Dlaczego to forum umiera? właśnie przez takie teksty jak Twoje KOMINIARZ.
Really??? Po pierwsze to chciałem edytować i poprawić błendy ale jusz było za późno Zgłoszem oderatorowi. Po drugie to naruszasz regulamin. Piszesz capslockami... Po trzecie: napisałeś d o p i e r o 7-go (słownie: siódmego) posta.
pluto
PROSZĘ SPRAWDZIĆ WYMAGANIA KWALIFIKACYJNE ZAWARTE W OGŁOSZENIACH O NABORZE NA WOLNE STANOWISKA W SKARBÓWKACH: WYKSZTAŁCENIE WYŻSZE PREFEROWANE PRAWO I EKONOMIA, UMIEJĘTNOŚCI INTERPERSONALNE NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE (WSZYSTKO DLA KLIENTA) A JAK JUŻ SPEŁNISZ WYMAGANIA FORMALNE TO CZEKA CIĘ TEST SPRAWDZAJĄCY WIEDZĘ I ROZMOWA KWALIFIKACYJNA. Pokonasz konkurentów zaczynasz pracę i co? wynagrodzenie mnożnik 1.000 (tj ok1.800,-zł brutto) rozbudowana na maxa biurokracja ( dzięki ISO), bałagan legislacyjny, (niejednoznaczność i ciągle zmieniające się przepisy).Chcesz podnosić kwalifikacje na studiach podyplomowych - proszę w najlepszym wypadku możesz liczyć na urlop szkolny niestety na dofinansowanie nie mimo, że wybierzesz kierunek istotny z punktu widzenia wykonywanej pracy. Z czego więc mamy czerpać satysfakcję? z pracy ? pewnie tak, ale nie okłamujmy się pracujemy dla pieniędzy, mamy rodziny. Chcemy dobrze wykształcić dzieci godnie żyć. Dzień Skarbowości ? zamiast? nie, nie jestem zwolennikiem. Miło, że ktoś nam podziękuje ale zdecydowanie lepiej byłoby zadbać o to (w Min.Fin.)aby nie obrażano, wyśmiewano i poniżano nas w mediach niż organizować akademie i wręczać dyplomy wybranym pracownikom.To już byyło!!!!
I stąd mój sarkazm :piwo:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
03 sie 2008, 18:35
kominiarz
<!--quoteo(post=32959:date=03. 08. 2008 g. 19:53:name=pluto)--><div class='quotetop'>(pluto @ 03. 08. 2008 g. 19:53) [snapback]32959[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dlaczego to forum umiera? właśnie przez takie teksty jak Twoje KOMINIARZ.
…. Po trzecie: napisałeś d o p i e r o 7-go (słownie: siódmego) posta.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Pluto, mówisz że forum umiera przez kominiarza, a ponoć kominiarz to niby szczęście przynosi, ale to musi być KOMINIARZ ...
Kominiarz jak to szło... <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->"Ojcze nasz" składa się z 56 słów, Deklaracja Niepodległości - z 300…”<!--colorc--></span><!--/colorc-->
a twoje teksty na forum Skarbowców składają się z ponad 600 postów i forum jeszcze nie umiera?
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 03 sie 2008, 21:05 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
03 sie 2008, 20:55
Ja proponuję bojkot wszelkich obchodów Dnia Skarbowości, niech idą sobie ci co trzymają rękę :dupa: , ja zapewne nie będę brał udziału w żadnej imprezie. :dupa: :zygi:
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
03 sie 2008, 21:18
Dziadek
Ja proponuję bojkot wszelkich obchodów Dnia Skarbowości, niech idą sobie ci co trzymają rękę :dupa: , ja zapewne nie będę brał udziału w żadnej imprezie. :dupa: :zygi:
bo imprezy nie będzie
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
04 sie 2008, 06:46
Dziadek
Jakby nie patrzeć taki bojkot to również pewna forma wyrażenia swoich poglądów, a nawet mani-FEST-owania, czyli forma świętowania przez zanegowanie koncepcji święta...
Przyłączam się w całej rozciągłości... :piwo:
____________________________________ always look on the bright side of life
04 sie 2008, 10:57
zielonka
Pluto, mówisz że forum umiera przez kominiarza, a ponoć kominiarz to niby szczęście przynosi, ale to musi być KOMINIARZ ... Kominiarz jak to szło... <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->"Ojcze nasz" składa się z 56 słów, Deklaracja Niepodległości - z 300…”<!--colorc--></span><!--/colorc--> a twoje teksty na forum Skarbowców składają się z ponad 600 postów i forum jeszcze nie umiera?
Pisać każdy może. Nawet Zielonka. Ale żeby napisać coś mądrego to musi być ZIELONKA
Zielonka jak to szło?...
Pinero
Trawestując słowa piosenki: "znowu w nocy mu nie wyszło". Wyglada na to, że ze mną
i
Pinero
Obniżył ci się poziom dowcipu. Wyjmij swój dyplom technika budownictwa z szuflady i wracaj na budowę cegły podawać.
:piwo:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
05 sie 2008, 09:07
Podoobno w niektórych US (woj. pomorskie) z okazji naszego święta wszyscy pracownicy otrzymali nagrody pieniężne, nawet kilkaset złotych (na rękę). :mur:
20 sie 2008, 22:38
Podoobno w niektórych US (woj. pomorskie) z okazji naszego święta wszyscy pracownicy otrzymali nagrody pieniężne, nawet kilkaset złotych (na rękę). :mur:
Podobno w pewnej IS pracownicy otrzymali delegacje na wczasy i do tego złote karty VISA! :rotfl:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
21 sie 2008, 06:30
A może to były wyrównania dodatku specjalnego i niepotrzebnie teraz na kasę czekają
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
21 sie 2008, 07:27
Nie ma jak to dostać kasę i nie wiedzieć za co.... słodka beztroska. Niezłe muszą być te US w pomorskim że wszyscy dostali - tacy przykładni - może podpytaj i dowiedź się dokładnie za co ta kasa a nie "podobno za coś" - może to jest tak jak pisał WJAWOR
A u nas nawet "dziękuje" nie było na dzień skarbowca, każdy sam go obchodził - normalnym dniem pracy:)
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
21 sie 2008, 07:47
supersaper
(...) Podobno w pewnej IS pracownicy otrzymali delegacje na wczasy i do tego złote karty VISA! :rotfl:
Złota karta traci na prestiżu. Praktycznie może ją mieć każdy. Nawet skarbowiec bez pośrednictwa IS. Natomiast gdyby zaproponowali platynową albo czarną ( ale nie z Multibanku ) ...
I widzę, że ominął mnie w pracy "Dzień Skarbowca". Może to i lepiej. Zresztą na takich wysokościach nikt nie myśli o Vincencie i jego życzeniach...
Ostatnio edytowano 21 sie 2008, 08:02 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
21 sie 2008, 07:52
W moim US szefostwo wymyśliło na dzień skarbówki konkurs na pracownika roku. wybrano 1 osobę, która dostała 1.500 zł i po imprezie. :piwo:
21 sie 2008, 08:19
Greta
W moim US szefostwo wymyśliło na dzień skarbówki konkurs na pracownika roku. wybrano 1 osobę, która dostała 1.500 zł i po imprezie. :piwo:
A jakie były kryteria wyboru i kto wybierał?
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
21 sie 2008, 08:38
Wybierali pracownicy, każdy musiał uzasadnić swój wybór. Do półfinału dostały się trzy osoby i z tych trzech wybierano pracownika roku. Dodam jeszcze że były kwiaty, dyplom i uścisk dłoni Naczelnika.