Teraz jest 05 wrz 2025, 13:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Pora na protest 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post Re: Pora na protest
Harakiri                    

chcesz powiedzieć, że za inne wynagrodzenie nagle nabierzemy sił.

Ja, ja odpowiem ...
Nie nabiorę sił, ale jak mi będą dobrze płacić, to mogę w sytuacji awaryjnej zostać dłużej w pracy czy przyjść w sobotę.
Pewnie, że nie może być tak, że mi ciągle coś dokładają (jak teraz), tylko o podwyżce "zapominają".
Wszystko ma swoje granice. I moje siły i CIERPLIWOŚĆ też  palka--==

19 cze 2013, 21:41
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:01

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
I jeszcze ja, ja powiem - jak ludzie dostana godziwe wynagrodzenie, to BYĆ MOŻE bardziej się zmobilizują i BYĆ MOŻE zacznie im zależeć na dobrych wynikach. Ale przede wszystkim zaczną się utożsamiać z zakładem pracy. A w tej chwili, mam takie wrażenie (subiektywne), że praca w naszym resorcie  mówiąc językiem mojego nastoletniego syna - to "siara ojciec, siara"

20 cze 2013, 06:22
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Skoro w naszy resorcie pracownicy są przekonani o swojej miałkości i mało ważności do tego stopnia, że SAMI robią to o co pracodawca nawet PROSIĆ ich nie może to pracodawca ma w .... ich zadowolenie z pracy, zmobilizowanie czy zależenie im na wynikach. Mają za...lać i tyle. A panowie osłowie przecież zatwierdzili elastyczny czas pracy - więc Pinero chcesz czy nie to będziesz tak robić jak napisałaś. Chociaż cierpliwości możesz nie mieć. Niech żyje demokracja po Polsku.
Zróbcie referendum u siebie - ile osób weźmie udział w proteście, ile pojedzie we wrześniu do W-wy na manifestację, ile weźmie chociaż wolne na żądanie w tym dniu, ile założy opaskę z napisem PROTEST!... Zdziwicie się ile cierpliwości i siły mają jeszcze... tchórze i konformiści... A może inaczej, sorki za te określenia - bardziej adekwatne byłyby: samotne matki z dziećmi, jedyni żywiciele rodzin... i urzędnicy.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

20 cze 2013, 06:35
Fachowiec

POSTY        1023
Harakiri                    

Pinero chcesz czy nie to będziesz tak robić jak napisałaś.

Nie znasz mnie.
Nie idę jak baran (upsss owca  :D ) na śmierć.

20 cze 2013, 15:41
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Pinero                    

Nie znasz mnie.
Nie idę jak baran (upsss owca  :D ) na śmierć.

Tu mi się przypomniały polskie słowa włoskiej piosenki "Torna a Surriento".

Polną dróżką oraz gładką
szło do rzeźni cieląt stadko
Leśną dróżką szło dziewczęcie
- dziwnym trafem też na rżnięcie...
 :blush:

20 cze 2013, 16:23
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2010, 20:44

POSTY        303
Nie ma to jak dobre info z rana http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/urzednicy-dostana-podwyzki-bedzie-nas-to-slono-kos,1,5546694,region-wiadomosc.html

22 cze 2013, 08:28
Fachowiec

POSTY        1023

Dlatego ludzie odchodzą do samorządów.

22 cze 2013, 09:02
Zaawansowany

REJESTRACJA07 lip 2009, 13:45

POSTY        48
A propos strajku włoskiego to od poniedziałku ruszyła mundurówka, bo biedakom zabrali 100% płatnego chorobowego i zrobili jak wszystkim 80%. Nie śmiem twierdzić, że mają łatwiejszą pracę, bo nie mają, ale choruje każdy więc dlaczego im mają płacić normalnie, a mi mniej...

26 cze 2013, 09:31
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2010, 12:28

POSTY        140
Lucy jestem pracownikiem cywilnym w mundurówce i ni ch... nie kapuje z jakiej paki mają takie przywileje! Robię dokładnie to samo co oni. Na dzień dobry nie mam dodatkowego urlopu, dodatków za stopnie, 100% chorobowego. Kolejny trzymany na siłę wymysł minionej epoki! Mundurowe święte krowy!

29 cze 2013, 21:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
HARAKIRI

Obrażasz tych, którzy się boją i mają prawo, ponieważ ich sytuacja życiowa do tego zmusza.
Ciekawe jaki byś był ura bura gdybyś musiał z tylko jednego źródła dochodu utrzymać rodzinę.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, "dżast" życie
Zastanów się nad tym jak niesprawiedliwie i bezczelnie raczysz wypowiadać się o innych użytkownikach tego forum.
ŻENUA!

29 cze 2013, 23:56
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2010, 19:29

POSTY        227
11.09.2013 r. w Warszawie zaczyna się protest. Związkowcy wyjdą na ulicę. Więcej na www. opzz.org.pl
Może my pracownicy urzędów skarbowych też ruszymy się i zamiast urlopów na żądanie tego dnia (nie wierzę, aby wszyscy się zorganizowali), może zrobimy akcje ostrzegawczą - każdy pracownik będzie miał przyczepiony taki napis na swoim identyfikatorze i oczywiście bardzoooo poooowolna tego dnia obsługa podatników. Kto jest za niech się wypowie i stańmy w końcu razem do walki, abyśmy mieli lepsze płace i pracę!

11 lip 2013, 18:48
Amator

REJESTRACJA12 wrz 2010, 10:37

POSTY        29
Baskinia                    

11.09.2013 r. w Warszawie zaczyna się protest. Związkowcy wyjdą na ulicę. Więcej na www. opzz.org.pl
Może my pracownicy urzędów skarbowych też ruszymy się i zamiast urlopów na żądanie tego dnia (nie wierzę, aby wszyscy się zorganizowali), może zrobimy akcje ostrzegawczą - każdy pracownik będzie miał przyczepiony taki napis na swoim identyfikatorze i oczywiście bardzoooo poooowolna tego dnia obsługa podatników. Kto jest za niech się wypowie i stańmy w końcu razem do walki, abyśmy mieli lepsze płace i pracę!

Jestem zaaaaaaaaaaaaa

11 lip 2013, 19:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 10:57

POSTY        265
Jestem za!   :za2:

11 lip 2013, 19:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA11 wrz 2010, 12:28

POSTY        140
Może związki by się w końcu do czegoś przydały i odgórnie zorganizowały taką akcję?!

11 lip 2013, 22:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 195 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona