Szkolenia mają podnosić nasze kwalifikacje. Ale poproszę o wykwalifikowanych szkoleniowców. Ile razy można przerabiac definicje i suche przepisy. I tak na szkoleniu np. z badania ksiąg - na poziomie zaawansowanym - dowiemy się co to jest środek trwały, czy też jak wycenia się pożyczki. Uprzedzam zarzuty - zgłaszalismy swoje uwagi szkoleniowcom.
21 lis 2018, 11:14
Re: Motywacja do pracy w skarbówce
Skarbek1972
zgłaszalismy swoje uwagi szkoleniowcom.
Poza zgłaszaniem szkoleniowcom trzeba było też napisać to w ankietach - tylko wtedy KSS może wyciągnąć jakieś wnioski.
21 lis 2018, 13:39
Ależ opisywaliśmy w ankietach! Odnoszę wrażenie, że na skutek zamrożenia etatów w skarbówce, stan osobowy szkolonych jest constans (z tendencja spadkową - ze względów hmmm...naturalnych). Za to szkoleniowcy zmieniają się jak w kalejdoskopie. No może za wyjątkiem ekipy od cen transferowych i optymalizacji, którą serdecznie pozdrawiam.
21 lis 2018, 14:45
pkuzmiak
Skarbek1972
zgłaszalismy swoje uwagi szkoleniowcom.
Poza zgłaszaniem szkoleniowcom trzeba było też napisać to w ankietach - tylko wtedy KSS może wyciągnąć jakieś wnioski.
Nie wyciąga.
21 lis 2018, 14:51
Motywacja jest żadna- za mało kasy.
21 lis 2018, 15:28
Motywacja - po przeczytaniu porozumienia właśnie straciłam resztę.
21 lis 2018, 16:27
Jaka tu może być motywacja. Po redukcjach etatów jest tyle pracy, że nie dajemy rady i zaległości rosną , co powoduje stres. Ja osobiście wcześniej nie chorowałem a teraz już kilka razy już mi się zdarzyło. Wszystko z przemęczenia i ciągłego straszenia, że jak coś zawalę to zobaczę. A i dodam, że jeśli nie uwolnią etatów, to podwyżki nic nie zmienią. Nie da się już przerobić tej pracy (zaległości) bez dodatkowych etatów. A od stycznia nowe zasady rozliczania. Myślę, że w akcję zaangażowane będą całe usy. Toniemy w zaległościach.
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
21 lis 2018, 18:56
cob
Jaka tu może być motywacja. Po redukcjach etatów jest tyle pracy, że nie dajemy rady i zaległości rosną , co powoduje stres. Ja osobiście wcześniej nie chorowałem a teraz już kilka razy już mi się zdarzyło. Wszystko z przemęczenia i ciągłego straszenia, że jak coś zawalę to zobaczę. A i dodam, że jeśli nie uwolnią etatów, to podwyżki nic nie zmienią. Nie da się już przerobić tej pracy (zaległości) bez dodatkowych etatów. A od stycznia nowe zasady rozliczania. Myślę, że w akcję zaangażowane będą całe usy. Toniemy w zaległościach.
U Was też ?!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 lis 2018, 20:39
Skarbek1972
Ależ opisywaliśmy w ankietach! Odnoszę wrażenie, że na skutek zamrożenia etatów w skarbówce, stan osobowy szkolonych jest constans (z tendencja spadkową - ze względów hmmm...naturalnych). Za to szkoleniowcy zmieniają się jak w kalejdoskopie. No może za wyjątkiem ekipy od cen transferowych i optymalizacji, którą serdecznie pozdrawiam.
Nie tylko w tym obszarze szkoleniowcy się nie zmieniają. W zakresie ordynacji podatkowej grupa trenerów zasadniczo nie zmieniła się od ładnych paru lat.
Skarbek1972
Nie wyciąga.
Skąd ta wiedza, że nie wyciąga?
22 lis 2018, 08:16
No to chyba nie jest to takie trudne do zinterpretowania. Przecież gdyby wnioski wyciągali to coś by się zmieniło, a fakt jest faktem, że szkoleń jest mało, a ich jakość (przeważnie, nie zawsze, co chcę podkreślić) jest fatalna. My naprawdę umiemy czytać! Nikt nam nie musi czytać tekstu ustawy. Pytania pozostawiane są bez odpowiedzi. W sumie częściej dowiem się czegoś od uczestników, niż od prowadzących. Smutne, ale prawdziwe.
22 lis 2018, 16:25
Nadir
cob
U Was też ?! :o
A u Was nie? Bo u nas też!
23 lis 2018, 21:53
kasowski
A u Was nie? Bo u nas też!
Pisząc "u Was też" nie miałem na myśli żadnego konkretnego urzędu, tylko urząd. I nic więcej. Trawestując tuskowych "współczesnych bolszewików".
A poważniej: ludzie listy piszą (maile, PW) i opisują co w ich urzędach się dzieje. Stąd pytanie do "cob": U Was też ?! Piszą w PW czy w mailach, bo nie mają odwagi publicznie nawet pod anonimowym nickiem. Choć najczęściej nie piszą o konkretnych urzędach czy o szczegółowych zdarzeniach.
Taka refleksja: gdybyśmy MY byli tacy w 1980 roku, to Sierpnia by nie było. Tylko zwyczajny sierpień...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
24 lis 2018, 12:34
Czy ktoś wie na jakim etapie jest wdrożenie karty Multisport w IAS Warszawa?
27 lis 2018, 10:44
Ja mam dobrą motywację nie z kasy ale z jednego tematu który nam się ostatnio urodził. Mianowicie osoba, która była mobbingowana przez bezpośrednią przełożoną została szefem wszystkich szefów i ten mobber teraz robi w gacie - tak że głowa mała. PS . kto czeka na motywację w kwestii finansowej niech sobie zapamięta jedno -" No Way Sweet". Kadra, która rządzi obecnie w urzędach musi wymrzeć - dopiero kiedy pojawią się młodzi ludzie na stanowiskach - wtedy coś się ruszy. Moim zdaniem musi minąć min. 5 lat - trzeba to przetrwać.