2016, 21:04
bebe28
W tym roku mamy kolejną rewolucję, bo wszystkie Organy Rentowe również swoje 11A i 40A będą pchały przez SIEĆ, także nie liczmy, że będzie lepiej niż w tamtym roku. Powodzenia i cierpliwości
No to lekką ręką co najmniej 5 milionów pitów w ciągu najbliższych tygodni.
A czy nowe wersje formularzy, które wchodzą bezpośrednio do SSP (np: PIT-16A (9) ) będą dostępne do przesłania ze strony MF? W harmonogramie ich nie ma.
26 sty 2016, 21:11
Dziś wpłynęło do SPEDa 6.5 tyś dok. PIT40A. Niestety ale w większości deklaracji są błędne. ZUS przy wysyłce nie wypełnił jednej z pozycji, tz. 49. Teraz pytanie, czy jest to wina organu rentowego czy programu dedykowanego przez MF. Nie da się niestety w tym przypadku zrobić grupowego zatwierdzenia, zostaje jesdynie ręczne poprawianie (chyba że ktoś zna inne rozwiązanie).
Czy w waszych US macie ten sam problem?
28 sty 2016, 19:24
dokładnie tak jest wszędzie - ale u mnie wpłynęło 40.000 z czego 8000 jest kolorowych na SPED a ponad 9000 z tym błędem - niestety kroi się ręczna robótka - extra jak zwykle na dole
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
28 sty 2016, 19:29
tranqilo
Jutro ma być lepiej.Jedna nieudana, spóźniona instalacja SC i brak koordynacji. Swoją drogą kto by się domyślił że system jest tak czuły a do tego narażony na przeciążenie przez strumień PIT-11 i PIT-4r PIT-28. A można by to rozładować dając termin na PIT-28 w wersji elektronicznej do 5 lutego.
okazuje się że chyba do KORKA na bramce przyczynił się ZUS bombardując nas grubymi tysiącami deklaracji, które niestety w dodatku są błędne w większości
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
28 sty 2016, 19:30
Tym dało by się posterować. Jeden telefon ... i spokój do 2 lutego.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit