Teraz jest 04 wrz 2025, 11:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Następna strona
Czas na PROTEST 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 lut 2020, 09:32

POSTY        3
Post Re: Czas na PROTEST
A może by tak, oddolną akcję rozpoczęły US w których pracują przewodniczący ZZ i ich zastępcy? Daj nam znak, sygnał. PS. Na ryż mnie nie stać!!!

04 gru 2020, 22:56
Zaawansowany

REJESTRACJA23 kwi 2018, 20:50

POSTY        33
Lajski                    

A może by tak, oddolną akcję rozpoczęły US w których pracują przewodniczący ZZ i ich zastępcy? Daj nam znak, sygnał. PS. Na ryż mnie nie stać!!!

Wygląda na świeżutkiego trolla....
.

04 gru 2020, 23:19
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
karuzel                    

Tak jak za czasów drugiej wojny światowej ludzie szli na rzeź jak te baranki, to teraz podobną sytuację mamy. Tylko ludzie którzy mieli honor, odwagę wywalczyli coś dla naszej Polski. Tak teraz trzeba się postawić i powiedzieć NIE! Nie jakimiś przerwami w pracy tylko strajkiem! ( ja osobiście będę w im uczestniczyła) Pamiętajmy w grupie siła. Jeżeli ludzie nie zaczną o swoje walczyć to niech zamkną du… i pracują jak te barany albo niech robią wypad z okrętu bo tylko są zbędnym balastem dla reszty załogi!!!!

Tak, tylko odejście od wykonywania czynności może poskutkować :stop: , skoro ZZ nie wolno "strajkować"
to szare robaczki muszą oświecić drogę :mur: . Szanuj zdrowie, pije-===[  zostań w domu.

05 gru 2020, 08:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2020, 20:41

POSTY        7
A może by tak przyjść do pracy i wypić kawkę poczytać dobrą książkę, porobić na drutach szydełku i tak osiem godzin bez stresu. Nie księgować nic, nie pisać decyzji i tak przez kilka dni?

05 gru 2020, 22:15
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 sie 2018, 09:50

POSTY        3
Markiza70                    

A może by tak przyjść do pracy i wypić kawkę poczytać dobrą książkę, porobić na drutach szydełku i tak osiem godzin bez stresu. Nie księgować nic, nie pisać decyzji i tak przez kilka dni?

Jak sobie to wyobrażasz?

06 gru 2020, 14:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2020, 20:41

POSTY        7
Po prostu trzeba by to nagłośnić nazwać PROTEST i tak pracować. Taki pomysł, bo czytając że na zwolnienia nie pójdą osoby bo nie chorują bo.... urlop nie wszyscy mają więc odpada. A tak przychodzisz do pracy jesteś w pracy ale protestujesz.

06 gru 2020, 15:41
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
aleskpert                    

Markiza70                    

Jak sobie to wyobrażasz?

To nie wyobrażenie. To świetna propozycja :brawa:  :brawa:

06 gru 2020, 18:15
Amator

REJESTRACJA12 mar 2020, 08:16

POSTY        25
A mnie od jutra do końca roku nikt nie zobaczy w tzw.pracy jakoś tak podupadłem na zdrowiu, #nieignorujKSAS i Wam życzę zdrowia kochani :zly1:

06 gru 2020, 19:56
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Kpek                    

A mnie od jutra do końca roku nikt nie zobaczy w tzw.pracy jakoś tak podupadłem na zdrowiu, #nieignorujKSAS i Wam życzę zdrowia kochani :zly1:

Uważaj, żebyś nie popadł bez pracy "w depresję"  ;), w razie czego zażywaj nerwosol :piwo:  3mmsie--
Wesołych świąt pije-===[

06 gru 2020, 19:59
Amator

REJESTRACJA12 mar 2020, 08:16

POSTY        25
Chłopie znam te zagrożenia w końcu praca jest moim życiem od 16 lat. Obawiam siè, że do maja może mi zejść z tym nadszarpniętym zdrowiem pije-===[

Wesołych Świat

06 gru 2020, 23:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
Co z akcją protestacyjną? Czy to koniec walki o nasze pieniądze?

11 gru 2020, 05:58
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Daj spokój, za zimno, jest, pada ciągle, pierogi trzeba lepić, makowca upiec, jeszcze prezenty nie kupione. A on nowego roku będą trąbić o akcji prot...PIT.

11 gru 2020, 07:49
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 kwi 2013, 21:10

POSTY        25
Czy naprawdę w tej sytuacji nie stać nas na protest? Pisanie pism nic nie daje.

15 gru 2020, 22:44
Znawca

REJESTRACJA01 lut 2019, 17:00

POSTY        128
Lider PO Borys Budka w piątkowym wywiadzie dla „Dziennika Gazety Prawnej” zapowiedział, że chciałby wprowadzić cięcia w administracji państwowej.

Dziwię się Budce, że proponuje cięcia w administracji.

W budżetówce potrzebne są dziś podwyżki, a nie zwolnienia. Dziwię się przewodniczącemu PO Borysowi Budce, że proponuje cięcia w administracji państwowej – powiedział lider Lewicy Razem, poseł Adrian Zandberg.
– Ostatnia rzecz, której potrzebujemy, to powrót do polityki cięć w stylu Tuska – ocenił.

„Budce najwyraźniej coś się pomyliło”

– Borysowi Budce najwyraźniej coś się pomyliło. W budżetówce potrzebne są dziś podwyżki, a nie zwolnienia. Potrzebne są inwestycje w nowe technologie, żeby usprawnić działanie, a nie cięcia. Efekty mrożenia pensji już są opłakane. Specjaliści zarabiają tak marnie, że uciekają z sektora publicznego, a młodzi ludzie nie chcą pracować dla państwa. Ostatnia rzecz, której Polska potrzebuje po PiS-ie i pandemii, to powrót do polityki cięć w stylu Tuska – ocenił Adrian Zandberg.

Podkreślił, że potrzebujemy sprawnego państwa: sanepidu, do którego można się dodzwonić i urzędów bez kolejek.
– W to trzeba zainwestować. Głodzenie administracji to przepis na państwo, które działa jeszcze gorzej. Szczerze mówiąc, dziwię się Borysowi Budce, że proponuje coś takiego. Tak jakby nie zauważył, że PiS właśnie atakuje pracowników budżetówki. Ja się do ataków na tych pracowników nie przyłączę. Lewica będzie ich bronić – powiedział lider Lewicy Razem.

http://www.tvp.info/51418615/lider-lewi ... inistracji

21 gru 2020, 21:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Następna strona