Teraz jest 07 wrz 2025, 08:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Nagrody, oszczędności, premie 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 paź 2006, 21:33

POSTY        51

LOKALIZACJAZiemia

U nas wypłacili nawet nieco wcześniej - w okolicach Dnia Skarbowca. Dla niektórych były nawet listy gratulacyjne i większa gratyfikacja...

Dzień Skarbowca? Nie słyszałem o czymś takim... to było w dniu "Drzwi otwartych"  :blink:  ?

26 paź 2006, 21:44

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Pieniądze miałem na koncie 13.10.2006r. I wcale się nie dziwię, że akurat trzynastego. Bo nijak się miały do debetu, który akonto nagrody za III kwartał nie wiem jak powstał. Na szczęście pensja w drodze. Też zresztą w części już wydana, ale złapię oddech do dziesiątego, no może do piętnastego.

Ostatnio edytowano 27 paź 2006, 06:17 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

26 paź 2006, 22:05
Zaawansowany

REJESTRACJA26 paź 2006, 09:48

POSTY        72

LOKALIZACJAMars
U mnie też wypłacili w piątek 13 i podobnie jak u kolegi z wielkopolski poszło na pokrycie debetu.  ;)

Ostatnio edytowano 27 paź 2006, 06:49 przez Cymeon, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2006, 06:36
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 13:36

POSTY        2

Ostatnio edytowano 27 paź 2006, 08:02 przez Doti, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2006, 07:58
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 22:07

POSTY        73
Małopolska wciąż czeka, a jak chodzi o regulamin, to z tego co wiem do premii był, ale do nagród brak jakichkolwiek zasad, może ktoś wie jak do tego zmotywować pracodawcę aby ustalić jasne zasady wypłacania nagród...
I z czego niby wynika "...Wydawało mi się, że w większości urzędów ustalono regułę, że nagroda za dany kwartał powinna być wypłacona najpóźniej do końca 2 miesiąca kolejnego kwartału... " ???

Ostatnio edytowano 27 paź 2006, 08:10 przez lisek, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2006, 08:07
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:33

POSTY        24
Od czasu gdy zlikwidowano premie i włączono ich kawałeczek do pensji, nie pamiętam, aby była jakakolwiek premia kwartalna. Pozostały tylko "oszczędności" dwa razy w roku i "13-tki". Słyszałam, że 13-tki mają być zlikwidowane w ramach 10% cięcia wynagrodzeń w administracji skarbowej. Tak zapowiadała minister Gilowska zanim wybuchła afera z TW Beata.  :(
Jedyne podwyżki jakie mają miejsce to 20zł czyli wskaźnik inflacji, piękna motywacja...  :(
Śmieszy mnie fakt, że są wymagania w stylu: wyższe wykształcenie, języki obce, studia podyplomowe, a nikt nie mówi o dofinansowaniu czy urlopie szkoleniowym.

Ostatnio edytowano 27 paź 2006, 08:37 przez anais acosta, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2006, 08:18
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

27 paź 2006, 08:21
Zaawansowany

REJESTRACJA26 paź 2006, 09:48

POSTY        72

LOKALIZACJAMars

Małopolska wciąż czeka, a jak chodzi o regulamin, to z tego co wiem do premii był, ale do nagród brak jakichkolwiek zasad, może ktoś wie jak do tego zmotywować pracodawcę aby ustalić jasne zasady wypłacania nagród...
I z czego niby wynika "...Wydawało mi się, że w większości urzędów ustalono regułę, że nagroda za dany kwartał powinna być wypłacona najpóźniej do końca 2 miesiąca kolejnego kwartału... " ???

Wynika z rozmów z pracownikami innych urzędów z województw wielkopolskiego, zachodniopomorskiego i lubuskiego. Co do regulaminów przydzielania nagród to oczywiście ustalenie reguł a więc i terminów leży w kompetencji naczelników/dyrektorów urzędów ale w czasach powszechnego wprowadzania systemu zarządzania jakością wydawało mi się oczywiste, że takie regulaminy obowiązują.

27 paź 2006, 10:34
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181

Co do regulaminów przydzielania nagród to oczywiście ustalenie reguł a więc i terminów leży w kompetencji naczelników/dyrektorów urzędów ale w czasach powszechnego wprowadzania systemu zarządzania jakością wydawało mi się oczywiste, że takie regulaminy obowiązują.

Nie do końca prawda.
Art. 27 ust. 3 ust. o związkach zawodowych: "regulaminy nagród i premiowania są ustalane i zmieniane w uzgodnieniu z zakładową organizacją związkową; dotyczy to również zasad podziału środków na wynagrodzenia dla pracowników zatrudnionych w państwowej jednostce sfery budżetowej"

27 paź 2006, 10:49
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 15:22

POSTY        1
Teraz ja przebijam Asem pik - u mnie nie będzie premii ani za 3 ani za 4 kw. nie mówiąc o oszczędnościówce. Dostaniemy całe 0!!! :(

Ostatnio edytowano 07 lis 2006, 21:52 przez Twardy, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2006, 15:29

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Łódź nie odbiega od zdecydowanej większości kraju (przynajmniej jeśli chodzi o wpisy w tym topicu). Znaczy bez wypłat (mam nadzieję, że tylko) na razie.
Szczęśliwcami są ci, którym wypłata premii pokryje debet na rachunku bankowym. :lol:

Ostatnio edytowano 07 lis 2006, 21:52 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2006, 18:08
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Słyszałam, że 13-tki mają być zlikwidowane w ramach 10% cięcia wynagrodzeń w administracji skarbowej. Tak zapowiadała minister Gilowska

Ja nie słyszałem o tym pomyśle ale może Twoje OZI poda wiecej szczegółów?

Na Śląsku wypłaty za 3 kw. były w kilku urzędach. Wystąpiły duże różnice pomiędzy kwotami na głowę pomiędzy urzędami - nowe zasady podziału?

Ostatnio edytowano 28 paź 2006, 07:35 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

27 paź 2006, 20:01

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Jeśli chodzi o 13tki to nie ma problemu z wypłatami w 2007r. bo jako prawa nabyte są nam należne jak psu zupa. Jest to wynagrodzenie, do którego nabywamy sukcesywnie prawo w ciągu bieżącego roku.
Tak więc tu Zyta może dybać najwyżej na wypłaty w 2008r. I to musiałaby się bardzo spieszyć by uchwalić nowelizację do końca tego roku.

27 paź 2006, 21:09
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Zgadza się - bez zmiany jeszcze ciepłej ustawy o służbie cywilnej (art.62)  13-tki za 2006 są należne.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> tranqilo: Na Śląsku wypłaty za 3 kw były w kilku urzędach. Wystąpiły duże różnice pomiędzy kwotami na głowę pomiędzy urzędami - nowe zasady podziału ??<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

U nas dopiero w przyszłym tygodniu. A jak duże są te różnice ?

27 paź 2006, 21:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 153 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona