Us > 100 Ispektor w dziale orzecznictwa ds VAT,CIT, PIT, Orzeczenia odpowiedzialności..., ulg w spłacie zobowiązań punkty 289 - przedział przed kierownikami,
... znaczy tuż za lokomotywą (NUS)... ?
____________________________________ always look on the bright side of life
22 paź 2008, 09:13
starszy komisarz skarbowy - 332 pkt:), koleżanka - st.kom.sk. - 266 pkt, US <100 osób
Ostatnio edytowano 23 paź 2008, 08:01 przez agcies, łącznie edytowano 1 raz
23 paź 2008, 08:00
agcies
starszy komisarz skarbowy - 332 pkt:), koleżanka - st.kom.sk. - 266 pkt, US <100 osób
To przykład wartościowania osoby a nie stanowiska, jak podejrzewam w większości urzędów, u mnie też grupa wartościująca podeszła schematycznie - czyli w rozbiciu na poszczególne działy i osobę - bo tabela z punkatmi jest podzielona tak:
Referat XXX, komisarz skarbowy, ilość punktów Referat XXX, inspektor, ilość punktów
a chyba chodziło o to, że nie ważne czy komisarz czy referent ale jaki jest zakres obowiązków i odpowiedzialności - ja osobiście po wartościowaniu oczekiwałam, że osoby z różnymi stopniami służbowymi a wykonujące takie same obowiązki powinny mieć taką samą ilość punktów - niestety marzenia sobie a rzeczywistość sobie
Dodam jeszcze, że w pewnym urzędzie, w którym już wypłacono wyrównania z tyt. wartościowania średnia za punkt wyszła 0,96 zł brutto - czyli różnica pomiędzy 150 pkt. a 200 pkt jest niewarta nerwów i lizostwa u NUS-a.
23 paź 2008, 08:18
US lubelskie ok.100 os Rachunkowość Budżetowa Kontroler Rozliczeń 120 pkt
23 paź 2008, 22:43
US 90 osób lubuskie referent inspektor st. inspektor orzecznictwo wszyscy po 189 pkt
24 paź 2008, 05:59
Mały US Podkarpackie Referat Kontroli Podatkowej stanowiska od inspektora po starszego komisarza wszyscy po 212 pkt. :blush: I chyba o to chodzi w wartościowaniu, aby stanowiska na których wykonywane są te same czynności otrzymały tą samą ilość punktów.
Pozdro
ryba51179
<!--quoteo(post=35999:date=23. 10. 2008 g. 08:00:name=agcies)--><div class='quotetop'>(agcies @ 23. 10. 2008 g. 08:00) [snapback]35999[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> starszy komisarz skarbowy - 332 pkt:), koleżanka - st.kom.sk. - 266 pkt, US <100 osób
To przykład wartościowania osoby a nie stanowiska, jak podejrzewam w większości urzędów, u mnie też grupa wartościująca podeszła schematycznie - czyli w rozbiciu na poszczególne działy i osobę - bo tabela z punkatmi jest podzielona tak:
Referat XXX, komisarz skarbowy, ilość punktów Referat XXX, inspektor, ilość punktów
a chyba chodziło o to, że nie ważne czy komisarz czy referent ale jaki jest zakres obowiązków i odpowiedzialności - ja osobiście po wartościowaniu oczekiwałam, że osoby z różnymi stopniami służbowymi a wykonujące takie same obowiązki powinny mieć taką samą ilość punktów - niestety marzenia sobie a rzeczywistość sobie
Dodam jeszcze, że w pewnym urzędzie, w którym już wypłacono wyrównania z tyt. wartościowania średnia za punkt wyszła 0,96 zł brutto - czyli różnica pomiędzy 150 pkt. a 200 pkt jest niewarta nerwów i lizostwa u NUS-a. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No, nie wiadomo czy te stanowiska (oba starszy komisarz) wykonują te same czynności - z podanego przykładu wynika tylko że mają taką sama nazwę <_<
Ostatnio edytowano 24 paź 2008, 06:51 przez cienki66, łącznie edytowano 1 raz
24 paź 2008, 06:57
Kama
Us > 100 Ispektor w dziale orzecznictwa ds VAT,CIT, PIT, Orzeczenia odpowiedzialności..., ulg w spłacie zobowiązań punkty 289 - przedział przed kierownikami,
Wszyscy w orzecznictwie maja po 289 pkt nieważne czy inspektor czy komisarz - wykonujemy tą samą pracę w końcu. Więck chyba o to chodziło.
24 paź 2008, 09:29
normalny
Na razie niewiele wiadomo na temat audytu wartościowania. Może spróbujemy porównać liczbę punktów na poszczególnych stanowiskach?
- średni US - liczba pracowników < 100 - stanowisko: starszy informatyk - komórka: wieloosobowe stanowisko ds. informatyki - podległość służbowa: koordynator - liczba punktów: 172
mało czy dużo, to zależy od podejścia, jeśli było właściwe w US to akurat, jeśli był nacisk na megalomanię to mało! Uważam, taką liczbę pkt za dobrą.
cienki
Mały US Podkarpackie Referat Kontroli Podatkowej stanowiska od inspektora po starszego komisarza wszyscy po 212 pkt. :blush: I chyba o to chodzi w wartościowaniu, aby stanowiska na których wykonywane są te same czynności otrzymały tą samą ilość punktów.
Pozdro
<!--quoteo(post=36002:date=23. 10. 2008 g. 08:18:name=ryba51179)--><div class='quotetop'>(ryba51179 @ 23. 10. 2008 g. 08:18) [snapback]36002[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=35999:date=23. 10. 2008 g. 08:00:name=agcies)--><div class='quotetop'>(agcies @ 23. 10. 2008 g. 08:00) [snapback]35999[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> starszy komisarz skarbowy - 332 pkt:), koleżanka - st.kom.sk. - 266 pkt, US <100 osób
Dodam jeszcze, że w pewnym urzędzie, w którym już wypłacono wyrównania z tyt. wartościowania średnia za punkt wyszła 0,96 zł brutto - czyli różnica pomiędzy 150 pkt. a 200 pkt jest niewarta nerwów i lizostwa u NUS-a. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No, nie wiadomo czy te stanowiska (oba starszy komisarz) wykonują te same czynności - z podanego przykładu wynika tylko że mają taką sama nazwę <_< <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> dla stanoiwska pracy w kontroli podatkowej, w zależności od podejścia liczba punktów powinna oscylować gdzieś pomiędzy 140-160, ale powyżej 200 pkt, to już coś mi tutaj nie gra ->zarządzenie o opisie i wartościowaniu.
31 paź 2008, 18:05
duży urząd referat rachunkowości podatkowej kontroler rozliczeń 166 pkt
31 paź 2008, 18:55
Powiem szczerze że już powoli nic nie kumam z tego wartościowania. Tak patrząc po innych działach to ja i reszta mojego koleżeństwa z egzekucji wpadliśmy w widełki 90-120 pkt - to chyba można stwierdzić że jesteśmy albo bandą głupków albo towarzystwem zupełnie zbędnym dla działania US.
Może wklika ktoś jakiegoś posta jak egzekucja w innych urzędach wypadła.
____________________________________ Trzeba tak się modlić, jakby cała praca była bezużyteczna i tak pracować, jakby wszystkie modlitwy były na nic.
01 lis 2008, 08:55
expert77
Powiem szczerze że już powoli nic nie kumam z tego wartościowania. Tak patrząc po innych działach to ja i reszta mojego koleżeństwa z egzekucji wpadliśmy w widełki 90-120 pkt - to chyba można stwierdzić że jesteśmy albo bandą głupków albo towarzystwem zupełnie zbędnym dla działania US.
Chyba tak jak na to zasługuje, u mnie Panowie Poborcy - 230, no ale wszyscy „kumają” i nigdy im nie zaświtała w główce myśl, że są „bandą głupków”.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
01 lis 2008, 09:14
zielonka
<!--quoteo(post=36498:date=01. 11. 2008 g. 08:55:name=expert77)--><div class='quotetop'>(expert77 @ 01. 11. 2008 g. 08:55) [snapback]36498[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Powiem szczerze że już powoli nic nie kumam z tego wartościowania. Tak patrząc po innych działach to ja i reszta mojego koleżeństwa z egzekucji wpadliśmy w widełki 90-120 pkt - to chyba można stwierdzić że jesteśmy albo bandą głupków albo towarzystwem zupełnie zbędnym dla działania US.
Chyba tak jak na to zasługuje, u mnie Panowie Poborcy - 230, no ale wszyscy „kumają” i nigdy im nie zaświtała w główce myśl, że są „bandą głupków”. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A, tak naprawdę, to na ile zwartościowano stanowisko poborcy w Twoim urzędzie? Mogę liczyć na prawdę, czy nie jesteś w stanie jej ujawnić! Pozdrawiam!
01 lis 2008, 09:52
outsider
<!--quoteo(post=36501:date=01. 11. 2008 g. 08:14:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 01. 11. 2008 g. 08:14) [snapback]36501[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=36498:date=01. 11. 2008 g. 08:55:name=expert77)--><div class='quotetop'>(expert77 @ 01. 11. 2008 g. 08:55) [snapback]36498[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Powiem szczerze że już powoli nic nie kumam z tego wartościowania. Tak patrząc po innych działach to ja i reszta mojego koleżeństwa z egzekucji wpadliśmy w widełki 90-120 pkt - to chyba można stwierdzić że jesteśmy albo bandą głupków albo towarzystwem zupełnie zbędnym dla działania US.
Chyba tak jak na to zasługuje, u mnie Panowie Poborcy - 230, no ale wszyscy „kumają” i nigdy im nie zaświtała w główce myśl, że są „bandą głupków”. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A, tak naprawdę, to na ile zwartościowano stanowisko poborcy w Twoim urzędzie? Mogę liczyć na prawdę, czy nie jesteś w stanie jej ujawnić! Pozdrawiam! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Koledzy - nikt tu nie pisze o poborcach tylko o służbie wewnętrznej ! Nie poruszam tematu poborców tylko SW. A tak apropo nasi poborcy to jest zupełnie "inna grupa społeczna" - lepiej o niej nie pisać bo szkoda
____________________________________ Trzeba tak się modlić, jakby cała praca była bezużyteczna i tak pracować, jakby wszystkie modlitwy były na nic.
Ostatnio edytowano 01 lis 2008, 12:39 przez expert77, łącznie edytowano 1 raz
01 lis 2008, 12:38
expert77
A tak a propos nasi poborcy to jest zupełnie "inna grupa społeczna" - lepiej o niej nie pisać bo szkoda
Naprawdę jest tak źle, że nie ma o czym i o kim pisać? Może w takim razie sami coś napiszą, gdyż nie wierzę, że nie mają nic do powiedzenia. expert77 - musisz zrozumieć inność tej grupy zawodowej, bo tak bym ją określił. Ale akcent - w jakim próbujesz o niej pisać - zakrawa na pejoratywny i to nie jest eleganckie. Więcej wyrozumiałości dla innych grup społecznych ! Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 01 lis 2008, 19:51 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz