a dzisiaj slyszałam ze jednak ma cos byc, podobno wplynelo pismo o odwieszeniu 3% oby to była prawda
czy ktoś mógłby to potwierdzić?
w dzisiejszych niusach z oszczędności nie ma nic o MF. Czyżby ktoś się opamiętał?
____________________________________ "Jesteś dla tego prostego, wygodnego dzisiejszego świata, zadowalającego się byle czym, za bardzo wymagający i za głodny, on cie wypluwa, masz dla niego o jeden wymiar za dużo." Hermann Hesse - "Wilk Stepowy"
ZUS bierze kredyt na emerytury? a może na podwyżki. Dzisiaj najlepiej być emerytem pracownikiem ZUS i Nauczycielem podwyżki w tym roku na poziomie 4-5%. A my 1% ciekawe. Podawanie za zeszły rok podwyżki 3,7% jest kłamstwem jest to kwota średnia- w Służbie Celnej po 500 zł na głowę gdzie jeszcze w budżetówce były takie podwyżki? Jak zwykle ściema
Zaraz, zaraz.. ten kto napisał ten tekst pomylił podwyżki z dodatkiem. Tymczasem dodatek nie jest podwyżką, o ile mi wiadomo. Choć w wypłatę dodatku też coraz słabsza moja wiara.
03 lip 2009, 08:12
Nagrody 3% za I kwartał 2009
Skąd kolega posiada takie informacje o pismie informującym o odwieszeniu 3%
03 lip 2009, 09:00
U nas podobno kazali kierownikom pisać wnioski o nagrody za I i II kwartał , nie napiszę jaki US bo to miała być wielka tajemnica, mogę tylko dodać, że ze Śląska. Aha tajemnica miała być, bo jeszcze nie jest pewne na 100% czy przyjdzie kasiora.
03 lip 2009, 10:55
dysan
Skąd kolega posiada takie informacje o pismie informującym o odwieszeniu 3%
Odwieszenie samoistne. Zawieszenie było do 30.06.2009 więc z upływem terminu wygasło
Dzisiaj najlepiej być emerytem pracownikiem ZUS i Nauczycielem podwyżki w tym roku na poziomie 4-5%. A my 1% ciekawe.
Tuskowa to nauczycielka, więc czemu żonce nie sypnąć grosza. Nauczyciele przy naszych poborach i godzinach przepracowanych to milionerzy.
Chyba przy naszych godzinach i swoich poborach (za godzinę)
03 lip 2009, 12:56
tak sobie piszemy, ale nic dalej konkretnego ... Pytanie: czy ktoś zna jakieś KONKRETY?
03 lip 2009, 13:09
Konkretów brak ale są plotki , że w ramach rekompensat za obniżona płacę będą wolne piątki. Zawsze to coś
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
04 lip 2009, 11:40
tranqilo
Konkretów brak ale są plotki , że w ramach rekompensat za obniżona płacę będą wolne piątki. Zawsze to coś
Albo soboty...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
05 lip 2009, 22:18
Panowie i Panie nie mamy żadnych konkretów z tego co mi wiadomo to mamy dostać w tym miesiącu zabrane dodatki ale czy w takiej samej kwocie jak były nie wiadomo a 3% cisza wielka ciesza i pewnie tak zostanie.
06 lip 2009, 10:04
"W ustawie budżetowej na 2009 rok w części 19 - Budżet, finanse publiczne i instytucje finansowe wydatki zostały zaplanowane w wysokości 5.421.544 tys. zł. W projekcie nowelizacji ustawy budżetowej przewidziano zmniejszenie wydatków w tej części o kwotę 195.335 tys. zł, z tego 128.694 tys. zł wydatków bieżących i wydatków majątkowych - 66.641 tys. zł. Ograniczenia wydatków wystąpiły z tytułu: ? zmniejszenia wynagrodzeń w wysokości 91.782 tys. zł, obejmującego m.in. nie wykorzystane środki zaplanowane na dodatkowe wynagrodzenie roczne oraz środki z nie obsadzonych etatów,"
____________________________________ "Jesteś dla tego prostego, wygodnego dzisiejszego świata, zadowalającego się byle czym, za bardzo wymagający i za głodny, on cie wypluwa, masz dla niego o jeden wymiar za dużo." Hermann Hesse - "Wilk Stepowy"