Dlatego trzeba się szanować i podziękować za luksusy które Nam zapewnia nasz kochany pracodawca. 350zł brutto jako nagroda za 3 miesiące pracy Mnie to już nawet nie denerwuje tylko śmieszy Polecam rozejrzeć się na rynku pracy i zmienić coś w swoim życiu Wesołych :)
PS. Pamiętajcie... Świat zmienia działanie, bierność - zostawia świat bez zmian.
Dokładnie. Tu się nic nie zmieni na lepsze. Trzeba samemu o to zadbać. Wesołych Świąt!
14 kwi 2017, 12:56
Re: Nagrody za I kw. 2017
IAS Olsztyn 258 zł do rączki! Za 3 miesiące pracy w okresie zeznań
14 kwi 2017, 13:10
Ta reforma zaczyna coraz bardziej przypominać szalony sen obłąkanego i to wariata w dodatku
"Premii" dajmy już pokój - niech sobie odpocznie. Ciągle tylko o niej ktoś gada. Co Wy na to?
Cytat z artykułu na Skarbowcach:
"Wynagrodzenie zasadnicze jest jednym z elementów wynagrodzenia, branego pod uwagę do obliczenia wynagrodzenia minimalnego. Do obliczenia wynagrodzenia pracownika przyjmuje się ponadto takie składniki, jak: dodatki za staż pracy oraz inne dodatki (dodatkowe wynagrodzenia) za szczególne właściwości pracy, szczególne kwalifikacje lub warunki pracy, premie i nagrody regulaminowe i uznaniowe. Faktycznie otrzymywane wynagrodzenie (zasadnicze, łącznie z wymienionymi składnikami) nie może być niższe niż minimalne wynagrodzenie za pracę, które jest pracownikom gwarantowane ustawą o minimalnym wynagrodzeniu za pracę."
Minimalne wynagrodzenie w 2017 to 2000 brutto. Każdy z nas, po wejściu KAS, ma zarabiać minimum 3000 brutto. A w rozporządzeniu o "wynagrodzeniach" widełki zaczynają się w dalszym ciągu od 1,0 czyli 1873 brutto.
Skupta się ludzie i pomóżta mi zinterpretować powyższy zapis, co bym mógł spokojnie spotkać się z Jezusem w te Święta i nie narzekać.
Chyba, że ktoś z Was kochani zna kogoś z Zespołu do ustalania wynagrodzeń i objawi nam prawdę.
14 kwi 2017, 13:19
Czy "rozejrzenie się" na rynku pracy to jedyne wyjście? Dlaczego mam szukać innej pracy skoro lubię obecną, jestem dobrym fachowcem i poświęciłam tej pracy tyle lat? Trzeba może inaczej podejść do tej czarnej komedii z naszymi płacami i wspólnie pomyśleć, jak zawalczyć o godną pensję, adekwatną do wykonywanej pracy. Skoro celnikom się udało i dzisiaj mają zarobki na poziomie kilku tysięcy, to dlaczego nam ma się nie udać.
14 kwi 2017, 13:39
Ratownicy medyczni grożą strajkiem i pewnie coś sobie wywalczą. My siedzimy cicho więc nic się nie zmieni. Tylko czy ktoś ma pomysł co można zrobić. Czy już oby nie jest za późno? Ja chociażby myślę o tym żeby poczekać na awizo i list z propozycją pracy odebrać w ostatnim terminie a później podpisać także w ostatnim terminie (o ile dostanę jakąkolwiek propozycję) Wesołych Świąt wszystkim
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
14 kwi 2017, 14:07
spokoluz
Ta reforma zaczyna coraz bardziej przypominać szalony sen obłąkanego i to wariata w dodatku
"Premii" dajmy już pokój - niech sobie odpocznie. Ciągle tylko o niej ktoś gada. Co Wy na to?
Cytat z artykułu na Skarbowcach:
"Wynagrodzenie zasadnicze jest jednym z elementów wynagrodzenia, branego pod uwagę do obliczenia wynagrodzenia minimalnego. Do obliczenia wynagrodzenia pracownika przyjmuje się ponadto takie składniki, jak: dodatki za staż pracy oraz inne dodatki (dodatkowe wynagrodzenia) za szczególne właściwości pracy, szczególne kwalifikacje lub warunki pracy, premie i nagrody regulaminowe i uznaniowe. Faktycznie otrzymywane wynagrodzenie (zasadnicze, łącznie z wymienionymi składnikami) nie może być niższe niż minimalne wynagrodzenie za pracę, które jest pracownikom gwarantowane ustawą o minimalnym wynagrodzeniu za pracę."
Minimalne wynagrodzenie w 2017 to 2000 brutto. Każdy z nas, po wejściu KAS, ma zarabiać minimum 3000 brutto. A w rozporządzeniu o "wynagrodzeniach" widełki zaczynają się w dalszym ciągu od 1,0 czyli 1873 brutto.
Skupta się ludzie i pomóżta mi zinterpretować powyższy zapis, co bym mógł spokojnie spotkać się z Jezusem w te Święta i nie narzekać.
Chyba, że ktoś z Was kochani zna kogoś z Zespołu do ustalania wynagrodzeń i objawi nam prawdę.
A propos wskaźnika 1,0 przy kwocie bazowej 1873,00 - nie pomyślał nikt o tym, że zostawili ten wskaźnik jako najniższy, bo podniosą kwotę bazową od 2018 roku?
14 kwi 2017, 15:52
Gary
spokoluz
A propos wskaźnika 1,0 przy kwocie bazowej 1873,00 - nie pomyślał nikt o tym, że zostawili ten wskaźnik jako najniższy, bo podniosą kwotę bazową od 2018 roku?
A podniosą?
14 kwi 2017, 16:10
Herbatnick
Ciekawe ile dostali kierownicy-koordynatorzy?
14 kwi 2017, 16:34
skarbczyk1
Herbatnick
Najlepiej zapytaj u źródła, swojego kierownika-koordynatora i jak dostał chociażby 50 zł więcej od Ciebie to na pewno niesprawiedliwie. Tak trzymaj.
14 kwi 2017, 16:48
skarbczyk1
Herbatnick
Nie martw się, na pewno będą mieli bardziej tłuste święta niż my
14 kwi 2017, 16:50
Miała być wypłacona kasa na święta w Poznaniu i zonk ...
14 kwi 2017, 18:39
To prawda, w Poznaniu obiecano, że nagroda zostanie wypłacona przed świętami, a jest piątek 14.04 wieczór i kasy na koncie brak. Czyli znowu "obiecanki, cacanki, a głupiemu radość". Chociaż nie było powiedziane przed jakimi świętami Pozdrawiam i pomimo braku środków na koncie życzę Pogodnych Świąt.
14 kwi 2017, 19:09
Przynajmniej katowicka IAS się spisała i dziś pieniądze były już na koncie. U nas pracownik 398, kierujący podobno 420.
14 kwi 2017, 19:14
Przynajmniej katowicka IAS się spisała i dziś pieniądze były już na koncie. U nas pracownik 398, kierujący podobno 420.
Potwierdzam, DIAS Pani Terenia Zejma zawsze dotrzymuje słowa w tych kwestiach, dopilnowała tego - po prostu Jej się chciało, w odróżnieniu od innych DIAS-ów, 220-280 netto rozrzut (L4) na prac. Wesołych Świąt z Najbliższymi