chcesz powiedzieć, że za inne wynagrodzenie nagle nabierzemy sił.
Ja, ja odpowiem ... Nie nabiorę sił, ale jak mi będą dobrze płacić, to mogę w sytuacji awaryjnej zostać dłużej w pracy czy przyjść w sobotę. Pewnie, że nie może być tak, że mi ciągle coś dokładają (jak teraz), tylko o podwyżce "zapominają". Wszystko ma swoje granice. I moje siły i CIERPLIWOŚĆ też
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
19 cze 2013, 21:41
Re: Pora na protest
I jeszcze ja, ja powiem - jak ludzie dostana godziwe wynagrodzenie, to BYĆ MOŻE bardziej się zmobilizują i BYĆ MOŻE zacznie im zależeć na dobrych wynikach. Ale przede wszystkim zaczną się utożsamiać z zakładem pracy. A w tej chwili, mam takie wrażenie (subiektywne), że praca w naszym resorcie mówiąc językiem mojego nastoletniego syna - to "siara ojciec, siara"
20 cze 2013, 06:22
Skoro w naszy resorcie pracownicy są przekonani o swojej miałkości i mało ważności do tego stopnia, że SAMI robią to o co pracodawca nawet PROSIĆ ich nie może to pracodawca ma w .... ich zadowolenie z pracy, zmobilizowanie czy zależenie im na wynikach. Mają za...lać i tyle. A panowie osłowie przecież zatwierdzili elastyczny czas pracy - więc Pinero chcesz czy nie to będziesz tak robić jak napisałaś. Chociaż cierpliwości możesz nie mieć. Niech żyje demokracja po Polsku. Zróbcie referendum u siebie - ile osób weźmie udział w proteście, ile pojedzie we wrześniu do W-wy na manifestację, ile weźmie chociaż wolne na żądanie w tym dniu, ile założy opaskę z napisem PROTEST!... Zdziwicie się ile cierpliwości i siły mają jeszcze... tchórze i konformiści... A może inaczej, sorki za te określenia - bardziej adekwatne byłyby: samotne matki z dziećmi, jedyni żywiciele rodzin... i urzędnicy.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
20 cze 2013, 06:35
Harakiri
Pinero chcesz czy nie to będziesz tak robić jak napisałaś.
Nie znasz mnie. Nie idę jak baran (upsss owca ) na śmierć.
20 cze 2013, 15:41
Pinero
Nie znasz mnie. Nie idę jak baran (upsss owca :D ) na śmierć.
Tu mi się przypomniały polskie słowa włoskiej piosenki "Torna a Surriento".
Polną dróżką oraz gładką szło do rzeźni cieląt stadko Leśną dróżką szło dziewczęcie - dziwnym trafem też na rżnięcie...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
22 cze 2013, 09:02
A propos strajku włoskiego to od poniedziałku ruszyła mundurówka, bo biedakom zabrali 100% płatnego chorobowego i zrobili jak wszystkim 80%. Nie śmiem twierdzić, że mają łatwiejszą pracę, bo nie mają, ale choruje każdy więc dlaczego im mają płacić normalnie, a mi mniej...
26 cze 2013, 09:31
Lucy jestem pracownikiem cywilnym w mundurówce i ni ch... nie kapuje z jakiej paki mają takie przywileje! Robię dokładnie to samo co oni. Na dzień dobry nie mam dodatkowego urlopu, dodatków za stopnie, 100% chorobowego. Kolejny trzymany na siłę wymysł minionej epoki! Mundurowe święte krowy!
29 cze 2013, 21:22
HARAKIRI
Obrażasz tych, którzy się boją i mają prawo, ponieważ ich sytuacja życiowa do tego zmusza. Ciekawe jaki byś był ura bura gdybyś musiał z tylko jednego źródła dochodu utrzymać rodzinę. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, "dżast" życie Zastanów się nad tym jak niesprawiedliwie i bezczelnie raczysz wypowiadać się o innych użytkownikach tego forum. ŻENUA!
29 cze 2013, 23:56
11.09.2013 r. w Warszawie zaczyna się protest. Związkowcy wyjdą na ulicę. Więcej na www. opzz.org.pl Może my pracownicy urzędów skarbowych też ruszymy się i zamiast urlopów na żądanie tego dnia (nie wierzę, aby wszyscy się zorganizowali), może zrobimy akcje ostrzegawczą - każdy pracownik będzie miał przyczepiony taki napis na swoim identyfikatorze i oczywiście bardzoooo poooowolna tego dnia obsługa podatników. Kto jest za niech się wypowie i stańmy w końcu razem do walki, abyśmy mieli lepsze płace i pracę!
11 lip 2013, 18:48
Baskinia
11.09.2013 r. w Warszawie zaczyna się protest. Związkowcy wyjdą na ulicę. Więcej na www. opzz.org.pl Może my pracownicy urzędów skarbowych też ruszymy się i zamiast urlopów na żądanie tego dnia (nie wierzę, aby wszyscy się zorganizowali), może zrobimy akcje ostrzegawczą - każdy pracownik będzie miał przyczepiony taki napis na swoim identyfikatorze i oczywiście bardzoooo poooowolna tego dnia obsługa podatników. Kto jest za niech się wypowie i stańmy w końcu razem do walki, abyśmy mieli lepsze płace i pracę!
Jestem zaaaaaaaaaaaaa
11 lip 2013, 19:29
Jestem za!
11 lip 2013, 19:43
Może związki by się w końcu do czegoś przydały i odgórnie zorganizowały taką akcję?!