Teraz jest 06 wrz 2025, 10:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Zakaz składania dokumentów przez pracowników US 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA24 mar 2010, 16:07

POSTY        27
Post Zakaz składania dokumentów przez pracowników US
Drago                    

urwis                    

Złożenie zeznania czy deklaracji za kogoś to nic takiego przyznajcie się lepiej po jakim czasie dostajecie (wy i wasza rodzina/znajomi) zwrot podatku ;)

Zgodnie z poleceniem MF nadpłaty nie wymagające wyjaśnień są przekazywane niezwłocznie. Bez względu na osobę składającą.

To twoje niezwłocznie to chyba dla swoich bo normalnie to 3 miesiące :zly1:

27 sie 2010, 12:06
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Jak widzisz Buster dal Dominiqa i NUS'a jesteśmy mniej wiarygodni niż listonosz... A każdy z nas to potencjalny przestępca. Może za długo w skarbowości pracują? Tak bywało zdaje się w wywiadzie - po jakimś czasie pod każdym biurkiem (i pod własnym łóżkiem) widziało się szpiega...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

27 sie 2010, 12:13
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
urwis                    

Bzdury piszesz - jakby każdy zwrot miał iść w ostatniej chwili - to większość byłaby wysyłana w końcu po terminie. Zwroty robi się "sukcesywnie" - w miarę możliwości "niezwłocznie". Te 3 miesiące to przecież maksymalny wymiar kary... :wysmiewacz:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

27 sie 2010, 12:16
Amator

REJESTRACJA24 mar 2010, 16:07

POSTY        27
Harakiri                    

urwis                    

Bzdury piszesz - jakby każdy zwrot miał iść w ostatniej chwili - to większość byłaby wysyłana w końcu po terminie. Zwroty robi się "sukcesywnie" - w miarę możliwości "niezwłocznie". Te 3 miesiące to przecież maksymalny wymiar kary... :wysmiewacz:

Powtarzam zwrot z PUS w Lublinie w terminie 3 miesięcy bez 2 dni w tamtym roku było tak samo, a termin złożenia PIT był różny :zly1:

27 sie 2010, 14:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 13:29

POSTY        26
U nas było tak, przyszła złożyć PIT emerytka zchorowana, zasłużona była pracownica US. A że była duża kolejka poprosiła mnie (kolezankę) o podanie Pita bez kolejki. Wiedzac o konsekwencjach wyciągniętych przez NUS wobec tego typu zachowań - odmówiłam. Stała biedna w tej kolejce aż zasłabła. Szum wielki, wezwano pogotowie. Zabrali ją wraz z tym Pitem do szpitala. Za jakiś czas spotkałam się znią na ulicy, była na mnie zagniewana. Powiedziała mi jedynie, że Pita wyłała pocztą.
I to ma być przyjazny Urząd?.

28 sie 2010, 09:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
właśnie, a my czujemy się w tym wszystkim jak wydymani, ale nus ma ochroniony tyłek, wydał zakaz i on jest w porzo. To my świecimy oczami przed podatnikami za tego typu "przyjazne podejście".

28 sie 2010, 09:42
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
alfa3                    

U nas było tak, przyszła złożyć PIT emerytka zchorowana, zasłużona była pracownica US. A że była duża kolejka poprosiła mnie (kolezankę) o podanie Pita bez kolejki. Wiedzac o konsekwencjach wyciągniętych przez NUS wobec tego typu zachowań - odmówiłam. Stała biedna w tej kolejce aż zasłabła. Szum wielki, wezwano pogotowie. Zabrali ją wraz z tym Pitem do szpitala. Za jakiś czas spotkałam się znią na ulicy, była na mnie zagniewana. Powiedziała mi jedynie, że Pita wyłała pocztą.
I to ma być przyjazny Urząd?.

Nie macie urny na składane dokumenty? Żeby podatnicy nie stali w kolejce

28 sie 2010, 19:21
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Urny (pewnie chodzi Ci o te elektrycznie potworki - żeby mieć potwierdzenie) częściej nie działają niż działają...

28 sie 2010, 20:04
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
mozeanglia                    

Urny (pewnie chodzi Ci o te elektrycznie potworki - żeby mieć potwierdzenie) częściej nie działają niż działają...

Nie. Raczej o takie jak na wyborach. Opróżniane po godzinach przyjmowania dokumentów. Nie trzeba stać w kolejce - ale nie dają potwierdzenia dostarczenia dokumentu.

28 sie 2010, 22:14
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
urwis                    

Powtarzam zwrot z PUS w Lublinie w terminie 3 miesięcy bez 2 dni w tamtym roku było tak samo, a termin złożenia PIT był różny :zly1:

Życzę Ci urwisie, żebyś otrzymywał zwroty po 4, 5 a nawet 6 miesiącach. Im później tym lepiej. Moim zdaniem to jedna z lepiej oprocentowanych lokat, dlatego podobnie jak Harakiri, choć jak widać z innych pobudek, wzdragam się przed przyspieszaniem zwrotów. Raz prawie mi się udało ale dałem ciała bo zlitowałem się nad koleżanką i przypomniałem, że termin się zbliża. Pamiętam jednak, że w zabawnych latach dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku latach składałem zeznania 2-3 stycznia bo wiedziałem, że odczekam trzy miesiące. A z zabawnych rzeczy to pamiętam jeszcze,  że formularze PIT strzeżone były niczym tematy maturalne, do tego stopnia, że w Sylwestra mimo szampańskich humorów trzeba było obejść się smakiem i dopiero następnego roboczego dnia można było dostać formularz. I tak narodziła się u nas świecka tradycja wypełniania zeznania rocznego jako pierwszej czynności w nowym roku podatkowym.
B)))

29 sie 2010, 19:50
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 38 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3