jesteś człowiekiem małej wiary...u nas wszelkie zarządzenia przekazywane są telepatycznie...o godzinie 10 NUS zamyka się w swoich apatramentach...gasi światło i nadaje...a my wszyscy pogrążeni w ciemnościach odbieramy polecenia....czy znacie bardziej oszczędne sposoby wydawania poleceń.Obecnie NUS pracuje nad patentem jak telepatycznie kontaktować się z podatnikami... ale to już na pewno opatentuje...pozdrawiam
23 lut 2009, 20:43
Po analizie "wytycznych" MF dotyczących oszczędnści w resorcie można śmiało powiedzieć, że coraz bliżej nam nie tyle do kryzysu co rzeczywistości z filmów S. Barei :mur:
23 lut 2009, 21:00
Asioka
Po analizie "wytycznych" MF dotyczących oszczędnści w resorcie można śmiało powiedzieć, że coraz bliżej nam nie tyle do kryzysu co rzeczywistości z filmów S. Barei :mur:
na to, co się obecnie dzieje w mojej pracy, ta emotka jest więcej niż idealna :mur: :mur: :mur:
23 lut 2009, 21:42
eve
<!--quoteo(post=43040:date=23. 02. 2009 g. 21:00:name=Asioka)--><div class='quotetop'>(Asioka @ 23. 02. 2009 g. 21:00) [snapback]43040[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Po analizie "wytycznych" MF dotyczących oszczędnści w resorcie można śmiało powiedzieć, że coraz bliżej nam nie tyle do kryzysu co rzeczywistości z filmów S. Barei :mur:
na to, co się obecnie dzieje w mojej pracy, ta emotka jest więcej niż idealna :mur: :mur: :mur: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ale CO się dzieje?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 24 lut 2009, 06:53 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
24 lut 2009, 06:53
Mam nadzieję, że 13-stki będą wypłacone w lutym, pomimo tego proszę o pomoc w odnalezieniu informacji, która się pojawiła o 13-stkach, że jeżeli pracodawca ich nie wypłaci, sprawę można skierować do Sądu Pracy.
24 lut 2009, 19:14
Wiecie może coś o przedłużaniu umów na czas określony, chodzi mi szczególnie o UKS-y ???
24 lut 2009, 19:41
aniaz
Mam nadzieję, że 13-stki będą wypłacone w lutym, pomimo tego proszę o pomoc w odnalezieniu informacji, która się pojawiła o 13-stkach, że jeżeli pracodawca ich nie wypłaci, sprawę można skierować do Sądu Pracy.
Po co ta prowokacja?
____________________________________ Jutro to dziś, tyle że jutro
24 lut 2009, 19:41
aniaz
W wielu US-ach i UKS-ach 13-tki już poszły. Co do Sądu Pracy to poszukaj przepisów o dodatkowym wynagrodzeniu rocznym. Konkretnie USTAWA z dnia 12 grudnia 1997 r. o dodatkowym wynagrodzeniu rocznym dla pracowników jednostek sfery budżetowej (Dz. U. z dnia 29 grudnia 1997 r.) Do ustawy były oczywiście zmiany. Sprawa jest prosta. Jeżeli pracownik należy do grupy wymienionej w ustawie i spełnił warunki tam określone to dodatkowe wynagrodzenie roczne (13-tka) należy mu się jak psu zupa i musi je otrzymać do końca marca roku następnego. Później należy wezwać pracodawcę do jego wyplaty i ostatecznie iść do Sądu Pracy. Masz jeszcze czas więc czekaj i poszukaj czegoś w Lexie i internecie. MF zaleciło wypłatę 13-tki więc to najwyżej chwilowe opóźnienie. Niech ZZ zapytają szefa o planowany termin wypłaty.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
24 lut 2009, 20:01
Dzięki, SUPERSAPER za pomoc.
24 lut 2009, 20:12
Nadir
<!--quoteo(post=43041:date=23. 02. 2009 g. 21:42:name=eve)--><div class='quotetop'>(eve @ 23. 02. 2009 g. 21:42) [snapback]43041[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=43040:date=23. 02. 2009 g. 21:00:name=Asioka)--><div class='quotetop'>(Asioka @ 23. 02. 2009 g. 21:00) [snapback]43040[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Po analizie "wytycznych" MF dotyczących oszczędnści w resorcie można śmiało powiedzieć, że coraz bliżej nam nie tyle do kryzysu co rzeczywistości z filmów S. Barei :mur:
na to, co się obecnie dzieje w mojej pracy, ta emotka jest więcej niż idealna :mur: :mur: :mur: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ale CO się dzieje? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> no niby nic nowego się nie dzieje... chyba po prostu jestem przemęczona... pity, city, oświadczenia, postanowienia, wydruki, BA, zwroty, upomnienia, tytuły, zmiany w Op... i tak do... :zygi: i tak do czerwca co najmniej a potem nadganianie "normalnej" pracy z pierwszego półrocza - ot co :zygi: ale i tak kocham tę pracę :zeby:
24 lut 2009, 23:20
Ciąg dalszy oszczędności w firmie - właśnie obniżono nam kilometrówkę z AŻ 42gr do AŻ 32gr za 1 km! Brawo!
25 lut 2009, 09:40
u mnie też oszczędności. Właśnie odebrałem kilka kolejnych kopii pism, wytycznych, wskazówek itp. Może warto wylać komuś kubeł wody na łeb aby się ocknął.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
25 lut 2009, 10:38
taxman
Ciąg dalszy oszczędności w firmie - właśnie obniżono nam kilometrówkę z AŻ 42gr do AŻ 32gr za 1 km! Brawo!
Pieprzyć takie zapomogi :excl: Dopóki będziecie się zgadzać na dojazdy na takich zasadach, to nic się nie zmieni. Może ktoś na górze zmądrzeje jak pojawią się z***ane kontrole wskutek wykorzystania czasu kontroli na podróże PKP'em czy innym PKS'em...
____________________________________ always look on the bright side of life
25 lut 2009, 10:52
W narodzie jest wola, by już dłużej nie jeździć za swoje dla firmy - i to tym bardziej, że jest nieformalne polecenie zabrania innych kolegów jadących w tym samym kierunku i rozwiezienie ich po terenie. Więc teraz będziemy jeździć np. 2 godziny w każdą stronę PKS-em, potem dotrzemy do jednostki w pół godziny, posiedzimy u kontrolowanego 3 godzinki i zmykamy z powrotem na autobus do domu - byle nie przekroczyć 8godz. z dojazdem, bo w przeciwnym razie UKS naraża się na wypłatę diet! W ten sposób na kontrolę pozostaje nam około 36 godzin roboczych - 3x12 dni! Z pewnością po takiej dawce oszczędności wzrosną kwoty ustaleń! Ale może właśnie o to chodzi - ustalić dla UKS-ów jako 2 główne mierniki kwoty przypisów i kwoty kosztów funkcjonowania - by nas zaorać. Wtedy w imię oszczędności poświęcimy jakość ustaleń, a po roku - gdy podsumują wyniki i okaże się, że nie przynosimy wpływów do budżetu, tylko kosztujemy - jest argument, by zlikwidować niechciane i nielubiane UKS-y. Jak to wszystko wygląda w kontekście zamieszczonego przed chwilą artykułu o identyfikacji przez CBŚ problemu wzrostu przestępczności gospodarczej? Albo inne porównanie - do głośnej kilka dni temu akcji CBŚ, której to służbie udało się przejąć narkotyki wartości 500mln zł! Koszt tej operacji zapewne był ogromny! Wpływy do budżetu żadne, lub niemal żadne - jeśli udało się zabezpieczyć policjantom jakiś majątek zatrzymanych. Wydźwięk jest! Służba potrzebna! Ale, że kasy z tego do budżetu nie ma - szczegół!
Ostatnio edytowano 25 lut 2009, 11:29 przez taxman, łącznie edytowano 1 raz