Bo CBŚ jest organizacją non profit... Dopóki ta Wasza wola nie przerodzi się w czyn to Was będą robić w bambuko i tyle. Czego się tu bać ? Chyba tylko utraty wygody przemieszczania własnym transportem... dla mnie sprawa jest prosta. I tyle w temacie. pozdr. :piwo:
____________________________________ always look on the bright side of life
25 lut 2009, 11:38
supersaper
u mnie też oszczędności. Właśnie odebrałem kilka kolejnych kopii pism, wytycznych, wskazówek itp. (...)
Łódzka Izba wcale nie jest gorsza. I dodatkowo daje poszczególnym urzędom szanse na własne przemyślenia... Oczywiście w wiadomej kwestii.
25 lut 2009, 14:12
helvet
<!--quoteo(post=43081:date=25. 02. 2009 g. 10:38:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 25. 02. 2009 g. 10:38) [snapback]43081[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> u mnie też oszczędności. Właśnie odebrałem kilka kolejnych kopii pism, wytycznych, wskazówek itp. (...)
Łódzka Izba wcale nie jest gorsza. I dodatkowo daje poszczególnym urzędom szanse na własne przemyślenia... Oczywiście w wiadomej kwestii. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> u mnie także korzystają z pomocy (koło ratunkowe?!) Chcą pomysłów za "frico". :dupa:
____________________________________ Jutro to dziś, tyle że jutro
25 lut 2009, 15:58
Nie chciało się nosić teczki trzeba nosić cegiełeczki... Jezu Maria co ja brędzę? <_<
ps. Jak czytam o tych "oszczędnościach" to się cieszę, że nie uzyskam 40 pkt z 50 z testu konkursowego na NUS... kto w takiej sytuacji chciałby ponosić za te bzdury odpowiedzialność?
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Ratujcie mnie !! Ratujcie !!! (b. poseł Rokita do niemieckich Politzman'ów)<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 25 lut 2009, 17:05 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz
25 lut 2009, 17:02
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->ps. Jak czytam o tych "oszczędnościach" to się cieszę, że nie uzyskam 40 pkt z 50 z testu konkursowego na NUS... kto w takiej sytuacji chciałby ponosić za te bzdury odpowiedzialność? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Patrząc na liczbę przystępujących kandydatów- chętnych nie brakuje.
Ostatnio edytowano 26 lut 2009, 13:33 przez aniaz, łącznie edytowano 1 raz
25 lut 2009, 19:32
Hej, a może po prostu powinniśmy zacząć oszczędzać... siebie?
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
25 lut 2009, 19:53
aga764
Hej, a może po prostu powinniśmy zacząć oszczędzać... siebie?
No to chyba nie jest trafny pomysł na kryzys. Jak zaczniesz oszczędzać siebie zaistnieje ryzyko, że dożyjesz emerytury i przez kilka, kilkanaście lat będziesz obciążać nasz mizerny budżet. I tylko nie mów, że to są Twoje odłożone pieniądze. Twoje nawet nie starczają na aktualnych emerytów. :piwo: Należy podejść do trudnej sytuacji budżetowej po obywatelsku i zejść godnie dzień przed przejściem na emeryturę, a oszczędzanie siebie może przynieść katastrofalne skutki budżetowe :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
25 lut 2009, 20:26
wjawor
Należy podejść do trudnej sytuacji budżetowej po obywatelsku i zejść godnie dzień przed przejściem na emeryturę, a oszczędzanie siebie może przynieść katastrofalne skutki budżetowe :piwo:
Znam przyjemniejsze sposoby skracania sobie życia :zeby:
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
25 lut 2009, 20:28
U mnie w robocie "obcięli" papier do drukarek o 20%, wykręcili żarówki na korytarzu, zakręcili kaloryfery i proszą o zamykanie drzwi bo resztki ciepła się ulatniają, zakazali podrózy służbowych powyżej 8 godzin by uniknąć diet, zlikwidowali szkolenia choc może nie całkiem - ja mam prowadzić dla innych (ale sam to co najwyżej sobie książkę własną mogę poczytać), zabrali nagrody i całą inna kasę... Ciekawe kiedy skończy sie papier w toalecie i mydło? Dobrze, że w Polsce nie ma kryzysu bo byłoby paskudnie...
25 lut 2009, 20:41
wjawor
<!--quoteo(post=43103:date=25. 02. 2009 g. 19:53:name=aga764)--><div class='quotetop'>(aga764 @ 25. 02. 2009 g. 19:53) [snapback]43103[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Hej, a może po prostu powinniśmy zacząć oszczędzać... siebie?
No to chyba nie jest trafny pomysł na kryzys. Jak zaczniesz oszczędzać siebie zaistnieje ryzyko, że dożyjesz emerytury i przez kilka, kilkanaście lat będziesz obciążać nasz mizerny budżet. I tylko nie mów, że to są Twoje odłożone pieniądze. Twoje nawet nie starczają na aktualnych emerytów. :piwo: Należy podejść do trudnej sytuacji budżetowej po obywatelsku i zejść godnie dzień przed przejściem na emeryturę, a oszczędzanie siebie może przynieść katastrofalne skutki budżetowe :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> tak... znam trochę takim przypadków, kiedy człowiek szedł na emę i pożył jeszcze niecały rok... chyba faktycznie tylko budżet mógł się z tego cieszyć
25 lut 2009, 20:55
"Należy podejść do trudnej sytuacji budżetowej po obywatelsku i zejść godnie dzień przed przejściem na emeryturę"
Błąd!!! :nonono: Należy zejść dzień po przejściu na emeryturę! Wtedy bliscy nie dziedziczą tych groszy z II filara... i na twoim odejściu zarobi...jakiś OFE! :piwo:
25 lut 2009, 21:24
Paluszek
U mnie w robocie "obcięli" papier do drukarek o 20%,...
Jeśli Wam obcieli i nie ma problemu z "generowaniem" wszelkiej maści dokumentów, no to może faktycznie marnotrawiliście środki budżetowe.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
25 lut 2009, 21:39
Może złóżmy wszyscy wypowiedzenia, to budżet oszczędzi na naszych wynagrodzeniach a my oszczędzimy sobie nerwów.
Jako bezrobotni możemy założyć np. Zakon Żebraczy a na bardziej ambitnych czekają... zmywaki Europy
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Ratujcie mnie !! Ratujcie !!! (b. poseł Rokita do niemieckich Politzman'ów)<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 25 lut 2009, 21:52 przez Prawdziwygosc, łącznie edytowano 1 raz
25 lut 2009, 21:51
U nas padło hasło: : szukajcie oszczędności"!!!!
W ramach tego możemy proponować zmiany przepisów, które miałyby na celu oszczędności. Tak nam ufają...