Jestem tego samego zdania co "Herbatnick". Czas szukać innej pracy. W tej organizacji lepiej już nie będzie. Jeżeli pracodawca robi mnie w u..a, łamie podpisane porozumienie to stracił wiarygodność dla mnie.
Jestem dokładnie tego samego zdania. Pociągnę do końca roku jeszcze te szopkę a od stycznia się pożegnamy. Mam dość takie traktowania jako pracownik całego skarbu państwa. To jest nie poważne dla każdego kto jest na swoim utrzymaniu i nie ma bogatej żony/męża.
08 paź 2020, 06:22
Re: Czas na PROTEST
Pytanie do Inspektora: A czy coś wiadomo na temat podwyżki przyszłorocznej wynikającej z uchwały modernizacyjnej? Jest na nią szansa?
08 paź 2020, 07:33
Czytam te wszystkie komentarze i niestety muszę przyznać rację Nie ma tu nikogo kto by porwał tłum, kto by jednoczył siły, kto by chciał działać razem. Nic tylko wylewać łzy, a potrzeba prawdziwego przywódcy
08 paź 2020, 14:11
Przed chwilą w TVN w czarno na białym było o naszym proteście. I super!!!
08 paź 2020, 20:09
Wystarczy się zgrać i ustalić termin gdy wszyscy będą mieli kontakt z kimś zarażonym. Zgłosić się do sanepidu i przesiedzieć te 10 dni nie w pracy a w domu. Szybko się połapią, że nie ma co w uja robić skarbówki!
08 paź 2020, 20:16
Niech się nas boją! Bo nie jesteśmy ciemna masa, która da się potulnie okradać Bardzo dobry i pozytywny reportaż w czarno na białym! W jedności siła
08 paź 2020, 20:36
Kpek
Niech się nas boją! Bo nie jesteśmy ciemna masa, która da się potulnie okradać Bardzo dobry i pozytywny reportaż w czarno na białym! W jedności siła
Przedwczesna radość, w maju też się cieszyliśmy, w październiku MF pokazał swoje prawdziwe oblicze i pokazał gdzie nasze miejsce,,,w czarnej d...
08 paź 2020, 21:28
sonrisa
Przed chwilą w TVN w czarno na białym było o naszym proteście. I super!!!
Atmosfera jak w reportażu o świadku koronnym... Gdzie my pracujemy?
Ps. przynajmmniej teraz wiemy, że MF nie tylko nas olewa
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
08 paź 2020, 21:50
Czy w 2021 roku dofinansowanie do wczasów też będzie zabrane?
08 paź 2020, 22:38
Dlaczego robią z nami co chcą, a w temacie protestu cisza? Czy naprawdę stać nas tylko na chwilowe wyłączenie komputerów? Czy boimy się konsekwencji? Temat-dziwnym trafem umarł śmiercią naturalną? Inspektorze?
20 paź 2020, 11:21
Denerys
Dlaczego robią z nami co chcą, a w temacie protestu cisza? Czy naprawdę stać nas tylko na chwilowe wyłączenie komputerów? Czy boimy się konsekwencji? Temat-dziwnym trafem umarł śmiercią naturalną? Inspektorze?
MF wygrało, udało im się skłócić celników i cywili, dostaliśmy ochłapy i MF umywa ręce twierdząc że wywiązało się z porozumienia. Tyle, że w zamian nie będzie premii kwartalnych więc portfel mało co odczuje podwyżkę. Nas było stać na wyłączenie komputerów na 20 min, mimo że celników w większości to bawiło, u nich temat podwyżek też umarł i o żadnym proteście też nic nie słychać. Nawet Hitler nie wygrał wojny na dwa fronty, walcząc z celnikami, innymi związkami i MF nic nie wygramy, i to samo dotyczy kolegów w mundurze, walcząc z nami i MF też nic nie ugrają. Jedziemy na jednym wozie ale nie potrafimy razem walczyć.
Wiem, że te posty wywołają gównoburzę na forum, ale taka jest prawda, ja byłem gotowy i do Warszawy jechać, ale sam z 15 osobowego działu nie mam siły przebicia.
Życzę powodzenia, dalszych sukcesów w ,,KAS " wszystkim skarbonkom i celnikom.
Dla mnie praca tutaj okazała się zawodowym samobójstwem
20 paź 2020, 13:42
Co właściwie wynegocjowały związki na ostatnim spotkaniu?
20 paź 2020, 19:28
Żaden protest nie daje pewności wygranej. Covidowa sytuacja, która obnaży faktyczny stan finansów publicznych, nam nie sprzyja. A może za trzy lata (po wyborach) obejmą władzę w resorcie finansów ludzie kompetentni i zechcą się pochylić nad prawdziwymi problemami w KAS. Na razie mamy, co mamy i nic nie wskazuje na to żeby trwający już od wielu lat trend wyciskania ze skarbowców, jak z cytryny, miał się zmienić. Te dotychczasowe protesty są najlepszym wyrazem powszechnej opinii pracowników na obecne warunki pracy i płacy. Na tym tle nadaktywność SKAS w dziedzinach pobocznych jest wręcz groteskowa i już męcząca (mam na myśli zwalczanie zjawisk niepożądanych, doradcy etyczni, ulgi językowe, klientocentryzm, doradcy personalni itp.). To co naprawdę ważne i istotne dla pracowników ulega raczej pogorszeniu i nie przykryje tego urzędowy optymizm i zaklinanie rzeczywistości.
22 paź 2020, 09:50
kurkarol
Co właściwie wynegocjowały związki na ostatnim spotkaniu?