A BURZA będzie z PIORUNAMI! więc nie wszyscy przeżyją! :zeby:
25 cze 2008, 16:18
Sprocket
<!--quoteo(post=31743:date=24. 06. 2008 g. 22:11:name=roter)--><div class='quotetop'>(roter @ 24. 06. 2008 g. 22:11) [snapback]31743[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Naczelniczke mamy...co do kompetencji sie nie wypowiadam....na pewno BMW.....ale panie panowie casting na z-ce NUs ds. VAT trwa...chetni moga sie zgłaszać... Bozena O. była za dobra, trzeba było ja usunąc...w I US Rzeszów, wolna amerykanka......nie ma kto podejmować decyzji.....i chyba o to chodziło......
Bożena O. wybrała II ponieważ ma już dość zmian i ciągłego narzekania przez takich jak ty, więc sama się przeniosła do koleżanki B.D. Czytając twoje posty uważam, że wielkim przegranym tych zmian jesteś TY roterku, nie wiem może niedowartościowana, czy coś w tym stylu, a co do NUS-a twojego wiesz dobrze, że angielski doskonalił przez lata za wielką wodą, i to może dlatego też ma jakiś sentyment do różnego rodzaju remontów i modernizacji. Co do jego kompetencji - niech się może wypowiedzą inni twoi współpracownicy, ty jakbyś się w nim troszkę zaburzyła. Przeczytaj swoje posty i wyciągnij wnioski sama. Co do tego miejsca w rankingu IS to jabyś troszkę przesadziła tak o kilkanaście miejsc. A co do tych komputerów, to wiesz dobrze, dzięki komu zostały kupowane. Nie okłamuj samej siebie. :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ja też pragnę wypowiedzieć się w tej sprawie i gwarantuję Wam wszystkim, że były Nacz z IUS to facet z wielką klasą, kompetentny i fachowiec w każdej dziedzinie. Przypuszczam,że większość pracowników będzie Go bardzo miło wspominać i nie może o Nim powiedzieć złego słowa - gwarantuję
Pasikoniku zgodzę się z tobą, że błędem jest fakt odwołania Nacz IUS Rz-ów no i oczywiście forma.... jak tak mozna było zrobić... w głowie się nie mieści. To za jego ciężką pracę i harówę tak właśnie doceniono i podziękowano - SZOK!!! Zastanawiam się, czy ktoś to w ogóle przemyślał - chyba nie.... bo to dopiero teraz można się spodziewać wielkiej rewolucji.
25 cze 2008, 16:57
A czy ktos z Koleżeżeństwa zwrócił uwagę na to, że totalnie rozłozył Słuzbę Cywilną nie kto inny , a PIS.Najpierw zaczął import do SC samorządowców i NIK-owców, tak jakby urzędnicy s.c. byli niedouczeni.Później nadani przez Ministra M.Banasia p.o. dyrektorzy IS zaczęli pisać wnioski pod dyktando lokalnych działaczy PIS o odwołanie NUS-ów, którzy pochodzili z konkursów.Premierzy Marcinkiewicz i Kaczyński twierdzili,że usuwają ze S.C. tylko osoby skorumpowane i agentów SB. Czy na blisko 300 naczelników i dyrektorów odwołanych przez PIS postawiono kogos przed sądem i skazano za korupcję? Czy IPN wdrożył w stosunku do jakiegoś odwołanego DIS lub NUS postepowanie lustracyjne? I co PIS robił z tak odwołanymi naczelnikami ? Niektórzy z doktoratami , długim stażem pracy, lubiani w środowiskach lokalnych? Ano proponował prace w charakterze szeregowych pracowników US-ilu tak odwołanych naczelników nadal tak funkcjonuje? Częśc tak potraktowana opusciła aparat skarbowy. Jak sie podejmuje jakieś decyzje kadrowe to trzeba mysleć jakie będą ich skutki na przyszłość ,a PIS doprowadził do tego ,że US-y i IS-y stały sie łupem politycznym partii politycznej, takim jak agencje rolne, ośrodki ruchu drogowego i takie tam podobne. Teraz juz nikt tego nie zatrzyma co Premier Z.Gilowska rozpoczęła.
25 cze 2008, 17:24
30 czerwca kolejna narada naczelników w IS Rzeszów więć moze kolene zmiany?
25 cze 2008, 17:31
Anonim1973
30 czerwca kolejna narada naczelników w IS Rzeszów więć moze kolene zmiany?
Teraz na atak Wielkiego czekają kolejne urzędy na podkarpaciu
25 cze 2008, 19:45
Sprocket
<!--quoteo(post=31743:date=24. 06. 2008 g. 22:11:name=roter)--><div class='quotetop'>(roter @ 24. 06. 2008 g. 22:11) [snapback]31743[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Naczelniczke mamy...co do kompetencji sie nie wypowiadam....na pewno BMW.....ale panie panowie casting na z-ce NUs ds. VAT trwa...chetni moga sie zgłaszać... Bozena O. była za dobra, trzeba było ja usunąc...w I US Rzeszów, wolna amerykanka......nie ma kto podejmować decyzji.....i chyba o to chodziło......
Bożena O. wybrała II ponieważ ma już dość zmian i ciągłego narzekania przez takich jak ty, więc sama się przeniosła do koleżanki B.D. Czytając twoje posty uważam, że wielkim przegranym tych zmian jesteś TY roterku, nie wiem może niedowartościowana, czy coś w tym stylu, a co do NUS-a twojego wiesz dobrze, że angielski doskonalił przez lata za wielką wodą, i to może dlatego też ma jakiś sentyment do różnego rodzaju remontów i modernizacji. Co do jego kompetencji - niech się może wypowiedzą inni twoi współpracownicy, ty jakbyś się w nim troszkę zaburzyła. Przeczytaj swoje posty i wyciągnij wnioski sama. Co do tego miejsca w rankingu IS to jabyś troszkę przesadziła tak o kilkanaście miejsc. A co do tych komputerów, to wiesz dobrze, dzięki komu zostały kupowane. Nie okłamuj samej siebie. :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> tak tak...sama odeszła akurat....ze łzami w oczach .... wiesz, jest takie przysłowie, ze jak się chce kogos uderzyc to sie i ij znajdzie, tyle tylko, ze ty nie masz kija ale zaledwie patyczek a tym trudno zrobic krzywde...moze i doskonalił angielski za wielka wodą, ale coś mu w głowie z tego zostało, nowa NUS tez doskonaliła w USA i co z tego..... nie słyszałem, zeby jakies sukcesy na tym polu osiągnęła.... A co do remontów to ja tam wole jak jest schludnie i czysto, kwestia gustu..... przypominam, ze to było pierwsze malowanie od kiedy ten budynek stoi....dobrych naście lat.... A co do miejsca w rankingu to kłania się cenna umiejętność czytania ze zrozumieniem .... nikt w półtora roku cudów nie zrobi i nie wyciągnie urzedu na pierwsze miejsce w statystykach IS, nie o tym pisałem, pisałem o rankingu przeprowadzonym przez WSiZ nt. tego jak jest postrzegany urząd w OPINII PETENTA .... izba skarbowa chwali się tą wysoka lokata I US na swojej stronie internetowej.......notabene nigdy nie słyszałem, żeby IS publikowała na stronie internetowej swoje wewnętrzne statystyki.....
25 cze 2008, 20:29
Czekamy na zmiany w zachodniopomorskim. Ostatnio naczelni często się spotykają na wyjazdach integracyjnych kilkudniowych, pewnie wymieniają poglądy i :sex: adresy i urabiają dyrektora. Podobno stary dyrektor sprawuje dalej rządy.
25 cze 2008, 21:00
roter
<!--quoteo(post=31771:date=25. 06. 2008 g. 18:16:name=Sprocket)--><div class='quotetop'>(Sprocket @ 25. 06. 2008 g. 18:16) [snapback]31771[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=31743:date=24. 06. 2008 g. 22:11:name=roter)--><div class='quotetop'>(roter @ 24. 06. 2008 g. 22:11) [snapback]31743[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Naczelniczke mamy...co do kompetencji sie nie wypowiadam....na pewno BMW.....ale panie panowie casting na z-ce NUs ds. VAT trwa...chetni moga sie zgłaszać... Bozena O. była za dobra, trzeba było ja usunąc...w I US Rzeszów, wolna amerykanka......nie ma kto podejmować decyzji.....i chyba o to chodziło......
Bożena O. wybrała II ponieważ ma już dość zmian i ciągłego narzekania przez takich jak ty, więc sama się przeniosła do koleżanki B.D. Czytając twoje posty uważam, że wielkim przegranym tych zmian jesteś TY roterku, nie wiem może niedowartościowana, czy coś w tym stylu, a co do NUS-a twojego wiesz dobrze, że angielski doskonalił przez lata za wielką wodą, i to może dlatego też ma jakiś sentyment do różnego rodzaju remontów i modernizacji. Co do jego kompetencji - niech się może wypowiedzą inni twoi współpracownicy, ty jakbyś się w nim troszkę zaburzyła. Przeczytaj swoje posty i wyciągnij wnioski sama. Co do tego miejsca w rankingu IS to jabyś troszkę przesadziła tak o kilkanaście miejsc. A co do tych komputerów, to wiesz dobrze, dzięki komu zostały kupowane. Nie okłamuj samej siebie. :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> tak tak...sama odeszła akurat....ze łzami w oczach .... wiesz, jest takie przysłowie, ze jak się chce kogos uderzyc to sie i ij znajdzie, tyle tylko, ze ty nie masz kija ale zaledwie patyczek a tym trudno zrobic krzywde...moze i doskonalił angielski za wielka wodą, ale coś mu w głowie z tego zostało, nowa NUS tez doskonaliła w USA i co z tego..... nie słyszałem, zeby jakies sukcesy na tym polu osiągnęła.... A co do remontów to ja tam wole jak jest schludnie i czysto, kwestia gustu..... przypominam, ze to było pierwsze malowanie od kiedy ten budynek stoi....dobrych naście lat.... A co do miejsca w rankingu to kłania się cenna umiejętność czytania ze zrozumieniem .... nikt w półtora roku cudów nie zrobi i nie wyciągnie urzedu na pierwsze miejsce w statystykach IS, nie o tym pisałem, pisałem o rankingu przeprowadzonym przez WSiZ nt. tego jak jest postrzegany urząd w OPINII PETENTA .... izba skarbowa chwali się tą wysoka lokata I US na swojej stronie internetowej.......notabene nigdy nie słyszałem, żeby IS publikowała na stronie internetowej swoje wewnętrzne statystyki..... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Musisz wiedzieć że miejsce NUS-a to miejsce w dzisiejszych czasach wysoce polityczne i nie liczy się to że coś potrafisz, czy masz jakieś osiągnięcia, chodzi w tym wszystkim o to że tymi i stanowiskami DIS-a bsadzają swoich kolesiów, tak jest, było i będzie. Bo to co robi PO i w którym kierunku idzie, wszystko na to wskazuje. Powiem więcej dzisiejszy NUS nie ma nic do gadania jeżeli chodzi o obsadę v-ce i pozostałych kierowników. Wszystkie polecenia są wydawane w góry. Biała Dama przyszła do was po to aby wspierać swoimi wiadomościami NUS-a, który był merytorycznie nieprzygotowany do pełnienia tej funkcji bo i skąd. Sama w tym co robi co jej dotyczy jest bardzo kiepska o czym wszyscy u was i nie tylko wiedzą. Przyszła przecież nie na stałe o czym się przekonasz już wkrótce. Co do NUS-a nie znał struktur i praw jakimi się kierują US-y. Więc najlepiej się wykazać tym co widać czyli jak wymieniałaś remonty, modernizację - to co ludzie widzą i docenią. Czysta polityka tzw "smarowanie". W sprawach pozostałych są od tego v-ce. A że wasz gość był pupilkiem DIS-a to też nie trzeba w twoim środowisku wiele mówić, więc mógł sobie na różne rzeczy pozwolić. Bo wiedział od początku, że odejdzie od was i jak jego koledzy tak samo do tego podchodził. Tylko że tamci mieli nowe budynki US więc gorzej wypadli. Pa roterku. :piwo:
25 cze 2008, 21:01
Popieram rotera, który pisze o samych superlatywach - bo tak było. Natomiast jeżeli chodzi o sprawy, które nie zostały tu wyszczególnione to o nich roter nie wspomiał dał przykład tylko wymienionych komputerów, wymalowanego urzędu, zainstalowania klimy, remontu dachu itp.... ale nie zostały wyszczególnione inne bardzo ważne dla pracowników pozytywy... ale może i słusznie, bo niech to pozostanie dla innych zagadką. I zaręczam że Vice B.O bardzo chciała dalej pracować w IUS.
25 cze 2008, 21:29
sprocket mógłbys jaśniej... Biała Dama to kto??? ...A.L.??? no to przyjmij do wiadomości, że przyszła chyba pól roku później niz NUS....a B.O. to była tu " od zawsze".... a tak przy okazji to duzo wiesz, chociaz nic nie wiesz....z tego co piszesz jestes z zewnątrz.....merytorycznie niewiele masz do powiedzenia...niestety...jakbys czytał dokładnie to doczytałbyś, że był dobry w podatkach, co pisali też inni nie tylko ja.......wiesz takie wrzutki gdzie gdzie angielskiego uczył , czy co robił za wielka woda są dziecinada.... masz dowody niekompetencji to pisz.... oj chyba zazdrosciło sie koledze z UKS stanowiska, zazdrosciło co???
sprocket....nie wiem czy osoba o które jpiszesz zostanie czy odejdzie, nie mam takiej wiedzy ale wiem, ze odejdzie pare innych mądrych osób....szkoda....
25 cze 2008, 21:37
Jutro nowy Vice w IUS
25 cze 2008, 21:39
Madagaskar
LOLO, nie próbuj drażnić NEMO, skoro nie wchodzi on na tą stronę, a jeżeli wchodzi , to pewnie można byłoby to podciągnąć pod mobbing. Dla Twojego rozluźnienia podaję, że te same " standardy " ( a może i lepsze ) panują także w US Siedlce. Daj już sobie z nim spokój.
Echhh Madagaskar ty doradco :zygi: cóż, swój swego broni :zygi:
Ostatnio edytowano 26 cze 2008, 09:42 przez wredniak, łącznie edytowano 1 raz
26 cze 2008, 09:39
Czy ktoś może potwiedzić informację o nowym Vice?? Wiem tylko tyle, że jest to pracownik z II US
26 cze 2008, 17:41
CZERWONY
Czy ktoś może potwiedzić informację o nowym Vice?? Wiem tylko tyle, że jest to pracownik z II US
Dopiero co byłeś tak dobrze poinformowany:
CZERWONY
Jutro nowy Vice w IUS
A teraz "czeski film" ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.