Teraz jest 07 wrz 2025, 23:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 318 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna strona
Oszczędności głupcze! 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Dopóki ta Wasza wola nie przerodzi się w czyn to Was będą robić w bambuko i tyle. Czego się tu bać ? Chyba tylko utraty wygody przemieszczania własnym transportem... dla mnie sprawa jest prosta. I tyle w temacie.  pozdr. :piwo:

25 lut 2009, 11:38

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

u mnie też oszczędności. Właśnie odebrałem kilka kolejnych kopii pism, wytycznych, wskazówek itp. (...)

Łódzka Izba wcale nie jest gorsza. I dodatkowo daje poszczególnym urzędom szanse na własne przemyślenia...  
Oczywiście w wiadomej kwestii.

25 lut 2009, 14:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 lut 2009, 19:38

POSTY        8

<!--quoteo(post=43081:date=25. 02. 2009 g. 10:38:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 25. 02. 2009 g. 10:38) [snapback]43081[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> u mnie też oszczędności. Właśnie odebrałem kilka kolejnych kopii pism, wytycznych, wskazówek itp. (...)

Łódzka Izba wcale nie jest gorsza. I dodatkowo daje poszczególnym urzędom szanse na własne przemyślenia...  
Oczywiście w wiadomej kwestii.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
u mnie także korzystają z pomocy (koło ratunkowe?!)
Chcą pomysłów za "frico". :dupa:

25 lut 2009, 15:58

REJESTRACJA14 lut 2009, 17:56

POSTY        49
Nie chciało się nosić teczki trzeba nosić cegiełeczki... Jezu Maria co ja brędzę?  <_<

ps. Jak czytam o tych "oszczędnościach" to się cieszę, że nie uzyskam 40 pkt z 50 z testu konkursowego na NUS... kto w takiej sytuacji chciałby ponosić za te bzdury odpowiedzialność?

Ostatnio edytowano 25 lut 2009, 17:05 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

25 lut 2009, 17:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:14

POSTY        39
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->ps. Jak czytam o tych "oszczędnościach" to się cieszę, że nie uzyskam 40 pkt z 50 z testu konkursowego na NUS... kto w takiej sytuacji chciałby ponosić za te bzdury odpowiedzialność?

Patrząc na liczbę przystępujących kandydatów- chętnych nie brakuje. :)

Ostatnio edytowano 26 lut 2009, 13:33 przez aniaz, łącznie edytowano 1 raz

25 lut 2009, 19:32

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...
Hej, a może po prostu powinniśmy zacząć oszczędzać... siebie?

25 lut 2009, 19:53
Zobacz profil ICQ

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

No to chyba nie jest trafny pomysł na kryzys. Jak zaczniesz oszczędzać siebie zaistnieje ryzyko, że dożyjesz emerytury i przez kilka, kilkanaście lat będziesz obciążać nasz mizerny budżet.  :(
I tylko nie mów, że to są Twoje odłożone pieniądze. Twoje nawet nie starczają na aktualnych emerytów. :piwo:
Należy podejść do trudnej sytuacji budżetowej po obywatelsku i zejść godnie dzień przed przejściem na emeryturę, a oszczędzanie siebie może przynieść katastrofalne skutki budżetowe  :piwo:

25 lut 2009, 20:26

REJESTRACJA30 paź 2008, 11:45

POSTY        266

LOKALIZACJAza górami, za lasami...

Należy podejść do trudnej sytuacji budżetowej po obywatelsku i zejść godnie dzień przed przejściem na emeryturę, a oszczędzanie siebie może przynieść katastrofalne skutki budżetowe  :piwo:

Znam przyjemniejsze sposoby skracania sobie życia  :zeby:

25 lut 2009, 20:28
Zobacz profil ICQ
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA08 sty 2008, 07:32

POSTY        1
U mnie w robocie "obcięli" papier do drukarek o 20%, wykręcili żarówki na korytarzu, zakręcili kaloryfery i proszą o zamykanie drzwi bo resztki ciepła się ulatniają, zakazali podrózy służbowych powyżej 8 godzin by uniknąć diet, zlikwidowali szkolenia choc może nie całkiem - ja mam prowadzić dla innych (ale sam to co najwyżej sobie książkę własną mogę poczytać), zabrali nagrody i całą inna kasę... Ciekawe kiedy skończy sie papier w toalecie i mydło?
Dobrze, że w Polsce nie ma kryzysu bo byłoby paskudnie...

25 lut 2009, 20:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161

<!--quoteo(post=43103:date=25. 02. 2009 g. 19:53:name=aga764)--><div class='quotetop'>(aga764 @ 25. 02. 2009 g. 19:53) [snapback]43103[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

No to chyba nie jest trafny pomysł na kryzys. Jak zaczniesz oszczędzać siebie zaistnieje ryzyko, że dożyjesz emerytury i przez kilka, kilkanaście lat będziesz obciążać nasz mizerny budżet.  :(
I tylko nie mów, że to są Twoje odłożone pieniądze. Twoje nawet nie starczają na aktualnych emerytów. :piwo:
tak... znam trochę takim przypadków, kiedy człowiek szedł na emę i pożył jeszcze niecały rok... chyba faktycznie tylko budżet mógł się z tego cieszyć

25 lut 2009, 20:55
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2009, 21:43

POSTY        1
"Należy podejść do trudnej sytuacji budżetowej po obywatelsku i zejść godnie dzień przed przejściem na emeryturę"

Błąd!!! :nonono:
Należy zejść dzień po przejściu na emeryturę! Wtedy bliscy nie dziedziczą tych groszy z II filara... i na twoim odejściu zarobi...jakiś OFE!  :piwo:

25 lut 2009, 21:24

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

U mnie w robocie "obcięli" papier do drukarek o 20%,...

Jeśli Wam obcieli i nie ma problemu z "generowaniem" wszelkiej maści dokumentów, no to może faktycznie marnotrawiliście środki budżetowe. :D

25 lut 2009, 21:39

REJESTRACJA14 lut 2009, 17:56

POSTY        49
Może złóżmy wszyscy wypowiedzenia, to budżet oszczędzi na naszych wynagrodzeniach a my oszczędzimy sobie nerwów.

Jako bezrobotni możemy założyć np. Zakon Żebraczy a na bardziej ambitnych czekają... zmywaki Europy :(

Ostatnio edytowano 25 lut 2009, 21:52 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz

25 lut 2009, 21:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 cze 2008, 12:45

POSTY        14
U nas padło hasło: : szukajcie oszczędności"!!!!

W ramach tego możemy proponować  zmiany przepisów, które miałyby na celu oszczędności.
Tak nam ufają...

26 lut 2009, 15:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 318 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna strona