W IS POznań do dzisiaj nie wypłacono wartościowania, czy nie należy za cały rok wypłacić odstek, staje się to już śmieszne.
09 gru 2008, 19:10
W IS Rzeszów na całe szczęście wypłacono już ze 2 miesiące temu...Oczywiście sukcesywnie z wyrównaniem...Może dla Was mają jakąś EXTRA kasę...?:))) Albo trzymają do Nowego Roku, zeby 18 % podatku zapłacić...
09 gru 2008, 20:17
deltinho
Mam pytanie (być może było ale nie potrafię na szybko znaleść):
Czy był prawnie określony termin wypłaty środków w związku z wartościowaniem? Jaki? I ew. w jakim akcie został określony?
Nie szukaj <_<
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
09 gru 2008, 21:26
Nie prężcie mięśni droga młodzieży, bo to wartościowanie to wielka kpina. Wartościowano Was, nie wasze stanowiska. :rolleyes:
Ostatnio edytowano 10 gru 2008, 07:44 przez komisarz6, łącznie edytowano 1 raz
09 gru 2008, 22:41
deltinho
Mam pytanie (być może było ale nie potrafię na szybko znaleść):
Czy był prawnie określony termin wypłaty środków w związku z wartościowaniem? Jaki? I ew. w jakim akcie został określony?
Środki na wartościowanie pochodzą z rezerwy celowej, czyli powinny być wypłacone do końca roku, a nierozdysponowane - zwrócone do budżetu. Jak nie dostaliście do tej pory, to czeka Was kasa w grudniu za cały rok.
10 gru 2008, 20:16
werty
<!--quoteo(post=39105:date=09. 12. 2008 g. 14:17:name=deltinho)--><div class='quotetop'>(deltinho @ 09. 12. 2008 g. 14:17) [snapback]39105[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Mam pytanie (być może było ale nie potrafię na szybko znaleść):
Środki na wartościowanie pochodzą z rezerwy celowej, czyli powinny być wypłacone do końca roku, a nierozdysponowane - zwrócone do budżetu. Jak nie dostaliście do tej pory, to czeka Was kasa w grudniu za cały rok. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Chyba, że całe województwo nie zasłużyło na dowartościowanie, a wtedy come back.
10 gru 2008, 20:20
Czy ktoś słyszał może co będzie z pięniędzmi z wartościowania w 2009 r. ? Właśnie usłyszałem wersję, że ponieważ pieniądze te pochodziły z rezerwy celowej i nie zostały wliczone do pensji podstawowej, to od stycznia znikną i wcale nie wiadomo, czy w 2009 r. coś z tego tytułu dostaniemy. :unsure: A jeżeli nawet, to szopka z ich dzieleniem zacznie się od nowa? Czy ktoś ma jakieś pewne informacje na ten temat???
18 gru 2008, 11:30
Dagon
Czy ktoś słyszał może co będzie z pięniędzmi z wartościowania w 2009 r. ? Właśnie usłyszałem wersję, że ponieważ pieniądze te pochodziły z rezerwy celowej i nie zostały wliczone do pensji podstawowej, to od stycznia znikną i wcale nie wiadomo, czy w 2009 r. coś z tego tytułu dostaniemy. :unsure: A jeżeli nawet, to szopka z ich dzieleniem zacznie się od nowa? Czy ktoś ma jakieś pewne informacje na ten temat???
O ile Cię dobrze rozumiem chodzi o pieniądze które już wziąłeś. Dostałeś nowy angaż z nowym wynagrodzeniem zasadniczym. Doóki Ci ktoś nie wypowie tego wynagrodzenia możesz być spokojny.
18 gru 2008, 13:43
Zgodnie z intencją RM dodatki specjalne, chyba wszyscy dostali odpowiednie pisma o przyznanej kwocie są do 31 grudnia, natomiast jak napisał przedmówca pieniążki z wartościowania ujęte są w pensji zasadniczej. Co do roku 2009, zgodnie z uchwaloną ustawą budżetową po obcięciach jeżeli dobrze pamietam na modernizacje wynagrodzeń jest około 198mln. zł.
18 gru 2008, 21:24
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->O ile Cię dobrze rozumiem chodzi o pieniądze które już wziąłeś. Dostałeś nowy angaż z nowym wynagrodzeniem zasadniczym. Doóki Ci ktoś nie wypowie tego wynagrodzenia możesz być spokojny. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Cały szkopuł w tym, że nie ma żadnego nowego angażu po wartościowaniu i z tego co powiedziały mi dziewczyny z księgowości, to tak naprawdę jeszcze nie wiadomo co będzie z tymi pieniędzmi: czy wejdą do budżetu, czy będzie nowa rezerwa celowa, czy też może w ogóle te pieniądze znikną
Ostatnio edytowano 19 gru 2008, 08:51 przez Dagon, łącznie edytowano 1 raz
19 gru 2008, 07:31
Dagon
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->O ile Cię dobrze rozumiem chodzi o pieniądze które już wziąłeś. Dostałeś nowy angaż z nowym wynagrodzeniem zasadniczym. Doóki Ci ktoś nie wypowie tego wynagrodzenia możesz być spokojny.
Cały szkopuł w tym, że nie ma żadnego nowego angażu po wartościowaniu i z tego co powiedziały mi dziewczyny z księgowości, to tak naprawdę jeszcze nie wiadomo co będzie z tymi pieniędzmi: czy wejdą do budżetu, czy będzie nowa rezerwa celowa, czy też może w ogóle te pieniądze znikną <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
u nas dostaliśmy nowe angaże po wartościowaniu więc pieniędzy chyba już nie zabiorą
19 gru 2008, 17:15
To zgłoś anonimowo, skarge na swój Urząd do KPRM-u, dodatkowo wydaje mi się, iż wszystkie Urzędy już wypłaciły pieniążki z rezerwy celowej ze względu na potrzebę wypełnienia formularzy sprawozdań dla KPRM. To jest link do formularzy sprawozdań: <a href="http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci.php?id=9&look=179" target="_blank">http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci.php?id=9&look=179</a>
19 gru 2008, 18:22
Dagon
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->O ile Cię dobrze rozumiem chodzi o pieniądze które już wziąłeś. Dostałeś nowy angaż z nowym wynagrodzeniem zasadniczym. Doóki Ci ktoś nie wypowie tego wynagrodzenia możesz być spokojny.
Cały szkopuł w tym, że nie ma żadnego nowego angażu po wartościowaniu i z tego co powiedziały mi dziewczyny z księgowości, to tak naprawdę jeszcze nie wiadomo co będzie z tymi pieniędzmi: czy wejdą do budżetu, czy będzie nowa rezerwa celowa, czy też może w ogóle te pieniądze znikną <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> te pieniążki wchodzą do podstawy wynagrodzenia. Angaż zatem to formalność (wymagana prawem pracy). Nikt wam tych pieniążków nie zabierze! Oczywiście lepiej by było, gdybyście dostali kwoty na papierze - ot tak dla spokoju ducha. Mam propozycję alternatywną tzn. jeżeli jeszcze nie macie angażu, to posta5rajcie się o jakikolwiek papier od firmy z nową kwotą podstawy np. tzw. pasek, zaświadczenie o zarobkach za obecny miesiąc itp. Nikt nie będzie mógł się wyprzeć ile zarabiacie, gdyby komuś coś odbiło w przyszłości. Ja papier otrzymałem, choć ze sporym opóźnieniem. Napisanie tylu stron papieru, każdy zawierający po kilka liczb i nie popełnić błędu - to wymaga czasu. Miejcie więc trochę wyrozumiałości. Co do kwoty - to służę IKS brutto-brutto 160 zł (nie mnożyć przez 2!!! - to już całość).
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
19 gru 2008, 19:52
Ja nie mam tego nawet na pasku, bo u nas w urzędzie jest to wypłacane osobno. Na pieniądze z wartościowania za każdym razem robią osobny pasek.