Teraz jest 09 wrz 2025, 21:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 gru 2006, 11:28

POSTY        99

LOKALIZACJAMazowsze
Teraz to chyba musimy poczekać do 21 sierpnia aż (p)osły wrócą...
Jak można wierzyć w ten (nie)rząd???
Ja nie wierzę w żadne zmiany, które są dokonywane jakby po cichu, na szybko, bez dokładnego przeanalizowania skutków takiej reformy. Tak potężna reorganizacja dokonana ma być w tak krótkim czasie. Bez zmiany przepisów podatkowych ta reforma nie ma żadnego sensu.
No i nie wierzę w podwyżki 2x czy 3x, jak już wcześniej pisałem (nie wiem czy na tym forum) to pewnie będzie średnia.

Może jestem człowiekiem małej wiary?

Ostatnio edytowano 02 sie 2007, 11:41 przez washi, łącznie edytowano 1 raz

02 sie 2007, 09:21

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Teraz to chyba musimy poczekać do 21 sierpnia aż (p)osły wrócą...
Jak można wierzyć w ten (nie)rząd???
Ja nie wierzę w żadne zmiany, które są dokonywane jakby po cichu, na szybko, bez dokładnego przeanalizowania skutków takiej reformy. Tak potężna reorganizacja dokonana ma być w tak krótkim czasie. Bez zmiany przepisów podatkowych ta reforma nie ma żadnego sensu.

Wam, WASHI, to się chyba IV RP nie podoba. :angry:

Ostatnio edytowano 02 sie 2007, 11:42 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 sie 2007, 09:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 15:40

POSTY        4

Witam

To od 01.01.2008r. będę zarabiał 2 razy tyle co dziś czy nie? To mnie nurtuje i dlatego tutaj jestem. :rolleyes:

Czekam na ten najnowszy projekt ustawy i oby koalicja przetrwała, eh nie wiedziałem, że to kiedyś napiszę. :zeby:

Jeśli dziś zarabiasz 950zł (netto - czyli 'do ręki'), to możesz mieć nadzieję, że zarabiać będziesz dwa razy więcej.
A jeśli zostaniesz np. v-ce NU, to nawet z pięć razy więcej.
A może i jeszcze więcej...
Oj ludki niektóre... Aż się czytać nie chce te wasze "nurtujące pytania". Żenujące to pytania.
I jak tu dziwić się później petentom, gdy spotkają na swojej drodze takie urzędnicze "nurtujące osobniki"...

Ostatnio edytowano 02 sie 2007, 11:43 przez jate, łącznie edytowano 1 raz

02 sie 2007, 10:15

REJESTRACJA07 gru 2006, 11:28

POSTY        99

LOKALIZACJAMazowsze

Wam, WASHI, to się chyba IV RP nie podoba. :angry:

A co to jest właściwie IV RP? Nie mówię, że jakiś rząd po ‘89 roku był dobry, ale ten wcale nie jest lepszy od swoich poprzedników i co najgorsze "społecznie": cofa Polskę - co przez to rozumiem - homofobia, ludzie rządzący nie mają pojęcia o najprostszych procesach gospodarczych i do tego z prawomocnymi wyrokami sądowymi. Ośmieszają RP na arenie międzynarodowej itp. itd., ale to nie w tym wątku powinno być.

PS
ZOLTAR7 określenie "Wam" (towarzyszu) wg mnie do mojej osoby raczej nie pasuje, jestem raczej postępowy, ale za rozsądnym postępem.

Ostatnio edytowano 02 sie 2007, 11:50 przez washi, łącznie edytowano 1 raz

02 sie 2007, 11:35
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90

Jeśli dziś zarabiasz 950zł (netto - czyli 'do ręki'), to możesz mieć nadzieję, że zarabiać będziesz dwa razy więcej.
Oj ludki niektóre... Aż się czytać nie chce te wasze "nurtujące pytania". Żenujące to pytania.
I jak tu dziwić się później petentom, gdy spotkają na swojej drodze takie urzędnicze "nurtujące osobniki"...

Chyba więcej tych osobników będzie razem ze mną, znaczy +1. Irytują mnie takie osobniki jak ty "jate". Czepiasz się ludzi ciekawych swojej przyszłości. Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to przynajmniej nie obrażaj ludzi.

B.r.

Ostatnio edytowano 02 sie 2007, 12:59 przez xman, łącznie edytowano 1 raz

02 sie 2007, 12:04
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Od 30 lipca do 2 sierpnia polska administracja podatkowa gości delegację dziewięciu przedstawicieli egipskiej administracji podatkowej. Tematem wizyty jest proces modernizacji dokonujący się aktualnie w polskiej administracji podatkowej oraz zakres i zasady obsługi podatnika w naszym kraju.

Pierwszego dnia wizyty goście wzięli udział w warsztatach tematycznych organizowanych w Ministerstwie Finansów. Spotkanie rozpoczął pan Andrzej Próchnicki, Zastępca Dyrektora Departamentu Administracji Podatkowej. W trakcie warsztatów poruszono najważniejsze kwestie związane z obsługą podatnika. Omówiono prawa i obowiązki podatnika, strukturę oraz projekt reformy administracji skarbowej

Może ew. pytania w sprawie KAS wysyłać do Egiptu?

02 sie 2007, 13:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 21:56

POSTY        21

Ciekawy komunikat na pierwszej stronie

Od 30 lipca do 2 sierpnia polska administracja podatkowa gości delegację dziewięciu przedstawicieli egipskiej administracji podatkowej. Tematem wizyty jest proces modernizacji dokonujący się aktualnie w polskiej administracji podatkowej oraz zakres i zasady obsługi podatnika w naszym kraju.

Pierwszego dnia wizyty goście wzięli udział w warsztatach tematycznych organizowanych w Ministerstwie Finansów. Spotkanie rozpoczął pan Andrzej Próchnicki, Zastępca Dyrektora Departamentu Administracji Podatkowej. W trakcie warsztatów poruszono najważniejsze kwestie związane z obsługą podatnika. Omówiono prawa i obowiązki podatnika, strukturę oraz projekt reformy administracji skarbowej

Tak, Egipcjanie już wiedzą co nas czeka, my niestety jeszcze nie.

02 sie 2007, 15:48
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Ciekawy komunikat na pierwszej stronie

(...)

Saper - jest wizyta, musi być rewizyta. Może potraktowali to jako konsultacje społeczne?

02 sie 2007, 15:49
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2007, 14:53

POSTY        90
Mi się wydaje, że to jest rewizyta ze strony południowców. Nasi już tam byli, jeden ekspert pokazał nawet swoją lepszą połowę ciała, :) a inny jak wygląda las na plecach. :D

Ostatnio edytowano 03 sie 2007, 06:45 przez xman, łącznie edytowano 1 raz

02 sie 2007, 15:57

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Najlepiej szybko wykupić ostatnie last minute na plaże Egiptu. Można będzie połączyć przyjemne (wczasy) z pożytecznym (aktualny projekt KASy). :D
Może też spotkacie przedstawicieli MF na rewizycie. :angry2:

Ostatnio edytowano 03 sie 2007, 06:46 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

02 sie 2007, 16:00
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Może też spotkacie przedstawicieli MF na rewizycie. :angry2:

To może lepiej zawczasu poprosić kolegów z Egiptu o ich projekt? Może być na czasie.

02 sie 2007, 17:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 maja 2007, 19:09

POSTY        21
Teraz kierunek Egipt jest b. modny. Nasz Min Fin też chce być trendy. :D

02 sie 2007, 18:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 lip 2007, 12:05

POSTY        86

<!--quoteo(post=13613:date=01. 08. 2007 g. 17:31:name=MarcinCz)--><div class='quotetop'>(MarcinCz @ 01. 08. 2007 g. 17:31) [snapback]13613[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Witam

To od 01.01.2008r. będę zarabiał 2 razy tyle co dziś czy nie? To mnie nurtuje i dlatego tutaj jestem. :rolleyes:

Czekam na ten najnowszy projekt ustawy i oby koalicja przetrwała, eh nie wiedziałem, że to kiedyś napiszę. :zeby:

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

:D Pieniądze to jedyny powód (a jest ich malutko, może będzie więcej), dla którego ktoś pracuje w US, czy więc to nieistotne pytanie? :blink: Żeby pracować z innych powodów trzeba być smutnym człowiekiem.

Ostatnio edytowano 03 sie 2007, 06:49 przez Marcincz, łącznie edytowano 1 raz

02 sie 2007, 18:59
Początkujący

REJESTRACJA07 lip 2007, 18:21

POSTY        5

LOKALIZACJA3miasto
Cały czas obserwuję z trwogą to co się pisze na temat czekającej nas "rewolucji" i dopiero dzisiejszy artykuł w Gazecie Prawnej "Budżetówka: podwyżki tylko..." nastroił mnie optymistycznie. :piwo: A może to tylko za sprawą tego trzytygodniowego urlopu? :rotfl: Proszę, nie gaście mojej euforii. B)))

Ostatnio edytowano 03 sie 2007, 06:49 przez Brawurka, łącznie edytowano 1 raz

02 sie 2007, 20:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 121  Następna strona