U nas sala jest otwarta od 7 do 15:30 i pracuje na dwie zmiany od 7 do 15 i od 730 do 1530. Ludzie wchodzą do ostatniej chwili, a pod salą czekają już przed 7.
10 kwi 2017, 10:55
Re: Sala Obsługi Klienta
Dla porównania ZUS:
Godziny obsługi klientów Poniedziałek: 8.00-18.00 Wtorek - Piątek: 8.00-15.00
Jakoś nikt nie płacze, że ZUS przyjmuje klientów tylko przez 7 godzin.
A macie na salach obsługi numerki, czy też po kilku podatników naraz do Was podchodzi i zadaje pytania jednocześnie albo jeden nie zdąży dobrze odejść a już następny Wam wrzuca zeznania przez okienko i pyta czy to wszystko?
Co do pytania, też uważam, że sala obsługi powinna być czynna 7 godzin, żeby była choć ta chwila na spokojne zrobienie czegoś na stanowisku, no i wypicie kawy rzecz jasna
10 kwi 2017, 16:18
Griselda
Dla porównania ZUS: Godziny obsługi klientów Poniedziałek: 8.00-18.00 Wtorek - Piątek: 8.00-15.00
Jakoś nikt nie płacze, że ZUS przyjmuje klientów tylko przez 7 godzin.
Marjolka
Co do pytania, też uważam, że sala obsługi powinna być czynna 7 godzin, żeby była choć ta chwila na spokojne zrobienie czegoś na stanowisku, no i wypicie kawy rzecz jasna
Co prawda teraz sam jestem klientem urzędu skarbowego ale uważam że urząd czynny dla podatników pełne 8 godzin to jest chore. Przecież rano trzeba mieć co najmniej 15 minut na przygotowanie stanowiska a przed końcem pracy minn. 15 minut na jego posprzątanie. To po ile godzin Wy pracujecie na tych salach obsługi jeśli jedni podatnicy stoją już od godz. 7 pod drzwiami, a inni przychodzą minutę przed zamknięciem urzędu po to aby przez pół godziny wypełniać jakieś SD-Z2 czy SD3? A jak macie elektroniczny pomiar czasu to jak to robicie skoro nie macie nadgodzin?
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
10 kwi 2017, 20:34
Bo nadgodziny liczą się dopiero, jak odbębnimy pełną godzinę. To, że pracujemy do 15:00 a wychodzimy o 15:30-15:40 nikogo nie obchodzi.
10 kwi 2017, 21:06
Jestem w pracy przed czasem, ale zanmi rozłożę papiery, włączę te wspaniałe komputery, które pracą z szybkością światła, to POLTAX mi się uruchamia kilka minut a ludzie stoją i już patrzą, czemu ktoś siedzi i ludzi nie przyjmuje i tupią z nóżki na nóżkę. 7h by było dobry rozwiązaniem, po 30 min z rana i na koniec pracy na uporządkowanie papierów. Ale gadać to My sobie możemy
11 kwi 2017, 10:26
Marjolka
Bo nadgodziny liczą się dopiero, jak odbębnimy pełną godzinę. To, że pracujemy do 15:00 a wychodzimy o 15:30-15:40 nikogo nie obchodzi.
Pierwsze słyszę. Nie raz musiałem odpracować 15minut, albo "wyjść" z pracy pół godziny wcześniej
11 kwi 2017, 12:27
U mnie nadgodziny tylko jeśli wcześniej jest pisemna zgoda kierownika i naczelnika, bez niej nie ma mowy o nadgodzinach więc takie codzienne siedzenie na okienku kilka-kilkanaście minut dłużej się nie liczy jako nadgodziny.
11 kwi 2017, 14:13
W Łodzi 02.05 dyżury na sali obsługi w celu przyjmowania PIT.
11 kwi 2017, 14:34
wlomar17
W Łodzi 02.05 dyżury na sali obsługi w celu przyjmowania PIT.
Jak w Łodzi to i zapewne wszędzie... Wprost wybornie. Jak zwykle sala poszkodowana.
11 kwi 2017, 15:32
Ja wygląda obsługa klienta w innych urzędach? Czy tylko przyjmujecie deklaracje czy również udzielacie pomocy w wypełnianiu ? Czy jest u was informacja czy podatnicy są kierowani do poszczególnych komórek?
30 sie 2017, 12:02
Woj. wielkopolskie, duży US - sala obsługi ma kilka stanowisk: do przyjmowania dokumentów, dla rachunkowości, dla informacji z podatku doch., dla informacji z podatku VAT, dla informacji z podatków majątkowych, zaświadczenia. Z założenia sala obsługi jest do bezpośredniej obsługi podatników.
30 sie 2017, 12:58
Z ciekawości - kto te okienka obsługuje? Jaka komórka?