Teraz jest 06 wrz 2025, 10:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2008, 18:41

POSTY        1
wszystko juz wiem wiem o nowym naczelniku: nie będzie niski, nie wysoki, nie blondyn i nie brunet, nie chudy i nie gruby, nie cichy i nie głośny, nie gadatliwy i nie niemowa, nie łysy i nie owłosiony, nie olbrzym i nie kurdupel, nie krzywy i nie wyprostowany, nie szarmancki lecz nie cham, nie Król I i nie kruczoczarny, nie z grzywką i nie bez, nie wszechwiedzący i nie głupi, nie jąkała i nie erudyta, nie podróznik lecz nie domator, nie mustang i nie wałach, nie lew i nie baranek, nie antylopa i nie hipopotam, nie dąb i nie leszczyna, nie boski i nie ludzki, nie smok i nie szewczyk dratewka - i mozna tak długo długo. A o co mi chodzi? Ze to całe podniecanie, pasjonowanie i ploty o zastepcy w IUS sa juz śmieszne i nudne.

26 cze 2008, 18:23
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 16:34

POSTY        8

<!--quoteo(post=31841:date=26. 06. 2008 g. 17:41:name=CZERWONY)--><div class='quotetop'>(CZERWONY @ 26. 06. 2008 g. 17:41) [snapback]31841[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Czy ktoś może potwiedzić informację o nowym Vice?? Wiem tylko tyle, że jest to pracownik z II US

Dopiero co byłeś tak dobrze poinformowany:
CZERWONY                    

Jutro nowy Vice w IUS

A teraz "czeski film" ? :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Zgodzę się z tobą - bo to właśnie jest "czeski film".

26 cze 2008, 18:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2008, 21:11

POSTY        10

<!--quoteo(post=31405:date=20. 06. 2008 g. 16:22:name=Madagaskar)--><div class='quotetop'>(Madagaskar @ 20. 06. 2008 g. 16:22) [snapback]31405[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
LOLO, nie próbuj drażnić NEMO, skoro nie wchodzi on na tą stronę, a jeżeli wchodzi ,
to pewnie można byłoby to podciągnąć pod mobbing. Dla Twojego rozluźnienia podaję, że te same " standardy " ( a może i lepsze ) panują także w US Siedlce. Daj już sobie z nim spokój.

Echhh Madagaskar ty doradco :zygi:  cóż, swój swego broni  :zygi:
<_<

Lola kret                    

<!--quoteo(post=31812:date=26. 06. 2008 g. 11:39:name=wredniak)--><div class='quotetop'>(wredniak @ 26. 06. 2008 g. 11:39) [snapback]31812[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=31405:date=20. 06. 2008 g. 16:22:name=Madagaskar)--><div class='quotetop'>(Madagaskar @ 20. 06. 2008 g. 16:22) [snapback]31405[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
LOLO, nie próbuj drażnić NEMO, skoro nie wchodzi on na tą stronę, a jeżeli wchodzi ,
to pewnie można byłoby to podciągnąć pod mobbing. Dla Twojego rozluźnienia podaję, że te same " standardy " ( a może i lepsze ) panują także w US Siedlce. Daj już sobie z nim spokój.

Echhh Madagaskar ty doradco :zygi:  cóż, swój swego broni  :zygi:
<_<
fakt faktem mógłby przynieść sobie tej wody z rana samego i nie biegać z tym naczynkiem...ale ja nie o tym... ktoś powiedział dzisiaj "że wolałby się powiesić niż pracować jeszcze kilka lat" co Wy na to??? Nie uważam że obecnu NUS jest niekompetentny, wręcz przeciwnie doba jest dla Niej za krótka ale co do decyzji personalnych mam bardzo duże zastrzeżenia...kolesiostwo kolesiostwo i jeszcze raz kolesiostwo ale biorąc pod uwagę głownego doradcę JS to awansują osoby obdarzone prze nią sympatią bez względu na przygotowanie merytoryczne.Pozdrawiam serdecznie, pogadamy jak wiatr zawieje ...wiart odnowy...juz liczę godziny

Ostatnio edytowano 26 cze 2008, 21:38 przez Lola-kret, łącznie edytowano 1 raz

26 cze 2008, 21:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 lut 2008, 11:20

POSTY        14
Wszyscy wiedzą że Madagaskar to równy chłop, wszystko wie co się dzieje w Węgrowie, pewnikiem często przebywa kolo urzędu za murem Kościoła i spotyka się z pewną kuleżanką p..o............s............ B))) :nonono:te nie romansuj tam, z góry wszystko widać  :zeby:

27 cze 2008, 13:50

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
<a href="http://www.izbaskarbowa.lodz.pl/343/" target="_blank">http://www.izbaskarbowa.lodz.pl/343/</a>.
Może to nie takie samo stanowisko jak poprzednie, ale zawsze...

27 cze 2008, 14:15
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Chyba was wszystkich " Lolo/la/Kretów/Wredniaków " całkiem zśrubowało - o ile nie jesteście tą samą osobą. Nie oznacza to jednak, iż  Lola Kret nie ma racji. Ma i to b. dużo, w w/w poście. Jeszcze raz Was proszę , dajcie sobie na luz, bo inaczej niedługo wybuchniecie ze złości i z zazdrości.
     A może warto w tym miejscu przypomnieć, co niegdyś powiedział ( nieważne jak skończył ) b. premier M.Belka - " Do roboty się weźcie !!! ".
                   Jutro, pojutrze będzie lepiej - głowa do góry !   Cześć !

27 cze 2008, 14:30
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

sprocket mógłbys jaśniej... Biała Dama to kto??? ...A.L.??? no to przyjmij do wiadomości, że przyszła chyba pól roku później niz NUS....a B.O. to była tu " od zawsze".... a tak przy okazji to duzo wiesz, chociaz nic nie wiesz....z tego co piszesz jestes z zewnątrz.....merytorycznie niewiele masz do powiedzenia...niestety...jakbys czytał dokładnie to doczytałbyś, że był dobry w podatkach, co pisali też inni nie tylko ja.......wiesz takie wrzutki  gdzie gdzie angielskiego uczył , czy co robił za wielka woda są dziecinada.... masz dowody niekompetencji to pisz.... oj chyba zazdrosciło sie koledze z UKS stanowiska, zazdrosciło co???

sprocket....nie wiem czy osoba o które jpiszesz zostanie czy odejdzie,  nie mam takiej wiedzy ale wiem, ze odejdzie pare innych mądrych osób....szkoda....

Roter przeczytałem Twoją ożywioną  dyskusję z innymi forowiczami. Z wieloma tezami się zgadzam. Ale wybacz zauważyłem zdecydowany brak w Twoich wypowiedziach uogólniających wniosków. Sytuacja w podkarpackiej skarbówce, w tym w szczególności w stolicy regionu jest mocno kryzysowa i wymaga działań naprawczych. Przez lata funkcjonowania tej struktury ugruntowała się się w niej "kolesiowska" ścieżka kariery. Przedwczoraj P. W.C. rozdawał buławy,  wczoraj skuteczny był "układ dyrektorów", dzisiaj na P.O. -łowie stołka  siedzący, niedoszły doktorant wyznacza sobie bliżej znajomych na NUS-ów.  Ja też mogłem być w gronie tych trzech wydalonych, ponieważ niegdyś miałem koleżeński stosunek z P. Kuchcińskim, który z drugiego miejsca pociągał za sznurki, ale nie zdecydowałem się  bo uważałem, że ich żywot kierowniczy będzie krótki i pełen emocji. Tak się stało. Dzisiaj są naprawdę konieczne są konkurencyjne i otwarte konkursy na dyrektorów i naczelników. Czas skończyć z psudo- polityką, bo żaden z powyższych oprócz P. W.C. polityczny nie jest, czas zacząć powoływać kompetentnych naczelników, a nie bawić się w prywatę i  osobiste podjazdy.

27 cze 2008, 15:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 lut 2008, 11:20

POSTY        14
Madagaskar - nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś- lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
:nonono:  :piwo:

27 cze 2008, 15:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 cze 2008, 20:50

POSTY        17
tributarius masz duzo racji, dyskusja poszła w takim kierunku w jakim poszła, szczerze mówiąc, miałem zakończyc na pierwszym poście, chodziło mi tylko, zeby nie przyklejać ksywki "nieudacznika" człowiekowi, który wiele dla urzedu zrobił i był naprawde niegłupi, podejrzewam zresztą, że to wiesz bo z twoich wczesniejszych wypowiedzi wnioskuje, ze pracujesz w UKS Rzeszzów......  Prawdę powiedziawszy "upolitycznienie" stanowisk w skarbowości wprowadził nie PiS a p. W.C..... ale tego nikt nie zauważa... Pewnie, ze dobrze by było, zeby istniały klarowne, jasne procedury kwalifikacyjne na stanowiska NUS i DIS, ale niestety to utopia...... mam wrazenie, że my tego nie dożyjemy....

Przy okazji duze uznanie dla bisti który miał odwage wycofac swoje słowa o nieudaczniku wobec byłego NUS z IUS ........ chociazby dlatego warto było wdać sie w dyskusje....

27 cze 2008, 15:50
Amator
Własny awatar

POSTY        17
małe sprostowanie, to nie był bisti tylko danny.  Danny dziękuję

27 cze 2008, 16:34

REJESTRACJA02 maja 2008, 16:09

POSTY        39

Prawdę powiedziawszy "upolitycznienie" stanowisk w skarbowości wprowadził nie PiS a p. W.C..... ale tego nikt nie zauważa...

To powinieneś sie zastanowić i przyjąć do wiadomości to co wszyscy zauważają, PiS nie tylko upolitycznił wszystkie gdzie tylko mógł stanowiska, ale dokonał rzeczy haniebnej skłócił społeczeństwo, w sposób trudny do wyobrażenia przed rozpoczęciem tych ich dobrze że tylko 2 letnich rządów. A te W.C to chyba Wielka Czystka główny i jedyny punkt  ich programu. Większość nominatów pisowskich jakby miała honor to powinna sama podać sie do dymisji a nie bezwstydnie teraz lamentować. Rewolucja się nie udała i trzeba umieć odejść taka decyzja zapadła 21.10. 2007r. i trzeba sie wreszcie z tym pogodzić a nie płakać i rozczulać.

27 cze 2008, 16:49
Amator
Własny awatar

POSTY        17
.......nie jestem zwolennikiem Pis-u, nie bronę ich.....chciałbym jedynie stabilizacji w urzędach....rozumiem, ze jak za 3 lata zmieni sie opcja polityczna po wyborach to tez bedziesz nawoływał do podania sie do dymisji wszystkich piastujacych urzedy....najlepiej z dniem ogłoszenia wyników przez PKW.....gratuluje pomysłu.......

27 cze 2008, 16:56
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

<!--quoteo(post=31906:date=27. 06. 2008 g. 17:50:name=roter)--><div class='quotetop'>(roter @ 27. 06. 2008 g. 17:50) [snapback]31906[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Prawdę powiedziawszy "upolitycznienie" stanowisk w skarbowości wprowadził nie PiS a p. W.C..... ale tego nikt nie zauważa...

To powinieneś sie zastanowić i przyjąć do wiadomości to co wszyscy zauważają, PiS nie tylko upolitycznił wszystkie gdzie tylko mógł stanowiska, ale dokonał rzeczy haniebnej skłócił społeczeństwo, w sposób trudny do wyobrażenia przed rozpoczęciem tych ich dobrze że tylko 2 letnich rządów. A te W.C to chyba Wielka Czystka główny i jedyny punkt  ich programu. Większość nominatów pisowskich jakby miała honor to powinna sama podać sie do dymisji a nie bezwstydnie teraz lamentować. Rewolucja się nie udała i trzeba umieć odejść taka decyzja zapadła 21.10. 2007r. i trzeba sie wreszcie z tym pogodzić a nie płakać i rozczulać.
Szanowna Śrubo przyjmi j do wiadomości, że W.C. to były aparatczyk PZPR rodem z POdkarpacia, a nie Wielka Czystka. Jakiś dziwny urodzaj mamy w tym zacnym regionie Polski.

27 cze 2008, 17:29
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

... Większość nominatów pisowskich jakby miała honor to powinna sama podać sie do dymisji a nie bezwstydnie teraz lamentować. ...

Gdyby mieli honor, to nie byliby w PiS. :D

27 cze 2008, 17:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 151  Następna strona