Chyba w niektórych izbach można a w niektórych nie. Nie sądzę żeby obecnie tego typu decyzje podejmowali naczelnicy US.
Tam gdzie jest to możliwe zależy to od bezpośredniego przełożonego - bo to on organizuje pracę komórki. I on odpowiada za bezpieczeństwo pracowników. Można zatem zapytać kierownika dlaczego w innych US jest możliwa zmiana godzin pracy a u was nie. Acha. Naczelnik nie jest pracodawcą.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
18 cze 2019, 12:22
Re: Upał
Staruszek
Kiedyś, dawno, dawno temu, dostawaliśmy nawet mydło , teraz nic, no chyba że dodatkową pracę Co za życie
Mydło i herbatę nawet... A teraz oprócz tego, że dodatkową pracę to jeszcze i pretensje za wszystko co możliwe...
18 cze 2019, 21:43
No, ale przynajmniej zrównali nas pod jednym względem z funkcjonariuszami, wcześniej by można było ogłosić konkurs na pracownika cywilnego, musiało dwóch odejść, u funkcjonariuszy było 1 za jeden, teraz jesteśmy po równo
19 cze 2019, 08:21
Mamy tyle roboty, że mam lepszy pomysł. Po co jednemu płacić 3000 brutto. Za każdego, który odchodzi, zatrudnić dwóch i płacić 1500 brutto
19 cze 2019, 11:21
piera
W łódzkiej izbie kolejny dzień od samego rana ponad 30 stopni i tak przez cały dzień. Zapraszamy P. Dyrektora do nas, może odpocznie sobie od tego chłodu, który ma w swoim gabinecie.
A myślałam, że w starych kamienicach o grubych murach jest trochę chłodniej...
21 cze 2019, 16:35
efka2
piera
W łódzkiej izbie kolejny dzień od samego rana ponad 30 stopni i tak przez cały dzień. Zapraszamy P. Dyrektora do nas, może odpocznie sobie od tego chłodu, który ma w swoim gabinecie.
A myślałam, że w starych kamienicach o grubych murach jest trochę chłodniej...
To zapraszamy, można się osobiście przekonać. Współczuję koleżeństwu z 3 piętra zwłaszcza od strony wschodniej, tam to dopiero mają Saharę
Jak tam poniedziałkowe dyżury na sali obsługi do 18? Dyrektorzy pójdą po rozum do głowy czy czekamy aż ktoś udaru dostanie?
23 cze 2019, 19:47
Dyżury do 18 są bezsensowne. W innych urzędach o ile takie są to na zasadzie 9h pracy w poniedziałek i 7 w piątek. Po 2 podatnicy przychodzą zazwyczaj do 16:00 z tego co pytałem koleżanek. Podatnicy natomiast wielokrotnie wskazywali, że lepiej gdyby US był od 6:45 i mogliby załatwić sprawy przed pracą. Dobrze, że te ok. 40 stopni w środę więc życzę aby każdy przeżył poniedziałkowy dyżur bez problemów zdrowotnych :)
23 cze 2019, 20:20
U nas na sali ostatnio w południe było 32,2 stopnia. 8h nie dało się wysiedzieć, a gdzie 11h 45min? Inne urzędy w naszym mieście są czynne do 13 czy 14. A tylko my jak barany do 18 będziemy się pocić, by przyjąć 5 osób.
23 cze 2019, 20:56
Ciekawostki z dzisiaj :-D - pracujemy na trzecim piętrze, bez klimy, wybrańcy mają wentylatory, w niektórych wertikale, w innych roletki :-D W pokoju wschodnio południowym ukrop, że przysłowiową siekierę można zawiesić, głównodowodzący uesu po wizytacji stwierdza: no przecież sami wybraliście ten pokój, to co teraz marudzicie - jeden z pracowników, osoba niepełnosprawna z 7-godzinnym czasem pracy, usłyszał od rozemocjonowanej kierowniczki, że niech się cieszy, bo już wychodzi (po 7 godzinach pracy) a i inni niech się cieszą, bo też już mogą wyjść! NIECH żyje RÓWNOŚĆ pracowników wobec upałów !!! (grunt, że kierownik wyszedł :-D )
25 cze 2019, 16:57
U mnie 3 p, północna strona, o 8.00 było 30 z małym haczykiem, o 13 już 33. Co z tego, że słońce w okno nie świeci skoro max od 16 do 8 maleńki pokoik jest szczelnie zamknięty. Powstaje coś na kształt sauny. W ciągu dnia też nie da rady porządnie wywietrzyć bo papiery będę zbierać po okolicznych krzakach. Ja nie pracuje, po prostu siedzę z głową w wiatraku.
25 cze 2019, 19:55
julita165
Ja nie pracuje, po prostu siedzę z głową w wiatraku.
"Siedzenie z głową w wiatraku" może źle się skończyć. Wcale nie żartuję. W najlepszym przypadku "sztywną szyją"
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
25 cze 2019, 20:02
Dzień Dobry! Dogorywanie rozpocząć, czas, START!
26 cze 2019, 05:40
Halo, żyjecie jeszcze? U nas w intranecie dodali instrukcję jakie są objawy i jak się zabezpieczyć przed udarem. Jesteśmy uratowani. Z taką wiedzą medyczną dużo pracowników zadeklarowało, że mogą dziś zostać po godzinach w pracy aby nadgonić zaległości.