Teraz jest 06 wrz 2025, 17:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Nagrywanie urzędników przez podatników 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
A ja ostatnio chciałem zarejestrować się w bibliotece, i pani odesłała mnie z pustymi rękami, gdyż nie miałem dowodu osobistego, jedynie prawko. Następnym razem uzbroiłem się i w prawko i w paszport, a i tak musiałem panią bibliotekarkę przekonywać ładnym uśmiechem i argumentami, że przecież tam jest PESEL i adres...

20 sty 2009, 08:18

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) Może na prowincji obowiązują inne zasady?

Arnoldzik. Ty tu prowincją nie wyjeżdżaj...

20 sty 2009, 08:24
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Śledzę  sobie te opowieści o konieczności okazywania dwóch dowodów tożsamości i... zastanawiam się gdzie ja mieszkam? Załatwiam tyle samo spraw co inni, chodzę do różnych urzędów, rejestruję smochód itd, itp i nigdzie nie chciano abym legitymował się dwoma dowodami tożsamości. Zawsze wystarczy dowód osobisty. Może na prowincji obowiązują inne zasady?

... Może Anglia ... ?

20 sty 2009, 08:28
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
W urzędzie nie miałem DO tylko paszport, a rejestracja była na firmę i chodziło o stwierdzenie tożsamości, że "Jan Kowalski" który to widnieje na dokumentach firmy to faktycznie ja...

Ponadto ja nie negowałem tego, czy Urzędnik miał rację czy nie, ale urzędnik wydając decyzje wydaje ją na podstawie obowiązującego prawa i jeśli on mi mówi, że paszport wg niego nie stwierdza tożsamości, to ja mam prawo zapytać o podstawę prawną na podstawie której wydaje taką decyzję a on ma obowiązek taką podstawę prawną mi podać. Jeśli tego nie robi, świadczy to o jego niedouczeniu i opieszałości i dlatego właśnie petenci nagrywają urzędników...

20 sty 2009, 09:20

REJESTRACJA30 cze 2008, 20:45

POSTY        50
Myślę, że najważniejszym wnioskiem z tej dyskusji jest nauka, iż paszport jest dokumentem poświadczającym tożsamość ale jej nie potwierdzającym.

"Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd pytam, skąd go wziąłem. A wziąłem go z dumy i trudu. Ze znoju codziennej pracy. Ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt."

PS.

A Wojciech Cejrowski przekraczał granice krajów Ameryki Południowej na podstawie Legitymacji Ubezpieczeniowej. To znaczy pokazywał ją i mówił że jest z Los Republica Ubezpieczeniowa. I przeszedł :)

Ostatnio edytowano 20 sty 2009, 11:34 przez bless, łącznie edytowano 1 raz

20 sty 2009, 11:31

REJESTRACJA30 cze 2008, 20:45

POSTY        50
- Nie bardzo Pana rozumiem co Pan do mnie mówi, ale przecież mogę się Panu wylegitymować. Proszę bardzo, niech Pan sobie nie wyobraża ... że ja, że ten ... dowodem osobistym. Proszę bardzo. Tu mam dowód osobisty. Panu służę. Proszę. Ryszard Ochucki. Proszę ! Widzi Pan ! No. To jestem ja !? No ja !! Podobny !

20 sty 2009, 12:03
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Myślę, że najważniejszym wnioskiem z tej dyskusji jest nauka, iż paszport jest dokumentem poświadczającym tożsamość ale jej nie potwierdzającym.

"Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd pytam, skąd go wziąłem. A wziąłem go z dumy i trudu. Ze znoju codziennej pracy. Ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt."

PS.

A Wojciech Cejrowski przekraczał granice krajów Ameryki Południowej na podstawie Legitymacji Ubezpieczeniowej. To znaczy pokazywał ją i mówił że jest z Los Republica Ubezpieczeniowa. I przeszedł :)

A do WC kwadransa jako Sybiraka zaprosił chorego psychicznie. Kilka osób z kierownictwa TV też mu uwierzyło.

20 sty 2009, 18:09
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Akurat tam jest łatwo się dostać - gorzej wydostać.

Paszport i prawo jazdy nie ma tu nic do rzeczy - w relacjach urząd klient obowiązują pewne gwarancje procesowe. Jeśli uważasz się Cie skrzywdzono złóż pisemko, dostaniesz odpowiedź na piśmie. I tak dalej.

20 sty 2009, 18:51

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Problem udawadniania, potwierdzania, stwierdzania itd.  tożsamości jest faktycznie  pasjonujący, ale tematem wątku jest
nagrywanie urzędników przez podatników

20 sty 2009, 20:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 37 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3