Teraz jest 04 wrz 2025, 13:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Struktura US od 1 marca 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2015, 07:27

POSTY        44
Post Re: Struktura US od 1 marca
W naszym małym urzędzie gdzie pracuje ok 50 osób ,,góra" przez łzy d.p.mi się śmieje jak tą wielką nową strukturę przez duże S dopasować do specyfiki małego urzędu, w którym od roku są jeszcze wakaty po niezapełnionych etatach po emerytach i szczęśliwcach, którzy odeszli sami  :wsciekly:

07 lut 2017, 11:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2010, 20:31

POSTY        48
A kto pracuje nad strukturą w poszczególnych Urzędach? Izba czy same Urzędy? Chodzi mi o Dolny Śląsk. W naszym US można znaleźć różne ciekawostki, przykładowo kierownik referatu pod kierownikiem działu, itp. Liczymy na jakieś zmiany bo koordynatorów i kierowników tylu, że nie ma kto pracować.

07 lut 2017, 12:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 lis 2013, 08:53

POSTY        6
a jak u Was mają teraz funkcjonować nieujawnione źródła? W jednym dziale , w 3 działach , czy nadal AP ma typować i kierować dalej do rozpoznania?

08 lut 2017, 08:00
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
blubis                    

A kto pracuje nad strukturą w poszczególnych Urzędach? Izba czy same Urzędy? Chodzi mi o Dolny Śląsk. W naszym US można znaleźć różne ciekawostki, przykładowo kierownik referatu pod kierownikiem działu, itp. Liczymy na jakieś zmiany bo koordynatorów i kierowników tylu, że nie ma kto pracować.

Sugerujesz, że kierownicy nie pracują?  :unsure:

08 lut 2017, 18:57
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
jemiola                    

blubis                    

Sugerujesz, że kierownicy nie pracują?  :unsure:

Taka sugestia byłaby szkodliwa dla faktycznie kompetentnych kierowników (wierzę, że tacy jeszcze są); ależ pracują. Poszczególne fazy pracy kierowników, o których mowa (do tego dołączyć trzeba najwyższe kierownictwo w urzędzie, które działa podobnie, ale z tą różnicą, że ma prawo myśleć, że może polegać na swoich kierownikach):
1. przychodzi pismo z nowymi wytycznymi
2. bez słowa konsultacji z innymi udajemy, że pismo dla nas jest niewidzialne
3. przyjmujemy za fakt, że oczywistą oczywistością jest to, że pismo nie jest do nas
4. stanowczo uświadamiamy to pracownikowi, który o to pyta i sugeruje, że część pisma może nas dotyczyć
5. czekamy na cud, że nikt z Izby nie wie, że takie pismo jest
6. w przypadku konsultacji nad pismem z szefostwem (tak tak, przyszedł już mail z Izby, że nie ma naszej odpowiedzi) bez względu na wszystko (w tym przede wszystkim na zapisy regulaminu organizacyjnego) powtarzamy: "to nie do nas, to nie do nas, to nie do nas..."
7. gdy okazuje się jednak, że do nas - gonimy niepotrafiących czytać ze zrozumieniem pracowników do roboty
8. w przypadku pisma nakładającego na organy powtarzający się obowiązek sprawozdawczy, ciągle pamiętając, że pismo nie jest do nas, co miesiąc (kwartał) powtarzamy to samo (może w końcu ktoś zauważy, że to faktycznie nie do nas);

tak w dużym uproszczeniu i skrócie...

09 lut 2017, 05:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2013, 19:58

POSTY        20
W projekcie do zaopiniowania przekazanym do US czynności sprawdzające w pionie kontroli (duży US)

09 lut 2017, 07:29
Znawca

POSTY        136
NewLunatiq, mam nadzieję, że żartujesz, albo przynajmniej przesadzasz... A jeśli faktycznie tak się u Ciebie dzieje, to Wam współczuję. No cóż, ja (po 15 latach pracy w tym samym US) mam na szczęście inne doświadczenia... :)

10 lut 2017, 17:44
Znawca

POSTY        136
arwenaaaa                    

W projekcie do zaopiniowania przekazanym do US czynności sprawdzające w pionie kontroli (duży US)

A z czego wynika, że tylko w dużym US w pionie kontroli?

10 lut 2017, 17:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2013, 19:58

POSTY        20
jemiola                    

arwenaaaa                    

A z czego wynika, że tylko w dużym US w pionie kontroli?

Z niczego nie wynika, po prostu pracuję w dużym US i taki statut przyszedł do zaopiniowania. Nie wiem jak jest w innych US.

13 lut 2017, 09:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 wrz 2014, 17:55

POSTY        19
Co tak ucichli aaa? To coś... ktoś... jak to będzie wyglądało od 1 marca, bo że inna struktura to pewne...

16 lut 2017, 17:27
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Tomaszewski                    

Co tak ucichli aaa? To coś... ktoś... jak to będzie wyglądało od 1 marca, bo że inna struktura to pewne...

Jak u mnie nazewnictwo w strukturze inne, osoby i zadania gdzie były tam są (taką możliwość daje projekt MRiF aby łączyć, dzielić, kombinować). Proste, ale czy zgodne z koncepcją MRiF i czy przejdzie przez Izbę? Okaże się.

17 lut 2017, 05:55
Początkujący

REJESTRACJA31 sie 2015, 09:31

POSTY        9
Kukeri                    

a jak u Was mają teraz funkcjonować nieujawnione źródła? W jednym dziale , w 3 działach , czy nadal AP ma typować i kierować dalej do rozpoznania?

Co się martwisz? U mnie aktualnie na tapecie jest niezrozumiała radość wśród pracowników OB, że AP po reformie będzie robić czynności. Nikt jednak nie próbuje biedaczynom wyjaśnić, że to ludzie z obecnych OB, staną się częścią nowego AP i możliwe, że będą musieli robić swoje czynności jako pracownicy AP, czyli już nie na "odwal się" i nie "po najniższej linii oporu". A zresztą czas pokaże, czy AP "wchłonie nowy potencjał", czy ten "potencjał" zdominuje AP i będzie jedna wielka ...  :dupa:

19 lut 2017, 20:52
Znawca

POSTY        136
Mam pytanie. Tylko na Mazowszu taka panika z nowymi strukturami (termin przesłania schematu do IAS do jutra) czy w całej Polsce? I jak Wam się podoba najnowsza poprawka w projekcie dot. przeniesienia NIP do pionu kontroli?

20 lut 2017, 19:29
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2013, 20:07

POSTY        38
A gdzie jest ten projekt i gdzie mowa o takiej poprawce? (Nie mogę tego znaleźć.)

20 lut 2017, 19:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona