Rozumiem, że Smok musi sobie pojeść. Ale żeby od razu współpracowników? Może zacznij od urzędowych "czarnych charakterów"...
Albo od dziewic.... :blush:
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
20 mar 2009, 20:08
Pinero
<!--quoteo(post=44716:date=20. 03. 2009 g. 20:03:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 20. 03. 2009 g. 20:03) [snapback]44716[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Rozumiem, że Smok musi sobie pojeść. Ale żeby od razu współpracowników? Może zacznij od urzędowych "czarnych charakterów"...
Albo od dziewic.... :blush: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A znajdzie takie? Po gimnazjum do urzędu nie przyjmują...
20 mar 2009, 20:13
Drago
Jak wam się podoba najnowsze pismo JVR ws oszczędności? Porażające. Niedługo zaczniemy zjadać kolegów zza biurka żeby oszczędności wzrosły.
Do mnie nie doszło. Jest bardzo źle?
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
20 mar 2009, 20:20
Tadeo74
<!--quoteo(post=44714:date=20. 03. 2009 g. 19:59:name=Drago)--><div class='quotetop'>(Drago @ 20. 03. 2009 g. 19:59) [snapback]44714[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jak wam się podoba najnowsze pismo JVR ws oszczędności?
Do mnie nie doszło. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Może w ramach oszczędności macie jedną sztukę na urząd
Sam czytałem kątem oka na czyimś biurku, ale biegło to mniej więcej tak:
Wysyłanie na zewnątrz ograniczyć do totalnego minimum i przedstawić propozycje co można zlikwidować w urzędach żeby były oszczędności. Tymbark chociaż daje nagrody w takich konkursach
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
20 mar 2009, 21:09
W tym tygodniu - w ramach oszczędności, oczywiście - wypełniałam tabelkę, która nie miała wielkiego sensu, ale za to wymagała 50 stron wydruków wszelakich i trzech dni mojej pracy. <_<
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
Ostatnio edytowano 20 mar 2009, 21:39 przez aga764, łącznie edytowano 1 raz
20 mar 2009, 21:38
Tadeo74
<!--quoteo(post=44714:date=20. 03. 2009 g. 19:59:name=Drago)--><div class='quotetop'>(Drago @ 20. 03. 2009 g. 19:59) [snapback]44714[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jak wam się podoba najnowsze pismo JVR ws oszczędności? Porażające. Niedługo zaczniemy zjadać kolegów zza biurka żeby oszczędności wzrosły.
Do mnie nie doszło. Jest bardzo źle? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Krąży po kraju w jednym egzemplarzu... W cale nie jest tak źle, przynajmniej z poczuciem humoru Twórcy tegoż pasterskiego listu :rotfl:
____________________________________ always look on the bright side of life
20 mar 2009, 22:39
aga764
ale za to wymagała 50 stron wydruków wszelakich i trzech dni mojej pracy. <_<
Ani chybi sabotaż
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
20 mar 2009, 22:51
Powracając do tematu oszczędności...czy w Waszych urzędach też obcięli kasę na wynagrodzenia??
23 mar 2009, 22:12
A tak oszczędza kobieta, która jeszcze niedawno mówiła o tym, że brak podwyżek i premii dla urzędników jest zasadny...
"Stołecznego Ratusza kryzys się nie ima, dlatego prezydent nie rezygnuje z przyznania urzędnikom premii za 58 milionów złotych. - Myślę, że to normalna motywacja do pracy. To jest duża instytucja, ja muszę mieć jak najlepszych pracowników - argumentuje Hanna Gronkiewicz-Waltz. Urzędnicy Ratusza mogą być wdzięczni losowi za taką szefową. Nawet apele premiera, by w okresie kryzysu nagrody przyznawać "bardzo wstrzemięźliwie", nie zmieniły zdania prezydent Warszawy. Na premie dla stołecznych urzędników Ratusz wyda w tym roku 58 milionów. Tylko czterej wiceprezydenci dostaną po kilkadziesiąt tysięcy (w zeszłym roku każdy z nich otrzymał po 100 tys. zł brutto) Premier tnie, prezydent stolicy Hanna Gronkiewicz-Waltzdaje miliony. - Chodzi o ponad 7 tysięcy osób. Gdy się przeliczy, wychodzi, że jest to dokładnie 2100 zł nagrody na kwartał średnio na pracownika - argumentowała Hanna Gronkiewicz-Waltz w TVP Info. Czyli 8400 na rok. - Myślę, że to normalna motywacja do pracy. To jest duża instytucja, ja muszę mieć jak najlepszych pracowników - przekonywała."
24 mar 2009, 12:54
Oczko
A tak oszczędza kobieta, która jeszcze niedawno mówiła o tym, że brak podwyżek i premii dla urzędników jest zasadny...
"Stołecznego Ratusza kryzys się nie ima, dlatego prezydent nie rezygnuje z przyznania urzędnikom premii za 58 milionów złotych. - Myślę, że to normalna motywacja do pracy. To jest duża instytucja, ja muszę mieć jak najlepszych pracowników - argumentuje Hanna Gronkiewicz-Waltz. Urzędnicy Ratusza mogą być wdzięczni losowi za taką szefową. Nawet apele premiera, by w okresie kryzysu nagrody przyznawać "bardzo wstrzemięźliwie", nie zmieniły zdania prezydent Warszawy. Na premie dla stołecznych urzędników Ratusz wyda w tym roku 58 milionów. Tylko czterej wiceprezydenci dostaną po kilkadziesiąt tysięcy (w zeszłym roku każdy z nich otrzymał po 100 tys. zł brutto) Premier tnie, prezydent stolicy Hanna Gronkiewicz-Waltzdaje miliony. - Chodzi o ponad 7 tysięcy osób. Gdy się przeliczy, wychodzi, że jest to dokładnie 2100 zł nagrody na kwartał średnio na pracownika - argumentowała Hanna Gronkiewicz-Waltz w TVP Info. Czyli 8400 na rok. - Myślę, że to normalna motywacja do pracy. To jest duża instytucja, ja muszę mieć jak najlepszych pracowników - przekonywała."
jak ja bym chciała 2100 na kwartał... nawet brutto...a tu :dupa:
24 mar 2009, 18:33
Oczko
.... argumentowała Hanna Gronkiewicz-Waltz w TVP Info. Czyli 8400 na rok. - Myślę, że to normalna motywacja do pracy. To jest duża instytucja, ja muszę mieć jak najlepszych pracowników - przekonywała."
Szkoda, że MF nie zależy na najlepszych pracownikach, ani motywacji do pracy :za2:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
24 mar 2009, 19:07
Ależ zależy. Z "miłości" do pracowników może zostać wprowadzona opcja litewska <a href="http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80708,6419488,Litewski_premier__liczba_urzednikow_zostanie_zmniejszona.html" target="_blank">http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,8...mniejszona.html</a>
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
24 mar 2009, 20:28
Tadeo74
Ależ zależy. Z "miłości" do pracowników może zostać wprowadzona opcja litewska <a href="http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80708,6419488,Litewski_premier__liczba_urzednikow_zostanie_zmniejszona.html" target="_blank">http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,8...mniejszona.html</a>
Znaczy wszystko przed nami...
____________________________________ always look on the bright side of life
25 mar 2009, 07:54
No i się zaczeło w moim UKS nie przedłużają umów terminatorom. Szacuneczek Drodzy Państwo.