A od nowego Zarządzenia DIASa. Chyba z końca tamtego roku albo z początku tego.
19 cze 2020, 19:27
Re: Nagrody 2020
Piszcie jakie były kwoty bazowe w Waszych urzędach. Porównamy jakie są rozbieżności.
22 cze 2020, 14:00
animka
Piszcie jakie były kwoty bazowe w Waszych urzędach. Porównamy jakie są rozbieżności.
Śląska Izba 565 zł brutto łącznie z kadrą kierowniczą
22 cze 2020, 14:12
Oficjalnie dane MF o realizacji budżetu za okres I -V br.: https://www.gov.pl/web/finanse/szacunko ... maj-2020-r Deficyt już prawie 26 mld zł. Wpływy z CIT i VAT zaczynają się sypać .. Będzie katastrofa. Jeżeli od sierpnia br. obniążą nam wynagrodzenia tylko o 10% (Tarcza 4.0) to będzie naprawdę dobrze.
22 cze 2020, 21:00
Czy ma ktoś informacje jak sytuacja wygląda w Rzeszowi, izbie, która ma premie półroczne.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
23 cze 2020, 15:23
animka
700 zł to było 100% w IAS Warszawa.
23 cze 2020, 16:35
Pan Morawiecki mówił, że nie czas na nagrody w administracji państwowej, że trzeba gen oszczędności włączyć. Jak widać po nagrodach w IAS Katowice gen oszczędności ma dotyczyć tylko szeregowych pracowników. Naczelnicy i dyrektorzy nic nie muszą włączać.
23 cze 2020, 17:31
skidlowy
700 zł to było 100% w IAS Warszawa.
IAS Warszawa 547 zł brutto 100%
23 cze 2020, 18:42
IAS Warszawa 502 zł brutto (100 %).
24 cze 2020, 17:01
IAS Warszawa...
700, 547, czy 502 zł brutto, to było 100%? Mógłby, ktoś z ZZ się wypowiedzieć, skąd te różnice w postach powyżej? W niektórych IAS na intranecie publikują szczegółowe informacje na temat wyliczenia nagród, a w tej Warszawie, to ciągle wszystko za plecami i w tajemnicy ustalane!
24 cze 2020, 20:29
Cieszcie się tą jałmużną nagrodami, bo więcej dodatkowych pieniędzy już nie zobaczycie. Wszędzie będziecie słyszeć tarcza i szczęśliwy ten, co będzie miał pracę. Już szykuje się nam obniżka pensji....
25 cze 2020, 04:51
Czy nikt nie zwrócił uwagi że my już jesteśmy w plecy do tamtego roku? Po obecnych podwyżkach przy braku nagród ja jestem w plecy około 400 zł netto. Przyznam tez że dawno w przeddzień wypłaty nie byłam na minusie . Nie wyobrażam sobie co będzie gdy spełni się czarny scenariusz obniżki wynagrodzenia nawet o 10% przy braku nagród. Pozostanie chyba zatrudnić się nocami na czarno do wykładania towaru w markecie
25 cze 2020, 09:51
A kogo to teraz obchodzi ? Jak tu w perspektywie mamy zwolnienia i redukcje wynagrodzenia. O dziwo w mojej IAS większość osób jakby co wybrałaby wariant z obniżką wynagrodzenia o 40% i przejście na 3/5 etatu. Nikomu nie uśmiecha się dalej drałować w maseczce do roboty pięc dni w tygodni za wynagrodzenie mniejsze o 20%. Jak czytają to sygnaliści z MF to może ostatecznie wezmą pod uwagę, żeby dać pracownikowi możliwość wyboru czy chce chodzić, bo już raczej nie pracować, za 80% czy 60% dotychczasowego wynagrodzenia. Tym bardziej, że funkcjonariusze celno - skarbowi twierdzą, że ich to nie będzie dotyczyło !
25 cze 2020, 20:03
Donatella
Czy nikt nie zwrócił uwagi że my już jesteśmy w plecy do tamtego roku? Po obecnych podwyżkach przy braku nagród ja jestem w plecy około 400 zł netto. Przyznam tez że dawno w przeddzień wypłaty nie byłam na minusie :( . Nie wyobrażam sobie co będzie gdy spełni się czarny scenariusz obniżki wynagrodzenia nawet o 10% przy braku nagród. Pozostanie chyba zatrudnić się nocami na czarno do wykładania towaru w markecie
Też tak mam. Co z tego, że dali podwyżki skoro zmniejszyli nagrody. Pół biedy jakby wyszło na to samo, ale oni przy okazji zabrali nam. Wiadomo, że hajs musi się zgadzać, a jeszcze przy okazji ktoś musi zyskać. Taka to rzekomo prosocjalna twarz PIS.