Teraz jest 07 wrz 2025, 08:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
Juhas! To pytanie nie do ZZ i nie do inspektora. :stop: Zadaj to M.Banasiowi na stronie MF. Może otrzymasz odpowiedź. Może? Od lutego do sierpnia były 4-ry wersje (do konsultacji) i kilkanaście wariantów. M.Banasiowi wcale nie zależało na KAS. <_< Gdyby zależało, to ustawy byłyby już uchwalone!!!

A drugie pytanie - chyba nie należysz do "S", bo członkowie wiedzą!

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:46 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 15:12

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
Tak? A może sięgnij do zastrzeżeń ZZ do Ustawy o KAS? I jeszcze jedno! Po co pier... o 9,3% podwyżki?
"Wynagrodzenia w państwowej sferze budżetowej wzrosną w 2008 r. w stosunku do roku bieżącego o 9,3%. Wzrost ten łącznie uwzględni wskaźnik wzrostu płac w sferze budżetowej i wzrost płac wynikający z redukcji składki"!!! - oto cytat z art. zamieszczonego na stronie... Więc do ch... jakie 9,3%??? Czy faktycznie skarbowców ktoś ma za ostatnich debili???

2.Wynagrodzenia w państwowej sferze budżetowej wzrosną w 2008 r. w stosunku do roku bieżącego o 9,3%. Wzrost ten łącznie uwzględni wskaźnik wzrostu płac w sferze budżetowej i wzrost płac wynikający z redukcji składki rentowej od lipca 2007 r. i stycznia 2008 r.

Oto cały cytat...Więc jakie 9,3%???

PRAKTYK1945 - a skoro tak narzekasz na Min. Banasia - to odpowiedz mi na kolejne pytanie, które zawarłem w swoim poście!!! Te flagi NSZZ "Solidarność" na Konwecie Wyborczym PIS-u to...?

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:48 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 15:37
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Już odpowiedziałem! Cyt. "A drugie pytanie (...)"

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:49 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 15:45

POSTY        197
A... skoro wiedzą członkowie. To ja pewnie (skoro nie wiem) jestem z UKŁADU! Skoro tak, to wybacz, ale nie mam czasu na dalsze dyskusje! Muszę "wyczyścić" mieszkanie. Zapewne już mój numer IP jest namierzony! I jutro o 6 rano zawitają do moich drzwi funkcjonariusze ABW, CBA, CBŚ... Żegnam!

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:50 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 15:56
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Swego czasu miałem okazje rozmawiać parę razy z posłami PO, w tym także ze Zb.Chlebowskim na temat skarbówki i dla nas nie ma dobrych wiadomości. Podatek liniowy, zdaniem PO, umożliwi redukcję zatrudnienia w skarbowości na poziomie przekraczającym 30% obecnego zatrudnienia. O jakichkolwiek podwyżkach płac można zapomnieć, a minimalna płaca jako 3-krotność płacy minimalnej będzie tylko wzbudzać salwy śmiechu w PO. Jedynie, co może być optymistyczne to znana prawda, że "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia", a posłowie PO nie znają szczegółów funkcjonowania służb skarbowych i nie mają pojęcia o ilości zadań wykonywanych przez te służby. Z drugiej strony skarbówkę postrzegają poprzez głosy „skrzywdzonych” oszustów podatkowych i tendencyjne artykuły w prasie - na „litość” z ich strony na pewno nie możemy liczyć. I zgadzam się: jeszcze możemy zatęsknić nie raz za projektem KAS i propozycjami podniesienia wynagrodzeń. Posłanka Skowrońska już wspominała o znacznej redukcji zatrudnienia w kontroli skarbowej i podatkowej - czemu się trudno dziwić. Przecież sponsorami PO są głównie przedsiębiorcy, a dla nich każda kontrola to zagrożenie. Wpisują się w to artykuły prasowe. Ostatnio "zabłysnął" niejaki Piński z "Wprost". Napisał, że obecnie czas przedsiębiorców marnuje ponad 60 kontroli z różnych instytucji. Potem zrobił wywód, że po co te kontrole, gdy życie pokazuje, iż i tak nic nie dają. Jako przykład podał wypadki autobusów (kontrola transportu drogowego), mycie i ponowną sprzedaż wędlin (kontrola SANEPID i czegoś tam jeszcze), katastrofy budowlane (nadzór budowlany) i nielegalne zatrudnianie (PIP). Aż dziw bierze, że nie wymienił jako zbędnej Policji (przecież i tak kradną), Służby Zdrowia (przecież i tak ludzie ostatecznie umierają) czy sądów (istnienie recydywistów pokazuje, że sądy są nieskuteczne), itd. Jak to nazwać? Przecież facet nie jest debil. A może się mylę? Może za kasę można pisać co tylko do łba przyjdzie?

Wyniki sondy "Wybory AD 2007" na forum:
PO  [ 86 ]  [26,14%]
PIS [ 81 ]  [24,62%]
LiD  [ 73 ]  [22,19%]
Są jeszcze naiwni chcący głosować na PO???

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:50 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 16:39
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:39

POSTY        58

LOKALIZACJAAtlantyda
Nadir! Naiwni zawsze będą. Ich się nie sadzi! Oni się rodzą! Tylko nie sądziłem, że aż tylu się urodziło i to tutaj na tym portalu! :angry2:

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:51 przez raster, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 16:46
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Swego czasu miałem okazje rozmawiać parę razy z posłami PO, w tym także ze Zb.Chlebowskim na temat skarbówki i dla nas nie ma dobrych wiadomości. Podatek liniowy, zdaniem PO, umożliwi redukcję zatrudnienia w skarbowości na poziomie przekraczającym 30% obecnego zatrudnienia. O jakichkolwiek podwyżkach płac można zapomnieć, a minimalna płaca jako 3-krotność płacy minimalnej będzie tylko wzbudzać salwy śmiechu w PO. Jedynie, co może być optymistyczne to znana prawda, że "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia", a posłowie PO nie znają szczegółów funkcjonowania służb skarbowych i nie mają pojęcia o ilości zadań wykonywanych przez te służby. Z drugiej strony skarbówkę postrzegają poprzez głosy „skrzywdzonych” oszustów podatkowych i tendencyjne artykuły w prasie - na „litość” z ich strony na pewno nie możemy liczyć. I zgadzam się: jeszcze możemy zatęsknić nie raz za projektem KAS i propozycjami podniesienia wynagrodzeń. Posłanka Skowrońska już wspominała o znacznej redukcji zatrudnienia w kontroli skarbowej i podatkowej - czemu się trudno dziwić. Przecież sponsorami PO są głównie przedsiębiorcy, a dla nich każda kontrola to zagrożenie.

Obecnie nie ma w Polsce szans na znaczącą redukcję wydatków, a niestety ale na wydatki trzeba zebrać pieniążki.
Redukcja 30%? Tak, ale przy znaczącej poprawie prawa. A nie magiczne 15%. Bo zaklęcia są dobre o 19.00, a nie jeśli chcesz się utrzymać przy władzy.

Może inne pytanie - czy aparat skarbowy jest w ogóle potrzebny którejś partii w Polsce? Bo na całym cywilizowanym świecie jest.

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:52 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 18:16
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Drago! Ale w Polska rządzi dziwna ludzia (Zulu Gulu) i dlatego jest jak jest!
Cywilizowany? Mam wątpliwości. I to w centrum Europy jest taki dziwny kraj. Polska się nazywa!

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:52 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 19:24
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Uff... na szczęście nie...

Myślę, że warto wrócić kiedyś do tematu.. :lol:

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:53 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 19:56
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

A... skoro wiedzą członkowie. To ja pewnie (skoro nie wiem) jestem z UKŁADU! Skoro tak, to wybacz, ale nie mam czasu na dalsze dyskusje! Muszę "wyczyścić" mieszkanie. Zapewne już mój numer IP jest namierzony! I jutro o 6 rano zawitają do moich drzwi funkcjonariusze ABW, CBA, CBŚ... Żegnam!

Masz coś na sumieniu...? :o
Bo ja śpię spokojnie. :D

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:54 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 20:03

POSTY        197
Nie - nie mam! Ale nie należę do PIS-u, ani NSZZ "Solidarność", a więc jestem z "Układu"... I dlatego nie mogę spać spokojnie...

Aaa... i jeszcze jedno - ja jestem z tych, co nie dają sobie wcisnąć BAJKI DLA DEBILI o 9,5%-owych podwyżkach. Ale zapewne większość społeczeństwa się na to łapnie. No cóż...

Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 06:55 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz

31 sie 2007, 20:47
Własny awatar

Aaa... i jeszcze jedno - ja jestem z tych, co nie dają sobie wcisnąć BAJKI DLA DEBILI o 9,5%-owych podwyżkach. Ale zapewne większość społeczeństwa się na to łapnie. No cóż...

A kto dał sobie wcisnąć bajkę o 3 x minimum w KASie?
A kto zamiast spróbować zdać egzamin na urzędnika SC i mieć 550zł, czekał na KASę?
Juhas! Podwyżka to jest wtedy gdy wpłynie Ci na konto. Reszta to marzenia...

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 10:31 przez Oczko, łącznie edytowano 1 raz

01 wrz 2007, 08:58
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 mar 2007, 22:31

POSTY        28

A kto dał sobie wcisnąć bajkę o 3 x minimum w KASie?
A kto zamiast spróbować zdać egzamin na urzędnika SC i mieć 550zł, czekał na KASę?
Juhas! Podwyżka to jest wtedy gdy wpłynie Ci na konto. Reszta to marzenia...

Jak powiedział poseł Kurski, ciemny lud wszystko łyknie i na tym forum to się sprawdza. Najłatwiej przyjmuje się rozwiązania bezbolesne: niech nas będzie jak najwięcej a system podatkowy na tyle złożony żeby każdemu dać pracę i wtedy panowie ze związków będą zadowoleni. Kasa też najlepiej po równo każdemu dodać do pensji, po co się męczyć i zdawać jakieś egzaminy na urzędnika.

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 10:33 przez Tilt, łącznie edytowano 1 raz

01 wrz 2007, 12:59
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Co do flag NSZZ to uważam je za prowokację i mam nadzieję, że ktoś się opamięta (jeden Marian w "S" wystarczy).
Co do dodatku za SC to jeszcze mam ale ZZ robią wszystko bym go nie miał. W imię czego? Może to układ!

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 10:34 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

01 wrz 2007, 14:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 121  Następna strona