Chciałbym, żeby biedni, potrzebujący dostawali takie ofiary. Dajecie takie, skoro o nich piszecie, prawda?
25 kwi 2017, 09:00
Re: Nagrody za I kw. 2017
Kuraś1
cindy1
Ja to nazywam "dodatkiem dla ubogich"
coolmamma
Ja to ofiarą na biednych nazywam
Chciałbym, żeby biedni, potrzebujący dostawali takie ofiary. Dajecie takie, skoro o nich piszecie, prawda?
Jak mogą dawać jeśli nie starcza im na raty kredytów i na rachunki? Wiem, bo sam tak jeszcze niedawno miałem. Dlatego takie "dary" (wraz z pensją) olałem
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 25 kwi 2017, 09:39 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz
25 kwi 2017, 09:39
Badman
Jak mogą dawać jeśli nie starcza im na raty kredytów i na rachunki? Wiem, bo sam tak jeszcze niedawno miałem. Dlatego takie "dary" (wraz z pensją) olałem
Jeśli ktoś kwotę ok. 180 zł netto uważa za ofiarę dla ubogich to rozumiem, że sam taką daje.
Wiem, że nasze wynagrodzenia (mam na myśli większość szeregowych pracowników w US) są wynędzniałe po 8 latach "zielonej wyspy" (a może zaspy), ale chyba nie zauważyłeś, że nie można sobie poprawiać nastroju czy lekko szydzić/kpić operując porównaniem do sytuacji kogoś potrzebującego, czyli kogoś, dla kogo takie kwoty to naprawdę bardzo dużo.
26 kwi 2017, 06:51
Co z nagrodami dla wielkopolski? Chodzi plotka, ze mają być wypłacone do 15 maja br. średnia ok. 700 brutto. Te 400 zł brutto po świętach to była kasa z innej puli.
26 kwi 2017, 16:42
Dolnośląskie - miało dzisiaj coś kapnąć... i nic.
26 kwi 2017, 17:22
Marikajs
Czy na stronie intranetu IAS Gdańsk jest gdzieś dostępna tabela z kwotami (Kiedyś była)?
postGumka
IAS Gdańsk wypłacili 326,00 zł brutto ale nie wiem który to poziom nagrody - zresztą co to zmieni kwota powala
Optymistka31
Ale równo dla wszystkich, czy to ten najniższy/najwyższy próg?
Kwota bazowa nagrody brutto 326 zł.
I st..............1,50%.............489 zł, II st.............1,25% ............407 zł, III st............1,00%.............326 zł, IV st............0,75%.............244 zł, V st.............0,50%.............163 zł.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
26 kwi 2017, 17:59
Skarbona
Dziś pensja, jałmużna jutro...
26 kwi 2017, 21:05
Kuraś1
Badman
Jeśli ktoś kwotę ok. 180 zł netto uważa za ofiarę dla ubogich to rozumiem, że sam taką daje.
Wiem, że nasze wynagrodzenia (mam na myśli większość szeregowych pracowników w US) są wynędzniałe po 8 latach "zielonej wyspy" (a może zaspy), ale chyba nie zauważyłeś, że nie można sobie poprawiać nastroju czy lekko szydzić/kpić operując porównaniem do sytuacji kogoś potrzebującego, czyli kogoś, dla kogo takie kwoty to naprawdę bardzo dużo.
Nikt tu nie szydzi/kpi z potrzebujących jak Ci się wydaje. Szydzimy z tego jak nas nisko oceniają. Te "nagrody" są żałosne, uwłaczające i demotywujące. No nie mów, że jest inaczej?
26 kwi 2017, 21:26
roxette
Skarbona
Dziś pensja, jałmużna jutro...
No tak, jest już nawet komunikat na stronie. A wiadomo jakich ko(s)micznych sum się można spodziewać?