Teraz jest 06 wrz 2025, 00:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Motywacja do pracy w skarbówce 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Syndrom przetrwania działa w odwrotny sposób: ciągle zatrudnieni pracownicy, którzy wedle wszelkich przesłanek powinni być wdzięczni za to, że ciągle mają pracę, przestają się identyfikować , a nawet odwracają się od swoich szefów.

http://gospodarka.gazeta.pl/firma/1,31560,6328411,Jak_radzic_sobie_z__syndromem_ocalenia_.html

01 mar 2009, 01:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 sty 2009, 22:43

POSTY        44
po 23 latach pracy w US miałam motywację aby się zwolnić..z roku na rok czekałam na tzw.dobre jutro..było coraz gorzej...
JAŚ SIĘ NIE DOCZEKAŁ :)
Obecnie wiodę sobie spokojne życie , na odpowiednim poziomie ....

01 mar 2009, 18:24
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Motywacja do pracy w skarbówce
kolo                    

06 Maj 2007 01:03 pm
Zastanawiam się, co oprócz finansów trzyma nas w skarbowości. Czy są jakieś inne motywy? Pomimo niskich (jak na rynek) zarobków, wielu z nas nadal pracuje w urzędzie, dlaczego?

Ostatni post jest z 1 marca 2009 . I od tego czasu dyskusja ucichła. Odświeżam nie bez przyczyny: dzisiaj mija 20 lat od dnia 17 stycznia 1990 roku, kiedy to rozpocząłem pracę w organach...

Droga długa i kręta. "The long and winding road" - jak śpiewali moi ukochani Beatlesi.
Zacząłem od egzekucji. Po 3 i pół roku poszedłem do ówczesnego naczelnika, że chciałbym się przenieść do innego działu. Naczelnik popatrzył na mnie i mówi: zgłupiałeś chłopie? gdzie ty zarobisz takie pieniądze?! A ja na to: ale ja nie chciałbym być poborcą skarbowym do emerytury...
Na rok trafiłem do wymiaru VAT (akurat w tym miesiącu - lipcu 1993) wchodził VAT. Później do działu kontroli. Na prawie 13 lat. A od 3 lat jestem w CIT. W "międzyczasie" (1999 rok) skończyłem studia zaoczne na UG. A od grudnia ub. roku w ankiecie "ocena szkolenia" przy [] urzędnik sc [] pracownik sc, zaznaczam pierwszą rubrykę :D
Nie dorobiłem się przez te 20 lat willi z ogrodem i basenem. Ani nawet mercedesa klasy "E", ale  najważniejsze, to cieszyć się tym co się ma. A zwłaszcza rodziną. I nie stracić rozumu. Co z tego, że Tiger Woods ma (miał) tyle domów i milionów, prawda?

Na koniec dodam jeszcze, że... "nie żałuję tego kroku"... :D

17 sty 2010, 20:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Nadir - ale dajesz słowo, że piszesz te słowa w pełni władz umysłowych ? Bo czytając je obawiam się, ze mogłeś mocno nadużyć pewnych substancji z okazji twojego "jubileuszu"... :wacko:

17 sty 2010, 20:13
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post słowa w pełni władz umysłowych ?
Rozkoszna                    

Nadir - ale dajesz słowo, że piszesz te słowa w pełni władz umysłowych ? Bo czytając je obawiam się, ze mogłeś mocno nadużyć pewnych substancji z okazji twojego "jubileuszu"... :wacko:

Ty mnie, kurde, nie ciągnij za język!!!  :nonono:

:lol:

17 sty 2010, 20:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 paź 2007, 17:28

POSTY        41
Mnie trzyma "trzynastka" i 15 min drogi do pracy, no i oczywiście wolne soboty  :lol:

17 sty 2010, 20:27
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Rozkoszna                    

Nie znasz nadira???
"Stary" prowokator  :wysmiewacz:

17 sty 2010, 21:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 07:46

POSTY        9
Nadir piszesz, że "Na koniec dodam jeszcze, że... "nie żałuję tego kroku"... Muszę ci powiedzieć, że też nie żałowałam i nie udało mi się założyć rodziny. :wysmiewacz:

17 sty 2010, 21:24
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Badman                    

Rozkoszna                    

Nie znasz nadira???
"Stary" prowokator  :wysmiewacz:

Masz szczęście, że "stary" wziąłeś w cudzysłów!  :nonono:

Tomciopaluch                    

Nadir piszesz, że "Na koniec dodam jeszcze, że... "nie żałuję tego kroku"... Muszę ci powiedzieć, że też nie żałowałam i nie udało mi się założyć rodziny. :wysmiewacz:

To musisz bardziej się starać !   :lol:

17 sty 2010, 21:29
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Nadir                    

kolo                    

06 Maj 2007 01:03 pm
Zastanawiam się, co oprócz finansów trzyma nas w skarbowości. Czy są jakieś inne motywy? Pomimo niskich (jak na rynek) zarobków, wielu z nas nadal pracuje w urzędzie, dlaczego?

Ostatni post jest z 1 marca 2009 . I od tego czasu dyskusja ucichła. Odświeżam nie bez przyczyny: dzisiaj mija 20 lat od dnia 17 stycznia 1990 roku, kiedy to rozpocząłem pracę w organach...

Droga długa i kręta. "The long and winding road" - jak śpiewali moi ukochani Beatlesi.
Zacząłem od egzekucji. Po 3 i pół roku poszedłem do ówczesnego naczelnika, że chciałbym się przenieść do innego działu. Naczelnik popatrzył na mnie i mówi: zgłupiałeś chłopie? gdzie ty zarobisz takie pieniądze?! A ja na to: ale ja nie chciałbym być poborcą skarbowym do emerytury...
Na rok trafiłem do wymiaru VAT (akurat w tym miesiącu - lipcu 1993) wchodził VAT. Później do działu kontroli. Na prawie 13 lat. A od 3 lat jestem w CIT. W "międzyczasie" (1999 rok) skończyłem studia zaoczne na UG. A od grudnia ub. roku w ankiecie "ocena szkolenia" przy [] urzędnik sc [] pracownik sc, zaznaczam pierwszą rubrykę :D
Nie dorobiłem się przez te 20 lat willi z ogrodem i basenem. Ani nawet mercedesa klasy "E", ale  najważniejsze, to cieszyć się tym co się ma. A zwłaszcza rodziną. I nie stracić rozumu. Co z tego, że Tiger Woods ma (miał) tyle domów i milionów, prawda?

Gratuluje!!!! Ja dopiero trzeci rok na wymiarze <vat> lubię to co robię i to jest najważniejsze. Najbardziej nie motywuje mnie zachowanie MF i to co się robi z podatkami i procedurami w ostatnich latach oraz obciążenie pracą. Ale nie jest źle :)

18 sty 2010, 06:52
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
NewLunatiq                    

Nadir                    

Gratuluje!!!! Ja dopiero trzeci rok na wymiarze <vat> lubię to co robię i to jest najważniejsze. Najbardziej nie motywuje mnie zachowanie MF i to co się robi z podatkami i procedurami w ostatnich latach oraz obciążenie pracą. Ale nie jest źle :)

Wreszcie pozytywny post.  :brawa:  W dodatku z gratulacjami :D

Dzięki za gratulacje. Ważne by lubić to co się robi.  :piwo:

A "zachowanie" MF rzeczywiście nie jest motywujące...  :rolleyes:

18 sty 2010, 07:25
Amator

REJESTRACJA05 sie 2009, 09:16

POSTY        16

1. Wypłata może i marniutka, ale regularnie co miesiąc.
2. 8-godzinny dzień pracy, wolne soboty i niedziele.
3. Możliwość skorzystania z urlopu w okresie letnim.
4. Dostępność urlopu wychowawczego bez większej obawy o utratę miejsca pracy (bo nie można powiedzieć, że bez żadnej obawy).
5. Możliwość pogodzenia pracy z posiadaniem dzieci (w przypadku kobiet).
6. Stabilność zatrudnienia.
Niestety nie oszukujmy się, w prywatnych firmach nie zawsze wygląda to najlepiej. Ostatnio moja koleżanka (pani dyrektor z banku) powiedziała mi, że nie mogłaby pracować w państwowej firmie, a ja jej odpowiedziałam, że każdy wybiera to, co w życiu mu bardziej odpowiada. Nigdy nie zamieniłabym mojego życia na prowincji na jej życie w Warszawie. Coś za coś.

Zgadzam sie w 100% pomimo mojego niewielkiego stażu w skarbówce (zaledwie trzy lata) nie widzę siebie w innej pracy. Przedtem pracowałam w różnych miejscach ale poczucie bezpieczeństwa i jako takiego dowartościowania moich umiejętności poczułam dopiero tutaj.  Ta praca bywa ciężka, nieraz nasłuchasz się od petentów jednak ja osobiście wolę to niż obawę czy jutro mam iść do pracy czy już stać w kolejce na bezrobocie.
W tej wyliczance powyżej dodam jeszcze jedno: pakiet socjalny :))
Oto co mnie trzyma w skarbówce.  :dokuczacz:

01 maja 2010, 17:35
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Lestat... 3 lata i już jesteś naczelnikiem? Gratulacje... Pakiet socjalny! Świetny żart! Dowartościowania umiejętności? Hehehe... A jak nie jesteś NUSem... to poczekaj... Przeżują Cię i wyplują...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

02 maja 2010, 10:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 lut 2008, 17:31

POSTY        55
Pakiet socjalny  :blink:

02 maja 2010, 10:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona