Teraz jest 04 wrz 2025, 07:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Motywacja do pracy w skarbówce 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
Post Re: Motywacja do pracy w skarbówce
Mnie do pracy najbardziej motywuje chęć  nieumarcia z głodu pod mostem.  :wysmiewacz:

24 paź 2018, 08:53
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Motywacja do pracy, czyli co skłania nas do codziennego wstawania rano

Obrazek

Kiedy ostatni raz zastanawiałeś się nad tym, co motywuje Cię do pracy?
Dlaczego podejmujemy daną pracę? Co sprawia, że chce Ci się co rano wstawać i zabierać się do działania?
I co powoduje, że nagle przestaje ci się chcieć i zaczynasz rozglądać się za nowym pracodawcą?
(...)

Źródło: N. Stevenson, Motywowanie pracowników, Liber, Warszawa 2002
Całość: http://dokariery.pl/-/motywacja-do-prac ... rano-58527

24 paź 2018, 18:39
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Mnie motywuje świadomość, że za 28 miesięcy idę na emeryturę. Po reformie totalnie podcięto mi skrzydła. Moje stanowisko straciło samodzielność, prestiż, uznanie. Stałem się szarym pracownikiem jakiegoś działu. Wiele zadań mi odebrano i dołożono inne. Obecnie pilnuję aby minuty dłużej nie zostać w pracy. Wszelkie decyzje w sprawach przerzucam na kierownika i mam w nosie czy będą to decyzje dobre, czy złe - kierownik miły młody człowiek bez doświadczenia - niech się uczy i główkuje, mnie za to nie płacą. Wykonuję minimum pracy aby zachować siły fizyczne i psychiczne na okres emerytalny oraz aby po godzinach pracy mieć siły na swoje hobby.

02 lis 2018, 22:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
Moje stanowisko zniesiono, a nowe nie ma tego prestiżu, co inspektor kontroli skarbowej. Ekspertem skarbowym może zostać każdy, bo nie potrzeba do tego egzaminu.

03 lis 2018, 11:51
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post ja dopiero za 5/10/15
Weksel                    

Mnie motywuje świadomość, że za 28 miesięcy idę na emeryturę.

:piwo:
Ja już za 8. Ale w zasadzie to mogę już za 5 i pół :D

Weksel                    

Po reformie totalnie podcięto mi skrzydła. (...)
Wykonuję minimum pracy aby zachować siły fizyczne i psychiczne na okres emerytalny
oraz aby po godzinach pracy mieć siły na swoje hobby.

W tej reformie najgorsze jest to, że ktoś myśli, że minimalnym nakładem pracowników wykona się maksymalną ilość pracy.
A to guzik. Bo powoduje to stres, nerwy, nieporozumienia, kłótnie, chaos, zmęczenie, pomyłki, etc.
Nic dziwnego, że w windzie, na korytarzach, w pokojach niemal codziennie padają pytania, których jeszcze kilka lat temu nie słyszałem: kiedy pan/pani przechodzi na emeryturę? Za rok/dwa/trzy? O jej, jak dobrze! Ja dopiero za pięć/siedem/dwanaście...

03 lis 2018, 22:49
Amator

REJESTRACJA07 gru 2015, 19:44

POSTY        12
U nas to samo. Ludzi mało pracy nie jest mniej, a wymagania wcale nie maleją.
Podejście podatników: przecież pracuje Pan/Pani w US i tego nie wie?
A ja pytam skąd? Szkoleń brak, pracownicy doświadczeni na emeryturze, wiesz tyle ile sam przeczytasz - po prostu uwielbiam jak w kierownik przy ocenie pracownika pisze: nauka własna i poszerzenie wiedzy we własnym zakresie. :wysmiewacz:
Przepraszam jeśli jestem alfą i omegą, to po co tylu pracowników jak sam sobie doskonale daję rade...  :dupa:

05 lis 2018, 19:58
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2010, 16:05

POSTY        16
Ja mam pytanie czy w Państwa urzędach Izby jakoś nadzoru ją awanse czy to możliwe że ktoś pracuje 18 LAT i ma niższy stopień służbowy niż osoba pracująca LAT 10. Przy czym wspomnę iż osoba pracująca LAT 18 wykonuje jako zadania dodatkowe zadania osoby pracującej 10 LAT która jest w innym referacie.Można!

06 lis 2018, 14:27
Amator

REJESTRACJA08 lis 2006, 17:06

POSTY        18
Tu nikt nad niczym nie panuje, wszystko jest możliwe. :D

06 lis 2018, 16:03
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
misiula                    

Ja mam pytanie czy w Państwa urzędach Izby jakoś nadzoru ją awanse czy to możliwe że ktoś pracuje 18 LAT i ma niższy stopień służbowy niż osoba pracująca LAT 10. Przy czym wspomnę iż osoba pracująca LAT 18 wykonuje jako zadania dodatkowe zadania osoby pracującej 10 LAT która jest w innym referacie.Można!

Niższy stopień służbowy, to jeszcze nic. Po ostatnich awansach niektórzy pracownicy mają mnożnik wyższy niż ich przełożeni, albo osoby kierujące/kierownicy innych komórek.

Moim zdaniem awansowanie odbywa się obecnie bez ładu i składu.

09 lis 2018, 17:16
Zaawansowany

REJESTRACJA03 gru 2013, 10:48

POSTY        79
Stokrotka14                    

U nas to samo. Ludzi mało pracy nie jest mniej, a wymagania wcale nie maleją.
Podejście podatników: przecież pracuje Pan/Pani w US i tego nie wie?
A ja pytam skąd? Szkoleń brak, pracownicy doświadczeni na emeryturze, wiesz tyle ile sam przeczytasz - po prostu uwielbiam jak w kierownik przy ocenie pracownika pisze: nauka własna i poszerzenie wiedzy we własnym zakresie. :wysmiewacz:
Przepraszam jeśli jestem alfą i omegą, to po co tylu pracowników jak sam sobie doskonale daję rade...  :dupa:

U mnie ten sam problem, brak szkoleń tylko "samodokształcanie".Nie cierpię tego słowa. Wymagania na najwyższym poziomie, inwestycji w pracownika brak. Smutne ale prawdziwe :angry2: .

09 lis 2018, 17:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2011, 19:43

POSTY        41
jemiola                    

Niższy stopień służbowy, to jeszcze nic. Po ostatnich awansach niektórzy pracownicy mają mnożnik wyższy niż ich przełożeni, albo osoby kierujące/kierownicy innych komórek.

Jak to w ogóle możliwe? Jakich ostatnich awansach? Pierwsze słyszę.

09 lis 2018, 21:20
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
cindy1                    

U mnie ten sam problem, brak szkoleń tylko "samodokształcanie".Nie cierpię tego słowa. Wymagania na najwyższym poziomie, inwestycji w pracownika brak. Smutne ale prawdziwe :angry2: .

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym fenomenem. Na Skarbowcach ciągle ktoś narzeka na brak szkoleń, a na szkoleniach bardzo często słyszę "nie chciałem tu przyjeżdżać, ale mi kazali", "ja z łapanki" itd albo przyjeżdżają osoby które w ogóle nie powinny przyjechać (na zaawansowane szkolenie z ordynacji dla postępowań przyjeżdża świeżo przyjęty pracownik rachunkowości). Czy ktoś może mi ten fenomen wyjaśnić?

13 lis 2018, 08:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 gru 2014, 12:53

POSTY        122
Nie dziwię się, że ludzie wykazują brak motywacji żeby jechać na szkolenie na drugi koniec Polski na 2-3 dni. Te szkolenia często są kiepskie. Wniosek z ostatniego na jakim byłam to "każdą sprawę trzeba rozpatrywać indywidualnie" i szkolenie niewiele wnosi. Minusem jest też to, że czasem o takim szkoleniu dowiadujemy się dwa dni wcześniej.

13 lis 2018, 12:00
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
A ja tam lubię te szkolenia, można sobie odpocząć. Jak ktoś nie chce, to ja się zgłaszam jako chętna. Jedzonko pod nosek, spacerki, gry i zabawy, dzieci nie jęczą a jak jęczą to komuś innemu a nie mnie - żyć nie umierać :) Nie wiem co Wam nie pasuje w tych szkoleniach? ;)

13 lis 2018, 19:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona