Teraz jest 06 wrz 2025, 23:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Dzień otwarty (wolne soboty) 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Co jest? Tylko ja deklaruję brak współpracy z MF-em w dniu otwartym. Pozostałe kilkadziesiąt tysięcy przyjdzie?

11 kwi 2008, 19:21
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Co jest? Tylko ja deklaruję brak współpracy z MF-em w dniu otwartym. Pozostałe kilkadziesiąt tysięcy przyjdzie?

I w ten sposób zostałeś, mimo woli, buntownikiem numer jeden :D
P.S.
Ja nie mogę 19 kwietnia.
Mam życiowy egzamin... ;)

11 kwi 2008, 19:25
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA13 sie 2007, 08:07

POSTY        4
W naszym US będą nie lada atrakcje, a wśród nich m.in.:

1 losowanie złotego numeru NIP, czyli łatwego do zapamiętania

2 losowanie dzikiej karty podatnika, czyli ponowna rejestracja z opcją "zwolnienie z kontroli" - szczególnie polecane dla tzw znikających podatników,

3 zwolnienie z kontroli na 2008 r - zapewnia zwolnienie z jakichkolwiek czynności kontrolnych po okazaniu karty,

4 ponowna rejestracja VAT z jednoczesnym anulowaniem zaległości z tytułu podatku VAT za ostatnie 5 lat,

5 anulowanie kar wydanych na podstawie ustawy KKS - imienne lub "na okaziciela".

.... a wszystko to w ramach pilotażowego programu komisji "przyjazne państwo" pod nazwą "bezstresowe wychowanie podatnika".

Sarkazm to nic, ironia to jest coś :)))

11 kwi 2008, 22:07

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

<!--quoteo(post=28044:date=11. 04. 2008 g. 19:21:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 11. 04. 2008 g. 19:21) [snapback]28044[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

I w ten sposób zostałeś, mimo woli, buntownikiem numer jeden :D (...)  <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wobec braku odzewu braci skarbowej, muszę jeszcze raz przemyśleć swoje stanowisko.
A może zarezerwować czas w przyszłą sobotę by "w znoju i trudzie wykuwać przyszłość Najjaśniejszej RP, ku chwale miłościwie nam panującego Jana Vincenta"?
Co tak będę sam w domu siedział...

12 kwi 2008, 16:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska

<!--quoteo(post=28045:date=11. 04. 2008 g. 21:25:name=Nadir)--><div class='quotetop'>QUOTE(Nadir @ 11. 04. 2008 g. 21:25) [snapback]28045[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=28044:date=11. 04. 2008 g. 19:21:name=helvet)--><div class='quotetop'>QUOTE(helvet @ 11. 04. 2008 g. 19:21) [snapback]28044[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

I w ten sposób zostałeś, mimo woli, buntownikiem numer jeden :D (...)  <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wobec braku odzewu braci skarbowej, muszę jeszcze raz przemyśleć swoje stanowisko.
A może zarezerwować czas w przyszłą sobotę by "w znoju i trudzie wykuwać przyszłość Najjaśniejszej RP, ku chwale miłościwie nam panującego Jana Vincenta"?
Co tak będę sam w domu siedział...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Akcja protestacyjna to jest przez podatników , bo oni  w tym dniu nie przychodzą do Urzedów , tylko do marketów na zakupy i mają takie akcje w  :dupa:

12 kwi 2008, 20:40
Amator

REJESTRACJA08 mar 2008, 19:42

POSTY        18
Dlatego ja tak jak ci podatnicy, którzy mają dzień otwarty głęboko schowany zamierzam nie przyjść do pracy tylko wybiorę się z innymi szczęśliwcami do hipermarketu.

Ostatnio edytowano 12 kwi 2008, 21:53 przez Corleone, łącznie edytowano 1 raz

12 kwi 2008, 21:52
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą
Proponuje naklejki na informacje o pracy US o treści.URZĄD OTWARTY W SOBOTE 19 KWIETNIA -POZOSTALE DNI W ROKU ZAMKNIĘTE.

12 kwi 2008, 22:52

REJESTRACJA10 kwi 2008, 18:12

POSTY        6

u nas wczoraj była narada , na temat akcji protestacyjnej, co do dnia otwartego to nikt nawet nie śmiał zaproponować.
Dzień otwarty jest u nas zawsze.

Dzień otwarty dotyczy tylko sobót a że w soboty nie pracujemy to nie jest zawsze. a tak na serio to czysta prop[aganda w te soboty przychodzi bardzo mało ludzi.

13 kwi 2008, 08:40
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=26529:date=11. 03. 2008 g. 11:16:name=Kornello)--><div class='quotetop'>(Kornello @ 11. 03. 2008 g. 11:16) [snapback]26529[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
u nas wczoraj była narada , na temat akcji protestacyjnej, co do dnia otwartego to nikt nawet nie śmiał zaproponować.
Dzień otwarty jest u nas zawsze.

Dzień otwarty dotyczy tylko sobót a że w soboty nie pracujemy to nie jest zawsze. a tak na serio to czysta prop[aganda w te soboty przychodzi bardzo mało ludzi.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To może 19 kwietnia zamiast 30 kwietnia?

13 kwi 2008, 19:26
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255

"Ja wiedziałem, że tak będzie..., ja wiedziałem  :excl: "

14 kwi 2008, 11:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 gru 2006, 08:55

POSTY        54
Ciekawi mnie jak ma się praktyka Dnia otwartego do wciąż obowiązującego podobno w naszym kraju 5 dniowego tygodnia pracy... Jakiś czas temu słyszałem baardzo głośno - że nie wolnomi przychodzić do pracy w sobotę - bo pracodawca jest mi obowiązany oddać w zamian CAŁY dzień w innym terminie! Czy to prawda? Za te 4 godziny w sobotę mogę olać cały poniedziałek??? W sumie... fajnie! :brawa:

14 kwi 2008, 14:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 21:26

POSTY        17

LOKALIZACJAze szklanego okienka

Helvet ja też pi......lę Dzień Otwarty.

Jakoś nie widzę aby eksperci z MF pracowali w soboty, stać ich tylko na linię otwartą między 10:00 a 14:00 i to w godzinach pracy. Widocznie szybko się męczą w bezpośrednich rozmowach z podatnikami, może pytania są tendencyjne ... ? Sądzę, że na kimś należy się wzorować.
My to już chyba jesteśmy jakąś kategorią podludzi podlegającą  MF.   :stop:  

Może na początek, jakąś "mini" akcję ostrzegawczą 19 kwietnia na dzień otwarty.
Od 10 do 11 strajk angielski i rozdawanie cukierków,
11-12 akcja protestacyjna i rozdawanie cukierków,
12-13 strajk włoski i rozdawanie cukierków,
13-14 strajk głodowy i przestajemy rozdawać cukierki.  

To będzie sprawdzian przed końcem kwietnia.

15 kwi 2008, 20:44
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Od 10 do 11 strajk angielski i rozdawanie cukierków,
11-12 akcja protestacyjna i rozdawanie cukierków,
12-13 strajk włoski i rozdawanie cukierków,
13-14 strajk głodowy i przestajemy rozdawać cukierki.  

A skąd Ty weźmiesz tyle cukierków?! :o
A właściwie, to pieniędzy na te cukierki.
Bo nie wmówisz mi, że z podwyżki! :lol:

Ostatnio edytowano 16 kwi 2008, 06:12 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

16 kwi 2008, 06:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 15:34

POSTY        98

Ciekawi mnie jak ma się praktyka Dnia otwartego do wciąż obowiązującego podobno w naszym kraju 5 dniowego tygodnia pracy... Jakiś czas temu słyszałem baardzo głośno - że nie wolnomi przychodzić do pracy w sobotę - bo pracodawca jest mi obowiązany oddać w zamian CAŁY dzień w innym terminie! Czy to prawda? Za te 4 godziny w sobotę mogę olać cały poniedziałek??? W sumie... fajnie! :brawa:

U nas tak właśnie dokładnie jest i chętnych raczej nie brakowało a od poniedziałku godziny pracy urzędu przedłużono (od 8 do 18) do końca miesiąca ale formalnie akcja protestacyjna trwa (plakietki, 5 minut)

16 kwi 2008, 07:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 130 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona