Co jest? Tylko ja deklaruję brak współpracy z MF-em w dniu otwartym. Pozostałe kilkadziesiąt tysięcy przyjdzie?
11 kwi 2008, 19:21
helvet
Co jest? Tylko ja deklaruję brak współpracy z MF-em w dniu otwartym. Pozostałe kilkadziesiąt tysięcy przyjdzie?
I w ten sposób zostałeś, mimo woli, buntownikiem numer jeden P.S. Ja nie mogę 19 kwietnia. Mam życiowy egzamin...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 kwi 2008, 19:25
W naszym US będą nie lada atrakcje, a wśród nich m.in.:
1 losowanie złotego numeru NIP, czyli łatwego do zapamiętania
2 losowanie dzikiej karty podatnika, czyli ponowna rejestracja z opcją "zwolnienie z kontroli" - szczególnie polecane dla tzw znikających podatników,
3 zwolnienie z kontroli na 2008 r - zapewnia zwolnienie z jakichkolwiek czynności kontrolnych po okazaniu karty,
4 ponowna rejestracja VAT z jednoczesnym anulowaniem zaległości z tytułu podatku VAT za ostatnie 5 lat,
5 anulowanie kar wydanych na podstawie ustawy KKS - imienne lub "na okaziciela".
.... a wszystko to w ramach pilotażowego programu komisji "przyjazne państwo" pod nazwą "bezstresowe wychowanie podatnika".
Sarkazm to nic, ironia to jest coś ))
11 kwi 2008, 22:07
Nadir
<!--quoteo(post=28044:date=11. 04. 2008 g. 19:21:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 11. 04. 2008 g. 19:21) [snapback]28044[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Co jest? Tylko ja deklaruję brak współpracy z MF-em w dniu otwartym. Pozostałe kilkadziesiąt tysięcy przyjdzie?
I w ten sposób zostałeś, mimo woli, buntownikiem numer jeden (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Wobec braku odzewu braci skarbowej, muszę jeszcze raz przemyśleć swoje stanowisko. A może zarezerwować czas w przyszłą sobotę by "w znoju i trudzie wykuwać przyszłość Najjaśniejszej RP, ku chwale miłościwie nam panującego Jana Vincenta"? Co tak będę sam w domu siedział...
12 kwi 2008, 16:39
helvet
<!--quoteo(post=28045:date=11. 04. 2008 g. 21:25:name=Nadir)--><div class='quotetop'>QUOTE(Nadir @ 11. 04. 2008 g. 21:25) [snapback]28045[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=28044:date=11. 04. 2008 g. 19:21:name=helvet)--><div class='quotetop'>QUOTE(helvet @ 11. 04. 2008 g. 19:21) [snapback]28044[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Co jest? Tylko ja deklaruję brak współpracy z MF-em w dniu otwartym. Pozostałe kilkadziesiąt tysięcy przyjdzie?
I w ten sposób zostałeś, mimo woli, buntownikiem numer jeden (...) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Wobec braku odzewu braci skarbowej, muszę jeszcze raz przemyśleć swoje stanowisko. A może zarezerwować czas w przyszłą sobotę by "w znoju i trudzie wykuwać przyszłość Najjaśniejszej RP, ku chwale miłościwie nam panującego Jana Vincenta"? Co tak będę sam w domu siedział... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Akcja protestacyjna to jest przez podatników , bo oni w tym dniu nie przychodzą do Urzedów , tylko do marketów na zakupy i mają takie akcje w :dupa:
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
12 kwi 2008, 20:40
Dlatego ja tak jak ci podatnicy, którzy mają dzień otwarty głęboko schowany zamierzam nie przyjść do pracy tylko wybiorę się z innymi szczęśliwcami do hipermarketu.
Ostatnio edytowano 12 kwi 2008, 21:53 przez Corleone, łącznie edytowano 1 raz
12 kwi 2008, 21:52
Proponuje naklejki na informacje o pracy US o treści.URZĄD OTWARTY W SOBOTE 19 KWIETNIA -POZOSTALE DNI W ROKU ZAMKNIĘTE.
____________________________________ jan
12 kwi 2008, 22:52
Kornello
u nas wczoraj była narada , na temat akcji protestacyjnej, co do dnia otwartego to nikt nawet nie śmiał zaproponować. Dzień otwarty jest u nas zawsze.
Dzień otwarty dotyczy tylko sobót a że w soboty nie pracujemy to nie jest zawsze. a tak na serio to czysta prop[aganda w te soboty przychodzi bardzo mało ludzi.
13 kwi 2008, 08:40
bronek
<!--quoteo(post=26529:date=11. 03. 2008 g. 11:16:name=Kornello)--><div class='quotetop'>(Kornello @ 11. 03. 2008 g. 11:16) [snapback]26529[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> u nas wczoraj była narada , na temat akcji protestacyjnej, co do dnia otwartego to nikt nawet nie śmiał zaproponować. Dzień otwarty jest u nas zawsze.
Dzień otwarty dotyczy tylko sobót a że w soboty nie pracujemy to nie jest zawsze. a tak na serio to czysta prop[aganda w te soboty przychodzi bardzo mało ludzi. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To może 19 kwietnia zamiast 30 kwietnia?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
13 kwi 2008, 19:26
helvet
"Ja wiedziałem, że tak będzie..., ja wiedziałem :excl: "
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
14 kwi 2008, 11:28
Ciekawi mnie jak ma się praktyka Dnia otwartego do wciąż obowiązującego podobno w naszym kraju 5 dniowego tygodnia pracy... Jakiś czas temu słyszałem baardzo głośno - że nie wolnomi przychodzić do pracy w sobotę - bo pracodawca jest mi obowiązany oddać w zamian CAŁY dzień w innym terminie! Czy to prawda? Za te 4 godziny w sobotę mogę olać cały poniedziałek??? W sumie... fajnie! :brawa:
____________________________________ Dobrze wiedzieć, że Ci na górze... to tacy sami durnie jak Ci na dole... tylko siedzą wyżej...
14 kwi 2008, 14:24
helvet
Helvet ja też pi......lę Dzień Otwarty.
Jakoś nie widzę aby eksperci z MF pracowali w soboty, stać ich tylko na linię otwartą między 10:00 a 14:00 i to w godzinach pracy. Widocznie szybko się męczą w bezpośrednich rozmowach z podatnikami, może pytania są tendencyjne ... ? Sądzę, że na kimś należy się wzorować. My to już chyba jesteśmy jakąś kategorią podludzi podlegającą MF. :stop:
Może na początek, jakąś "mini" akcję ostrzegawczą 19 kwietnia na dzień otwarty. Od 10 do 11 strajk angielski i rozdawanie cukierków, 11-12 akcja protestacyjna i rozdawanie cukierków, 12-13 strajk włoski i rozdawanie cukierków, 13-14 strajk głodowy i przestajemy rozdawać cukierki.
To będzie sprawdzian przed końcem kwietnia.
15 kwi 2008, 20:44
Cesio
Od 10 do 11 strajk angielski i rozdawanie cukierków, 11-12 akcja protestacyjna i rozdawanie cukierków, 12-13 strajk włoski i rozdawanie cukierków, 13-14 strajk głodowy i przestajemy rozdawać cukierki.
A skąd Ty weźmiesz tyle cukierków?! A właściwie, to pieniędzy na te cukierki. Bo nie wmówisz mi, że z podwyżki!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 16 kwi 2008, 06:12 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
16 kwi 2008, 06:12
Fatality
Ciekawi mnie jak ma się praktyka Dnia otwartego do wciąż obowiązującego podobno w naszym kraju 5 dniowego tygodnia pracy... Jakiś czas temu słyszałem baardzo głośno - że nie wolnomi przychodzić do pracy w sobotę - bo pracodawca jest mi obowiązany oddać w zamian CAŁY dzień w innym terminie! Czy to prawda? Za te 4 godziny w sobotę mogę olać cały poniedziałek??? W sumie... fajnie! :brawa:
U nas tak właśnie dokładnie jest i chętnych raczej nie brakowało a od poniedziałku godziny pracy urzędu przedłużono (od 8 do 18) do końca miesiąca ale formalnie akcja protestacyjna trwa (plakietki, 5 minut)