Teraz jest 05 wrz 2025, 22:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Następna strona
Czas na PROTEST 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2019, 16:00

POSTY        11
Post Re: Czas na PROTEST
Cortez25                    

Jestem tego samego zdania co "Herbatnick". Czas szukać innej pracy. W tej organizacji lepiej już nie będzie. Jeżeli pracodawca robi mnie w u..a, łamie podpisane porozumienie to stracił wiarygodność dla mnie.

Jestem dokładnie tego samego zdania. Pociągnę do końca roku jeszcze te szopkę a od stycznia się pożegnamy. Mam dość takie traktowania jako pracownik całego skarbu państwa. To jest nie poważne dla każdego kto jest na swoim utrzymaniu i nie ma bogatej żony/męża.  :mur:

08 paź 2020, 06:22
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2020, 07:37

POSTY        1
Pytanie do Inspektora:
A czy coś wiadomo na temat podwyżki przyszłorocznej wynikającej z uchwały modernizacyjnej? Jest na nią szansa?

08 paź 2020, 07:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 kwi 2020, 13:26

POSTY        22
Czytam te wszystkie komentarze i niestety muszę przyznać rację
Nie ma tu nikogo kto by porwał tłum, kto by jednoczył siły, kto by chciał działać razem.
Nic tylko wylewać łzy, a potrzeba prawdziwego przywódcy

08 paź 2020, 14:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 paź 2013, 08:01

POSTY        23
Przed chwilą w TVN w czarno na białym było o naszym proteście. I super!!!

08 paź 2020, 20:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2019, 09:41

POSTY        48
Wystarczy się zgrać i ustalić termin gdy wszyscy będą mieli kontakt z kimś zarażonym.  Zgłosić się do sanepidu i przesiedzieć te 10 dni nie w pracy a w domu. Szybko się połapią, że nie ma co w uja robić skarbówki!

08 paź 2020, 20:16
Amator

REJESTRACJA12 mar 2020, 08:16

POSTY        25
Niech się nas boją! Bo nie jesteśmy ciemna masa, która da się potulnie okradać :stop:
Bardzo dobry i pozytywny reportaż w czarno na białym! :brawa:
W jedności siła :za2:

08 paź 2020, 20:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
Kpek                    

Niech się nas boją! Bo nie jesteśmy ciemna masa, która da się potulnie okradać :stop:
Bardzo dobry i pozytywny reportaż w czarno na białym! :brawa:
W jedności siła :za2:

Przedwczesna radość, w maju też się cieszyliśmy, w październiku MF pokazał swoje prawdziwe oblicze czytaj=--===  i pokazał gdzie nasze miejsce,,,w czarnej d... :wysmiewacz:

08 paź 2020, 21:28
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
sonrisa                    

Przed chwilą w TVN w czarno na białym było o naszym proteście. I super!!!

Atmosfera jak w reportażu o  świadku koronnym...
Gdzie my pracujemy?

Ps. przynajmmniej teraz wiemy, że MF nie tylko nas olewa  :angry2:

08 paź 2020, 21:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2020, 19:37

POSTY        61
Czy w 2021 roku dofinansowanie do wczasów też będzie zabrane?

08 paź 2020, 22:38
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 kwi 2020, 18:34

POSTY        1
Dlaczego robią z nami co chcą, a w temacie protestu cisza? Czy naprawdę stać nas tylko na chwilowe wyłączenie komputerów? Czy boimy się konsekwencji?
Temat-dziwnym trafem umarł śmiercią naturalną?
Inspektorze?

20 paź 2020, 11:21
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Denerys                    

Dlaczego robią z nami co chcą, a w temacie protestu cisza? Czy naprawdę stać nas tylko na chwilowe wyłączenie komputerów? Czy boimy się konsekwencji?
Temat-dziwnym trafem umarł śmiercią naturalną?
Inspektorze?

MF wygrało, udało im się skłócić celników i cywili, dostaliśmy ochłapy i MF umywa ręce twierdząc że wywiązało się z porozumienia. Tyle, że w zamian nie będzie premii kwartalnych więc portfel mało co odczuje podwyżkę. Nas było stać na wyłączenie komputerów na 20 min, mimo że celników w większości to bawiło, u nich temat podwyżek też umarł i o żadnym proteście też nic nie słychać. Nawet Hitler nie wygrał wojny na dwa fronty, walcząc z celnikami, innymi związkami i MF nic nie wygramy, i to samo dotyczy kolegów w mundurze, walcząc z nami i MF też nic nie ugrają. Jedziemy na jednym wozie ale nie potrafimy razem walczyć.

Wiem, że te posty wywołają gównoburzę na forum, ale taka jest prawda, ja byłem gotowy i do Warszawy jechać, ale sam z 15 osobowego działu nie mam siły przebicia.

Życzę powodzenia, dalszych sukcesów  :wysmiewacz:  w ,,KAS :wysmiewacz: " wszystkim skarbonkom i celnikom.

Dla mnie praca tutaj okazała się zawodowym samobójstwem  <_<

20 paź 2020, 13:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2020, 19:37

POSTY        61
Co właściwie wynegocjowały związki na ostatnim spotkaniu?

20 paź 2020, 19:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 07:47

POSTY        35
Żaden protest nie daje pewności wygranej. Covidowa sytuacja, która obnaży faktyczny stan finansów publicznych, nam nie sprzyja.
A może za trzy lata (po wyborach) obejmą władzę w resorcie finansów ludzie kompetentni i zechcą się pochylić nad prawdziwymi problemami w KAS.
Na razie mamy, co mamy i nic nie wskazuje na to żeby trwający już od wielu lat trend wyciskania ze skarbowców, jak z cytryny, miał się zmienić.
Te dotychczasowe protesty są najlepszym wyrazem powszechnej opinii pracowników na obecne warunki pracy i płacy.
Na tym tle nadaktywność SKAS w dziedzinach pobocznych jest wręcz groteskowa i już męcząca (mam na myśli zwalczanie zjawisk niepożądanych, doradcy etyczni, ulgi językowe, klientocentryzm, doradcy personalni itp.).
To co naprawdę ważne i istotne dla pracowników ulega raczej pogorszeniu i nie przykryje tego urzędowy optymizm i zaklinanie rzeczywistości.

22 paź 2020, 09:50
Zaawansowany

REJESTRACJA05 gru 2018, 22:25

POSTY        90
kurkarol                    

Co właściwie wynegocjowały związki na ostatnim spotkaniu?

Prawdę ...

22 paź 2020, 13:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Następna strona