Teraz jest 04 wrz 2025, 09:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Motywacja do pracy w skarbówce 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2017, 07:40

POSTY        177
Post Re: Motywacja do pracy w skarbówce
Szkolenia mają podnosić nasze kwalifikacje. Ale poproszę o wykwalifikowanych szkoleniowców. Ile razy można przerabiac definicje i suche przepisy. I tak na szkoleniu np. z badania ksiąg - na poziomie  zaawansowanym - dowiemy się co to jest środek trwały, czy też jak wycenia się pożyczki. Uprzedzam zarzuty - zgłaszalismy swoje uwagi szkoleniowcom.

21 lis 2018, 11:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Skarbek1972                    

zgłaszalismy swoje uwagi szkoleniowcom.

Poza zgłaszaniem szkoleniowcom trzeba było też napisać to w ankietach - tylko wtedy KSS może wyciągnąć jakieś wnioski.

21 lis 2018, 13:39
Znawca

POSTY        177
Ależ opisywaliśmy w ankietach!
Odnoszę wrażenie,  że na skutek zamrożenia etatów w skarbówce, stan osobowy szkolonych jest constans (z tendencja spadkową - ze względów hmmm...naturalnych). Za to szkoleniowcy zmieniają się jak w kalejdoskopie. No może za wyjątkiem ekipy od cen transferowych i optymalizacji, którą serdecznie pozdrawiam.

21 lis 2018, 14:45
Zaawansowany

REJESTRACJA27 cze 2009, 18:33

POSTY        46
pkuzmiak                    

Skarbek1972                    

zgłaszalismy swoje uwagi szkoleniowcom.

Poza zgłaszaniem szkoleniowcom trzeba było też napisać to w ankietach - tylko wtedy KSS może wyciągnąć jakieś wnioski.

Nie wyciąga.

21 lis 2018, 14:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Motywacja jest żadna- za mało kasy.

21 lis 2018, 15:28
Znawca

POSTY        177
Motywacja - po przeczytaniu porozumienia właśnie straciłam resztę.

21 lis 2018, 16:27
Znawca

REJESTRACJA05 paź 2016, 18:29

POSTY        130
Jaka tu może być motywacja. Po redukcjach etatów jest tyle pracy, że nie dajemy rady i zaległości rosną , co powoduje stres.
Ja osobiście wcześniej nie chorowałem a teraz już kilka razy już mi się zdarzyło. Wszystko z przemęczenia i ciągłego straszenia, że jak coś zawalę to zobaczę.
A i dodam, że jeśli nie uwolnią etatów, to podwyżki nic nie zmienią. Nie da się już przerobić tej pracy (zaległości) bez dodatkowych etatów.
A od stycznia nowe zasady rozliczania. Myślę, że w akcję zaangażowane będą całe usy. Toniemy w zaległościach.

21 lis 2018, 18:56
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
cob                    

Jaka tu może być motywacja. Po redukcjach etatów jest tyle pracy, że nie dajemy rady i zaległości rosną , co powoduje stres.
Ja osobiście wcześniej nie chorowałem a teraz już kilka razy już mi się zdarzyło. Wszystko z przemęczenia i ciągłego straszenia, że jak coś zawalę to zobaczę.
A i dodam, że jeśli nie uwolnią etatów, to podwyżki nic nie zmienią. Nie da się już przerobić tej pracy (zaległości) bez dodatkowych etatów.
A od stycznia nowe zasady rozliczania. Myślę, że w akcję zaangażowane będą całe usy. Toniemy w zaległościach.

U Was też ?!  :o

21 lis 2018, 20:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Skarbek1972                    

Ależ opisywaliśmy w ankietach!
Odnoszę wrażenie,  że na skutek zamrożenia etatów w skarbówce, stan osobowy szkolonych jest constans (z tendencja spadkową - ze względów hmmm...naturalnych). Za to szkoleniowcy zmieniają się jak w kalejdoskopie. No może za wyjątkiem ekipy od cen transferowych i optymalizacji, którą serdecznie pozdrawiam.

Nie tylko w tym obszarze szkoleniowcy się nie zmieniają. W zakresie ordynacji podatkowej grupa trenerów zasadniczo nie zmieniła się od ładnych paru lat.

Skarbek1972                    

Nie wyciąga.

Skąd ta wiedza, że nie wyciąga?

22 lis 2018, 08:16
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
No to chyba nie jest to takie trudne do zinterpretowania. Przecież gdyby wnioski wyciągali to coś by się zmieniło, a fakt jest faktem, że szkoleń jest mało, a ich jakość (przeważnie, nie zawsze, co chcę podkreślić) jest fatalna. My naprawdę umiemy czytać! Nikt nam nie musi czytać tekstu ustawy. Pytania pozostawiane są bez odpowiedzi. W sumie częściej dowiem się czegoś od uczestników, niż od prowadzących. Smutne, ale prawdziwe.

22 lis 2018, 16:25
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
Nadir                    

cob                    

U Was też ?!  :o

A u Was nie?
Bo u nas też!  <_<

23 lis 2018, 21:53
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
kasowski                    

A u Was nie?
Bo u nas też!  <_<

Pisząc "u Was też" nie miałem na myśli żadnego konkretnego urzędu, tylko urząd. I nic więcej.
Trawestując tuskowych "współczesnych bolszewików".

A poważniej: ludzie listy piszą (maile, PW) i opisują co w ich urzędach się dzieje.
Stąd pytanie do "cob": U Was też ?!
Piszą w PW czy w mailach, bo nie mają odwagi publicznie nawet pod anonimowym nickiem.
Choć najczęściej nie piszą o konkretnych urzędach czy o szczegółowych zdarzeniach.

Taka refleksja: gdybyśmy MY byli tacy w 1980 roku, to Sierpnia by nie było. Tylko zwyczajny sierpień...

24 lis 2018, 12:34
Początkujący

REJESTRACJA16 maja 2017, 16:25

POSTY        8
Czy ktoś wie na jakim etapie jest wdrożenie karty Multisport w IAS Warszawa?

27 lis 2018, 10:44
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 lis 2018, 22:35

POSTY        4
Ja mam dobrą motywację nie z kasy ale z jednego tematu który nam się ostatnio urodził.
Mianowicie osoba, która była mobbingowana przez bezpośrednią przełożoną została szefem wszystkich szefów i ten mobber teraz robi w gacie - tak że głowa mała. :)  
PS . kto czeka na motywację w kwestii finansowej niech sobie zapamięta jedno -" No Way Sweet".
Kadra, która rządzi obecnie w urzędach musi wymrzeć - dopiero kiedy pojawią się młodzi ludzie na stanowiskach - wtedy coś się ruszy.  Moim zdaniem musi minąć min. 5 lat - trzeba to przetrwać.

27 lis 2018, 17:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona