Teraz jest 06 wrz 2025, 08:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA28 mar 2013, 12:16

POSTY        36
Post Re: SSP
Czy ktoś może wie jak wprowadzić decyzję o stwierdzeniu nadpłaty w pcc do SSP wystawioną jeszcze w Poltax ale nie zatwierdzoną? Jak przeprowadzić ten proces w SSP? Proszę a jakiekolwiek wskazówki  boje--==

18 gru 2015, 09:04
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 gru 2015, 07:58

POSTY        7
Jak uzupełnić datę doręczenia decyzji w przypadku zeznania podatkowego SD-3. Skonwertowałam z POLTAX zeznanie SD-3, utworzyłam postępowanie ze źródłem: wszczęte przed wdrożeniem SSP, wypełniłam arkusz wymiarowy i zatwierdziłam go, jednak nie ma możliwości przekazania postępowania do księgowości gdyż pojawia się komunikat ,,nie ma możliwości zakończenia postępowania bez uzupełnienia daty doręczenia decyzji". W którym miejscu powinnam to uczynić? Czy powinnam wygenerować jakieś pismo? Nadmieniam że w oknie postępowania nie pojawia się pole data doręczenia decyzji.

18 gru 2015, 10:22
Amator

REJESTRACJA19 paź 2011, 14:26

POSTY        26
Mam do wydania decyzję o zwrot PCC (na wniosek podatnika, któremu notariusz pobrał kasę i wpłacił do właściwego urzędu). Postępowanie zostało zainicjowane jeszcze przed wdrożeniem SSP. Z poziomu konta PCC podatnik dodałem postępowanie podatkowe PCC. Na ekranie startowym sprawy jako źródło wskazałem "Postęp. wszcz. przed wdr. SSP". W polu "zewnętrzny ID" podałem znak sprawy ze starego systemu. W polach "data wszczęcia" oraz "data zakończenia" wpisałem odpowiedni daty. Następnie poskanowałem pisma, które do tej pory sprawy dotyczyły i dodałem je jako załączniki. I zastanawiam się co dalej?
1. Czy jakiś arkusz wymiarowy?
2. A może dałem  :dupa: na samym początku? Chyba powinienem wybrać zwrot a nie postępowanie podatkowe.

Jeszcze chwila i wyciągnę pieniądze z portfela i sam oddam kasę podatnikowi <_<

18 gru 2015, 10:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 19:54

POSTY        30
Witam serdecznie czy komus pojawił sie problem przy wprowadzaniu Hipoteki w pcc-3? Żąda wprowadznia pola 40a- wpisujemy różne wartości w tym polu i za każdym razem wyrzuca bład w postaci strony źródłowej programu tzn html.

18 gru 2015, 11:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:32

POSTY        115

W dniu dzisiejszym MF zorganizowało telekonferencję dla komórek rejestracji w związku z pojawiającymi się problemami i obciążeniem (ilość zadań przypisanych do kolejki REJESTRACJA w skali kraju to ok. 50.000). Z ramienia MF były m. in. Panie Domasiewicz i Łajkowska, przedstawicielka Sygnity (GW), a zdziwiło mnie tylko to, że tak mało osób uczestniczyło w tym spotkaniu z poziomu US.

Nie wiem jak w innych US, ale ja przy próbie zalogowania się napotykałem problem z certyfikatem i odmowa zalogowania się.

Zawartość została zablokowana, ponieważ nie była podpisana prawidłowym certyfikatem zabezpieczeń.

18 gru 2015, 11:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 lut 2015, 09:59

POSTY        35
U nas ten sam błąd, na razie odkładamy hipoteki na bok i czekamy na zewnętrzne rozwiązanie. Proszę o informację jak uporacie się z problemem.

18 gru 2015, 11:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
bakterian                    

Mam do wydania decyzję o zwrot PCC (na wniosek podatnika, któremu notariusz pobrał kasę i wpłacił do właściwego urzędu). Postępowanie zostało zainicjowane jeszcze przed wdrożeniem SSP. Z poziomu konta PCC podatnik dodałem postępowanie podatkowe PCC. Na ekranie startowym sprawy jako źródło wskazałem "Postęp. wszcz. przed wdr. SSP". W polu "zewnętrzny ID" podałem znak sprawy ze starego systemu. W polach "data wszczęcia" oraz "data zakończenia" wpisałem odpowiedni daty. Następnie poskanowałem pisma, które do tej pory sprawy dotyczyły i dodałem je jako załączniki. I zastanawiam się co dalej?
2. A może dałem  :dupa: na samym początku? Chyba powinienem wybrać zwrot a nie postępowanie podatkowe.

Trzeba wybrać odp. okres . Arkusz wymiarowy i decyzja idzie z arkusza.

18 gru 2015, 13:41
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        79
malutka65                    

Czy ktoś może wie jak wprowadzić decyzję o stwierdzeniu nadpłaty w pcc do SSP wystawioną jeszcze w Poltax ale nie zatwierdzoną? Jak przeprowadzić ten proces w SSP? Proszę a jakiekolwiek wskazówki  boje--==

Trzeba założyć postępowanie w etap wybrać decyzja , i postępowanie przed wdrożeniem ssp. Trzeba utworzyć arkusz i potem decyzja. 3mmsie--

18 gru 2015, 14:02
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        79
Referent24                    

Jak uzupełnić datę doręczenia decyzji w przypadku zeznania podatkowego SD-3. Skonwertowałam z POLTAX zeznanie SD-3, utworzyłam postępowanie ze źródłem: wszczęte przed wdrożeniem SSP, wypełniłam arkusz wymiarowy i zatwierdziłam go, jednak nie ma możliwości przekazania postępowania do księgowości gdyż pojawia się komunikat ,,nie ma możliwości zakończenia postępowania bez uzupełnienia daty doręczenia decyzji". W którym miejscu powinnam to uczynić? Czy powinnam wygenerować jakieś pismo? Nadmieniam że w oknie postępowania nie pojawia się pole data doręczenia decyzji.

Trzeba zwrotki wprowadzić do szd.

18 gru 2015, 14:14
Amator

REJESTRACJA19 paź 2011, 14:26

POSTY        26
julita                    

bakterian                    

Trzeba wybrać odp. okres . Arkusz wymiarowy i decyzja idzie z arkusza.

Dzięki za podpowiedź. Utworzyłem arkusz i chyba się zapisał ale nie jest powiązany z żadnym dokumentem z mojego US. Jest sam wniosek (bez deklaracji i korekt), który wpłynął przed wdrożeniem SSP.
1. Czy może pozostać sam arkusz bez powiązania z jakimkolwiek dokumentem?
2. Jaki będzie formularz dla decyzji orzekającej o zwrocie podatku PCC na podstawie art. 207 Ordynacji podatkowej oraz art. 11 ust. 1 pkt 4 ustawy o PCC?

Z góry dziękuję za pomoc

18 gru 2015, 14:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 lis 2015, 13:49

POSTY        46
W nas problem z hipotekami również wystąpił, mało tego jeszcze kolejny problem. Mianowicie przy przekazywaniu paczki system długo myslał, po czym wyrzucił nieoczekiwany błąd i znak zakazu. Przy próbie wprowadzenia tych deklaracji PCC w SSP wyskoczyła informacja że ten kod kreskowy nie jest unikatowy... Mało tego, w SZD nadal widnieją na liście do przekazania! POMOCY

18 gru 2015, 15:13
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
julita                    

malutka65                    

Trzeba założyć postępowanie w etap wybrać decyzja , i postępowanie przed wdrożeniem ssp. Trzeba utworzyć arkusz i potem decyzja. 3mmsie--

Nie, arkusz wymiarowy jest tylko w postępowaniach w sprawie określenia/ustalenia zobowiązania. W sprawach nadpłat i zwrotów trzeba tworzyć inny rodzaj sprawy: Sprawy -> Postępowania -> wybierz akcję: nadpłata/zwrot.

18 gru 2015, 17:49
Znawca
Własny awatar

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
malutka65                    

Tworzymy sprawę: Sprawy -> Postępowania -> Wybierz akcję: Nadpłata/zwrot (w sprawie nie piszemy decyzji)
reszta - tak jakbyśmy właśnie wydali decyzję o stwierdzeniu nadpłaty w SSP.

18 gru 2015, 17:52
Znawca
Własny awatar

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Referent24                    

Jak uzupełnić datę doręczenia decyzji w przypadku zeznania podatkowego SD-3. (...) Nadmieniam że w oknie postępowania nie pojawia się pole data doręczenia decyzji.

Ten przycisk (data doręczenia decyzji) jest dostępny tylko dla kierownika.

18 gru 2015, 17:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 79  Następna strona