Teraz jest 06 wrz 2025, 17:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 201 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Wartościowanie - termin wypłaty 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 cze 2007, 18:29

POSTY        26
W IS POznań do dzisiaj  nie wypłacono wartościowania, czy nie należy za cały rok wypłacić odstek, staje się to już śmieszne.

09 gru 2008, 19:10

REJESTRACJA28 sty 2008, 08:23

POSTY        39
W IS Rzeszów na całe szczęście wypłacono już ze 2 miesiące temu...Oczywiście sukcesywnie z wyrównaniem...Może dla Was mają jakąś EXTRA kasę...?:))) Albo trzymają do Nowego Roku, zeby 18 % podatku zapłacić...

09 gru 2008, 20:17

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Mam pytanie (być może było ale nie potrafię na szybko znaleść):

Czy był prawnie określony termin wypłaty środków w związku z wartościowaniem? Jaki? I ew. w jakim akcie został określony?

Nie szukaj  <_<

09 gru 2008, 21:26
Początkujący

REJESTRACJA06 lut 2008, 19:06

POSTY        3
Nie prężcie mięśni droga młodzieży, bo to wartościowanie to wielka kpina. Wartościowano Was, nie wasze stanowiska.  :rolleyes:

Ostatnio edytowano 10 gru 2008, 07:44 przez komisarz6, łącznie edytowano 1 raz

09 gru 2008, 22:41
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 21:44

POSTY        5

Czy był prawnie określony termin wypłaty środków w związku z wartościowaniem? Jaki? I ew. w jakim akcie został określony?

Środki na wartościowanie pochodzą z rezerwy celowej, czyli powinny być wypłacone do końca roku, a nierozdysponowane - zwrócone do budżetu. Jak nie dostaliście do tej pory, to czeka Was kasa w grudniu za cały rok.

10 gru 2008, 20:16
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

<!--quoteo(post=39105:date=09. 12. 2008 g. 14:17:name=deltinho)--><div class='quotetop'>(deltinho @ 09. 12. 2008 g. 14:17) [snapback]39105[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Środki na wartościowanie pochodzą z rezerwy celowej, czyli powinny być wypłacone do końca roku, a nierozdysponowane - zwrócone do budżetu. Jak nie dostaliście do tej pory, to czeka Was kasa w grudniu za cały rok.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Chyba, że całe województwo nie zasłużyło na dowartościowanie, a wtedy come back.

10 gru 2008, 20:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 sty 2008, 08:29

POSTY        11
Czy ktoś słyszał może co będzie z pięniędzmi z wartościowania w 2009 r. ? Właśnie usłyszałem wersję, że ponieważ pieniądze te pochodziły z rezerwy celowej i nie zostały wliczone do pensji podstawowej, to od stycznia znikną i wcale nie wiadomo, czy w 2009 r. coś z tego tytułu dostaniemy. :unsure:  A jeżeli nawet, to szopka z ich dzieleniem zacznie się od nowa? Czy ktoś ma jakieś pewne informacje na ten temat???

18 gru 2008, 11:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2008, 15:56

POSTY        17

Czy ktoś słyszał może co będzie z pięniędzmi z wartościowania w 2009 r. ? Właśnie usłyszałem wersję, że ponieważ pieniądze te pochodziły z rezerwy celowej i nie zostały wliczone do pensji podstawowej, to od stycznia znikną i wcale nie wiadomo, czy w 2009 r. coś z tego tytułu dostaniemy. :unsure:  A jeżeli nawet, to szopka z ich dzieleniem zacznie się od nowa? Czy ktoś ma jakieś pewne informacje na ten temat???

O ile Cię dobrze rozumiem chodzi o pieniądze które już wziąłeś. Dostałeś nowy angaż z nowym wynagrodzeniem zasadniczym. Doóki Ci ktoś nie wypowie tego wynagrodzenia możesz być spokojny.

18 gru 2008, 13:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 17:23

POSTY        30
Zgodnie z intencją RM dodatki specjalne, chyba wszyscy dostali odpowiednie pisma o przyznanej kwocie są do 31 grudnia, natomiast jak napisał przedmówca pieniążki z wartościowania ujęte są w pensji zasadniczej.
Co do roku 2009, zgodnie z uchwaloną ustawą budżetową po obcięciach jeżeli dobrze pamietam na modernizacje wynagrodzeń jest około 198mln. zł.

18 gru 2008, 21:24
Amator
Własny awatar

POSTY        11
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->O ile Cię dobrze rozumiem chodzi o pieniądze które już wziąłeś. Dostałeś nowy angaż z nowym wynagrodzeniem zasadniczym. Doóki Ci ktoś nie wypowie tego wynagrodzenia możesz być spokojny.

Cały szkopuł w tym, że nie ma żadnego nowego angażu po wartościowaniu i z tego co powiedziały mi dziewczyny z księgowości, to tak naprawdę jeszcze nie wiadomo co będzie z tymi pieniędzmi: czy wejdą do budżetu, czy będzie nowa rezerwa celowa, czy też może w ogóle te pieniądze znikną :(

Ostatnio edytowano 19 gru 2008, 08:51 przez Dagon, łącznie edytowano 1 raz

19 gru 2008, 07:31
Znawca

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->O ile Cię dobrze rozumiem chodzi o pieniądze które już wziąłeś. Dostałeś nowy angaż z nowym wynagrodzeniem zasadniczym. Doóki Ci ktoś nie wypowie tego wynagrodzenia możesz być spokojny.

Cały szkopuł w tym, że nie ma żadnego nowego angażu po wartościowaniu i z tego co powiedziały mi dziewczyny z księgowości, to tak naprawdę jeszcze nie wiadomo co będzie z tymi pieniędzmi: czy wejdą do budżetu, czy będzie nowa rezerwa celowa, czy też może w ogóle te pieniądze znikną :(

u nas dostaliśmy nowe angaże po wartościowaniu więc pieniędzy chyba już nie zabiorą :D

19 gru 2008, 17:15
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 17:23

POSTY        30
To zgłoś anonimowo, skarge na swój Urząd do KPRM-u, dodatkowo wydaje mi się, iż wszystkie Urzędy już wypłaciły pieniążki z rezerwy celowej ze względu na potrzebę wypełnienia formularzy sprawozdań dla KPRM.
To jest link do formularzy sprawozdań: <a href="http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci.php?id=9&look=179" target="_blank">http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci.php?id=9&look=179</a>

19 gru 2008, 18:22
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

te pieniążki wchodzą do podstawy wynagrodzenia. Angaż zatem to formalność (wymagana prawem pracy). Nikt wam tych pieniążków nie zabierze! Oczywiście lepiej by było, gdybyście dostali kwoty na papierze - ot tak dla spokoju ducha. Mam propozycję alternatywną tzn. jeżeli jeszcze nie macie angażu, to posta5rajcie się o jakikolwiek papier od firmy z nową kwotą podstawy np. tzw. pasek, zaświadczenie o zarobkach za obecny miesiąc itp. Nikt nie będzie mógł się wyprzeć ile zarabiacie, gdyby komuś coś odbiło w przyszłości.
Ja papier otrzymałem, choć ze sporym opóźnieniem. Napisanie tylu stron papieru, każdy zawierający po kilka liczb i nie popełnić błędu - to wymaga czasu. Miejcie więc trochę wyrozumiałości. Co do kwoty - to służę IKS brutto-brutto 160 zł (nie mnożyć przez 2!!! - to już całość).

19 gru 2008, 19:52
Amator
Własny awatar

POSTY        11
Ja nie mam tego nawet na pasku, bo u nas w urzędzie jest to wypłacane osobno. Na pieniądze z wartościowania za każdym razem robią osobny pasek.

24 gru 2008, 12:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 201 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona