Teraz jest 04 wrz 2025, 10:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Mafia VATowska w ABW, MF i policji 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
Post Re: Mafia VATowska w ABW, MF i policji
Dziwna mimika, nerwowe gesty i zbędna pyskówka.
Jest widowisko.

Ten dinozaur was chce zjeść! Ostrożnie...  #KomisjaVAT
Załącznik:
Dinozaur.jpg

https://twitter.com/i/status/1128362609353338883
https://twitter.com/GGladyszewski/statu ... 7304462337

Ewa Kopacz przed komisją śledczą ds. VAT.

INTERNAUCI: "Baby nie przegadasz"

Obrazek

Ewa Kopacz stanęła przed komisją śledczą ds. VAT. Jest widowisko.
Internauci patrzą na przedziwną mimikę i gestykulację posłanki PO i pytają jak to możliwe, że Kopacz była premierem naszego kraju.

Obrazek
Obrazek

Do przesłuchania Ewy Kopacz odniósł się przewodniczący komisji, Marcin Horała.
Nie szczędził jej na Twitterze krytycznych słów:

Marcin Horała@mhorala
Tragikomedia. Zero merytoryka, zero wiedzy, tylko PiS PiS PiS. Ktoś taki był Premierem RP, włosy się jeżą na głowie. #KomisjaVAT #aferaVAT
1:37 PM - May 14, 2019

Ewa Kopacz pełniła urząd prezesa Rady Ministrów w latach 2014-2015. W latach 2007–2011 - była ministrem zdrowia.
Funkcję przewodniczącej Platformy Obywatelskiej pełniła w latach 2014-2016.

Czy funkcje te tają ją zmęczyły, że teraz nie panuje nad sobą?

Komentarze internautów mówią same za siebie.

Robert Stankowski@RobertStankows5
Kopacz robi miny,wymachuje rękoma i zachowuje się tak jak by to ona była Komisją!
Co za bezczelne babsko! To coś było Premierem?! Wstyd!!! Wygląda jak by się czegoś nażarła.

PolakMaly@PolakMaly2019
Gdyby głupota i arogancja mogły świecić to dzięki Ewce mielibyśmy w Polsce białe noce

Igor Dąbrowski@igor_dabrowski
Premier Kopacz nie panowała nad wszystkim. Nic nie wiedziała.
Panowała nad swymi ministrami? Nad niczym nie panowała.
Na tym polega "państwo teoretycznie" za czasów PO -PSL.

Ufka@ufka2
Jeśli Kopacz w Berlinie wzięła środki uspokajające, to na #komisjavat wzięła pobudzające #lekarzunieleczsięsam

ANDRZEJ Jędruszko @AJedruszko
Ewa Kopacz podczas zeznania przed #KomisjaVAT: ,,Proszę nie obrażać mojej inteligencji".

Paweł Senkowski@pawel_senkowski
W rządzie Ewy Kopacz nic nikomu nie umykalo a 250 mld z budżetu Polski to epizodzik...
Obrazek

Kamil Fijałkowski@KaFijalkowski
E. Kopacz - "pracowałam dwadzieścia kilka godzin na dobę" #KomisjaVAT BRAWO!

Ryszard K. Marek PL@rymarkkM
"Myśmy zrobili ileśmy mogli, a nawet więcej

Kluska21@Kluska212
No nie ja cie nie mogę jeszcze raz pani Kopacz powie coś o ekspertach w jej rządzie to chyba wyjdę z siebie
ja znam nawet jednego który mówił że pinindzy nie ma i nie będzie  

Mitsuro@exluzurpator
Kopacz zamiast mózgu ma kotlecika. Ręce opadają.

Marcin G@Mazdamer
Przed #komisjaVat to dzisiaj jakaś nadpobudliwa przekupa występuje?
Rozedrgana jest jak ślepa lesbijka w rybnym. Słynąca z prawdomówności, żałosna...

Kluska21@Kluska212
A jednak pani premier poszła połknąć pigułkę ma zszargane nerwy Schetyna jej za to nie pochwali że pokazała emocje

Wiktor Kos@wiktorkoss
Kiedy patrzę na #KomisjaVAT i widzę oraz słyszę tę przygłupiastą Kopacz, to skóra mi cierpnie na myśl o tym, kto był premierem RP. To cud, że po rządach tych idiotów, ignorantów i złodziei  z PO Polska jeszcze istnieje.

Piotruś Pan@Piotr4321
Przepraszam, ale to jest naprawdę naprawdę przerażające, że osoba o takim poziomie intelektu i horyzontach myślowych była Premierem Polski!!!

https://wpolityce.pl/polityka/446548-je ... komentarze

Można oglądać bez dźwięku... nawet tak jest ciekawiej.
https://twitter.com/i/status/1128302234775715840

https://www.facebook.com/10001073586435 ... 326736822/

Potwierdziła się plotka, że Ewa Kopacz była w rządzie słupem.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano 14 maja 2019, 20:36 przez kasowski, łącznie edytowano 2 razy

14 maja 2019, 20:12
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Obrazek

Aktualnie jest przesłuchiwany b. Minister Finansów w rządzie p. Ewy Kopacz p. Mateusz Szczurek.
"Najlepszy minister finansów"- według słów sprzed przedwczoraj b. premier p. Ewy Kopacz.

Szok! Dotychczas byłem przekonany, że ten:
Załącznik:
Sztukmistrz z Londynu.jpg

16 maja 2019, 10:00
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

A wydawałoby się, że zadałam proste pytanie...

Zabawa pani Kopacz z Komisją w "pomidora".

Video: https://www.facebook.com/JanowskaMal/vi ... 576218155/

"Koordynator" i "PiS" - to, jak wynika z dzisiejszego przesłuchania, ulubione słowa Ewy Kopacz. Arogancka spychologia.
W ogóle wg byłej premier obecne sukcesy związane z uszczelnieniem systemu podatkowego zawdzięczamy poprzedniej ekipie rządzącej. Rzeczywistość jest jednak brutalnie odmienna - rządowi PO-PSL w kwestii VAT "zawdzięczamy" przede wszystkim uszczuplenie budżetu państwa o 250 mld zł.

Małgorzata Janowska
14 maja o 21:02

Pani E. Kopacz, b. premier rządu RP: priorytetem mojego rządu było uszczelnianie VAT-u.
Pan M. Szczurek, b. minister finansów w rządzie PO+PSL: nie było klimatu do uszczelniania VAT-u.
Pani E. Bieńkowska, europosłanka, PO: taki mamy klimat.
Pan B. Sienkiewicz, b. minister w rządzie PO+PSL: państwo polskie istnieje teoretycznie. Praktycznie nie istnieje.

16 maja 2019, 17:35
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Pierwsza z 4 rund w kategorii "kieliszek" pojedynku Kopacz vs Horała
Załącznik:
Kopacz - Horała 18-9.jpg

Video: https://twitter.com/i/status/1128718601777762305

Obrazek
Cykliczne pocieranie karku, dekoltu, szyi może wysyłać sygnały o zakłopotaniu, problemie lub braku pewności, nerwowe poprawianie garderoby, nadekspresja w zachowaniu, postawie i mimice może świadczyć o zdenerwowaniu i spięciu
#MowaCiałaRules

18 maja 2019, 14:13
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Donald Tusk przed komisją ds wyłudzeń VAT.

Podwyższyłem VAT, ale się nie cieszyłem

Obrazek

– Pozwolę sobie na odrobinę przyjemności i powiem, cytując klasyka, że podwyższyłem, ale się nie cieszyłem
–  mówił dzisiaj były premier Donald Tusk przed komisją śledczą ds. VAT.

Będąc premierem Donald Tusk obiecywał, że „każdy, kto w moim rządzie zaproponuje podwyżkę podatków, zostanie osobiście przeze mnie wyrzucony”.
Podczas dzisiejszego przesłuchania byłego premiera przed komisją śledczą ds. VAT powrócił ten wątek.

Szef Rady Europejskiej przyznał, że decyzja o podniesieniu podatku VAT do dzisiaj powoduje u niego ból głowy, gdyż przez całe życie uważał, że podnoszenie podatków to "najgłupszy sposób organizowania państwu i ludziom życia". Tusk dodał jednak, że jego intencją było uniknięcie krachu finansowego związanego ze światowym kryzysem.

W dalszej części wystąpienia Tusk stwierdził, że kiedy Polska wróciła już na ścieżkę wzrostu i kiedy koniunktura w Europie wróciła na zadowalający poziom PiS nie podjęło decyzji o obniżeniu tej stawki VAT-owskiej.

– Nie było żadnego powodu, żeby nie wrócić do stawki tak, jak to zaplanowaliśmy i zdecydowaliśmy, a ci, którzy objęli rządy po nas, tę stawkę utrzymali. Pozwolę sobie na odrobinę przyjemności i powiem, cytując klasyka, że podwyższyłem, ale się nie cieszyłem. Natomiast kompletnie nie rozumiem, dlaczego nie można było, jak to zapisaliśmy i zaplanowaliśmy w ustawie, wrócić do niższej stawki VAT-u – mówił szef Rady Europejskiej.

Źródło: https://dorzeczy.pl/kraj/105994/Tusk-Po ... zylem.html

D. Tusk nie analizował, dlaczego przy wzroście konsumpcji spadły wpływy z VAT.
Marcin Horała (przewodniczący Komisji)

Może Tusk myślał, że chodzi o WAT? Wojskową Akademię Techniczną?
Nadir (Administrator portalu)

Załącznik:
Głupia sprawa.jpg

17 cze 2019, 20:18
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Przewodniczący Związku Zawodowego sekta Sławomir Król I przed Komisją ds. VAT

Przewodniczący Związku Zawodowego sekta Sławomir Król I jest przesłuchiwany w środę przez sejmową komisję śledczą do spraw wyłudzeń podatku VAT. Posiedzenie z jego udziałem rozpoczęło się w południe, wcześniej członkowie komisji za zamkniętymi drzwiami zapoznali się z ekspertyzą Komendanta Głównego Straży Granicznej.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sławomir Król I w poprzednich latach w wypowiedziach dla różnych mediów krytykował działania resortu finansów. Szef Związku Zawodowego sekta w 2017 roku stwierdził na przykład, że w ministerstwie działała grupa urzędników, która dzięki swoim wpływom umożliwiała funkcjonowanie szarej strefy w obrocie paliwami.

Komisja śledcza do spraw wyłudzeń VAT i akcyzy bada prawidłowość działań oraz zaniedbania i zaniechania organów oraz instytucji publicznych w zakresie zapewnienia dochodów Skarbu Państwa z tytułu podatku od towarów i usług i podatku akcyzowego. Zakres jej działań obejmuje lata 2007-2015. Posłowie rozpoczęli prace w lipcu zeszłego roku.

Według szacunków Ministerstwa Finansów, luka w podatku VAT w badanym przez komisję okresie, mogła wynieść ponad 250 mld złotych.

Świadek w swobodnej wypowiedzi  W 2008 r. podczas prac legisl. nad proj. ust. o służb. celnej pan Minister Kapica przekonywał, że rynek gier na automaty jest pod kontrolą choć wiedział, że były one wykorzystywane do prania brudnych pieniędzy.

Świadek o procedurach kontroli na granicy Procedury wręcz ograniczały możliwość podjęcia kontroli na granicy jeżeli system analizy ryzyka nie wytypował transportu do kontroli. System opierał się na danych historycznych i był czytelny dla przemytników.

Tax Free wykorzystywano także w karuzelach vatowskich. Sprzedaż Tax Free - czyli sprzedaż podróżnym, których nie było - ani przy zakupie, ani u podatnika, ani towaru nie było na granicy. Było to konsekwencją błędnych procedur - powiedział Świadek #KomisjaVAT
Sejm RP@KancelariaSejmu

http://www.tvpparlament.pl/aktualnosci/ ... l/43524979

"Tak wyhodowano mafie vatowskie".
Sławomir Król I przed komisją śledczą ds. VAT

- Za czasów rządów PO-PSL resort finansów miał świadomość luk prawnych, ale ich nie likwidował - mówił przed sejmową komisją śledczą ds. VAT Sławomir Król I, przewodniczący Związku Zawodowego sekta.

Wątek automatów do gier

Sławomir Król I zeznał przed sejmową komisją śledczą do spraw wyłudzeń podatku VAT, że w okresie, który badają posłowie, automaty do gier z wysokimi wygranymi były dopuszczane do gry jako automaty do niskich wygranych. W związku z tym - jak podkreślił - nie powinny być objęte podatkiem ryczałtowym, ale Ministerstwo Finansów nie widziało tego problemu.
Świadek dodał, że przełożeni celników blokowali działania funkcjonariuszy dotyczące niewłaściwie zarejestrowanych automatów. Wytłumaczeniem miały być certyfikaty MF, które posiadały takie maszyny.

"Tak wyhodowano mafie vatowskie i paliwowe"

Przewodniczący Związku Zawodowego sekta mówił w marcu 2018 r., że czasów urzędowania Jacka Kapicy (b. szef Służby Celnej i b. wiceminister finansów w rządzie PO-PSL) "wszystkie siły i środki Służby Celnej kierowano na walkę z hazardem, w realiach wspomnianej walki z wiatrakami, a tymczasem inna przestępczość miała eldorado i rozwijała się. Tak wyhodowano mafie vatowskie i paliwowe".
- Związek o tym wszystkim informował - podkreślił Sławomir Król I.

Od 2009 roku ZZ sekta informował o nieprawidłowościach

Sławomir Król I powiedział komisji ds. VAT, że o nieprawidłowościach związanych z wyłudzeniami VAT i tzw. szarą strefą, Związek Zawodowy sekta alarmował jako pierwszy.

Przewodniczący sekta zacytował pismo z 2009 r. do ministra finansów Jana Vincenta Rostowskiego. "Urzędnicy, szczególnie umocowani na wysokich stanowiskach, odpowiedzialni za tak poważne straty budżetu państwa, co najmniej w zakresie niedopełnienia obowiązków, muszą odejść z tej służby, gdyż są odpowiedzialni za nadużycia oraz stanowią zagrożenie dla prawidłowego funkcjonowania służby. Nie reagują na alarmujące sygnały Izb Celnych, oraz innych służb, względnie reagują z olbrzymim opóźnieniem, tworząc równolegle inne przepisy, które po czasie okazują się kolejną luką prawną" - cytował pismo Król I.

"Absolutnie nie musimy godzić się na rozwój szarej strefy"

Przewodniczący ZZ sekta powiedział, że organizacja, której przewodzi przesyłała jeszcze inne pisma informujące o o nieprawidłowościach i wyłudzeniach. Wymienił m.in. pismo do Rostowskiego z maja 2011 r.

"Służba celna może skuteczniej chronić budżet (...) absolutnie nie musimy godzić się na rozwój szarej strefy. W sytuacji, kiedy nie są podejmowane działania celem ograniczenia szarej strefy, konieczne jest podjęcie publicznej debaty nad zmianą stosowania systemu zwolnień od podatku akcyzowego i uszczelnienie systemu. Wprowadzenie odpowiednich zmian w tym zakresie zgodnie z prawem wspólnotowym (...) zapewni Polsce wielomiliardowe wpływy budżetowe" - cytował.

Pisma do premier i ministra

Król I zaznaczył, że Związek wysyłał także pisma do premier Ewy Kopacz i następcy Rostowskiego na stanowisku szefa resortu finansów, Mateusza Szczurka.

Świadek ujawnił, że za informowanie o nieprawidłowościach "stawiano mu różne zarzuty" a także zwolniono z pracy w służbie celnej.
- Za informowanie o nieprawidłowościach np. za podpisanie stanowiska Związku Zawodowego, gdzie pisaliśmy o przeróżnych możliwościach wyłudzeń i tym, że działa szara strefa - temu się przeciwstawialiśmy - dodał.

https://www.polskieradio24.pl/5/1222/Ar ... TRANSMISJA

===========================================================

"Urzędnicy na zlecenie grup przestępczych kształtowali przepisy"

Tych zeznań panicznie bali się Tusk i Rostowski! Szef celników przed komisją VAT.

Obrazek

Porażające zeznania Sławomira Króla I, przewodniczącego Związku Zawodowego „sekta” przed komisją śledczą ds. VAT.

Król I ujawnił, że celnicy już od 2009 roku alarmowali najważniejszych ludzi w Polsce o nieprawidłowościach i ewidentnych przekrętach, których dopuszczali się wysoko postawieni urzędnicy ministerstwa finansów i służby celnej. Minister Jan Rostowski, premier Donald Tusk, a także inni ministrowie, a nawet Marszałkowie Sejmu i Senatu byli głusi na apele i alarmujące raporty celników”.

Nie udało się nikogo zainteresować. Dochodzi do patologii, które nie byłyby możliwe gdyby nie czynny udział wysoko postawionych urzędników ministerstwa finansów i służbie celnej – zeznawał Sławomir Król I.

Alarmowaliśmy, że są to osoby, które na zlecenie zorganizowanej przestępczości mają wpływ na kształtowanie przepisów, dzięki którym przestępczy proceder staje się zgodny z prawem lub uniemożliwiają skuteczne działanie służb kontrolnych. Dotyczyło to wielu obszarów: hazard, paliwo, wszystkie wyroby akcyzowe – relacjonował szef celników.

Władza w czasach PO i PSL nie tylko nie interesowała się tym problemem, ale próbowała zamknąć celnikom usta. Ofiarą nagonki padł sam Sławomir Król I, który za to, że głośno mówił o przekrętach został pozbawiony pracy!

W 2013 w postawiono mi zarzut za to, że alarmowaliśmy, iż minister finansów wprowadza „ułatwienia dla przemytu”. To był jeden z zarzutów, po którym wyrzucono mnie ze służby. Drugi zarzut dotyczy mojego udziału w protestach celników w 2012. Zwolnienie ze służby doszło do skutku. Wróciłem do pracy po wyroku WSA – mówił przed komisją Sławomir Król I.

Szef związku zawodowego celników ze szczegółami relacjonował też ile pism i do kogo przesłano w sprawie ujawnienia oszustw i przekrętów. **Pisma takie otrzymywał premier Donald Tusk oraz jego następczyni Ewa Kopacz. Wszystko na marne. Temat nikogo nie interesował. Kogo wtedy ścigali więc celnicy? Zwykłych, drobnych przedsiębiorców i rolników!

Chciałem przeprosić obywateli za czasów min. Kapicy. Takie mieliśmy polecenia. Ataki kierowano więc na kiermasz pierogów w sołectwie Biesowo, czy na lokalnych festynach producentów nalewek – mówił Król I.

Przewodniczący Związku Zawodowego sekta Sławomir Król I, mówił PAP w marcu 2018 r., że czasów urzędowania Jacka Kapicy (b. szef Służby Celnej i b. wiceminister finansów w rządzie PO-PSL) „wszystkie siły i środki Służby Celnej kierowano na walkę z hazardem, w realiach wspomnianej walki z wiatrakami, a tymczasem inna przestępczość miała eldorado i rozwijała się. Tak wyhodowano mafie vatowskie i paliwowe”. „Związek o tym wszystkim informował” – podkreślił celnik.

Nasze apele były ignorowane, a my, celnicy byliśmy szykanowani – podkreślał Sławomir Król I.

https://wpolityce.pl/polityka/455409-po ... asku-mafii

Cała transmisja: https://www.youtube.com/watch?v=maDIf5buYFA

17 lip 2019, 14:51
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Wrzuciłem tego posta również na forum celników.
Myślałem że ten temat będzie się tam grzał, a tymczasem zamiast tego jest dyskusja na temat...  reformy KAS  <_<

Notabene tutaj w ogóle nikt nie zareagował  <_<

24 lip 2019, 16:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2