Właśnie ja pracuje w urzędzie oddalonym od izby skarbowej o 150 km i z dyrektorem to nie mamy do czynienia, wszystkie umowy itd ustala z nami NUS,
150 km? Napisałaś: "Komu powinnam powiedzieć, swojemu kierownikowi czy od razu iść do NUS?" W sumie nieważne komu powiesz - ważne, aby pracodawca był powiadomiony. Przełożonym (i koleżankom) możesz powiedzieć, a do kadr IS wysłać choćby maila.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 paź 2016, 18:09
Re: Ciąża
Kaora
Witam. Pracuje od marca 2016 na zastępstwo, osoba która zastępuje ma wrócić na początku marca 2017, tak się złożyło, że zaszłam w nieplanowaną ciążę. Komu powinnam powiedzieć, swojemu kierownikowi czy od razu iść do NUS? Poród jest dopiero w maju, więc raczej nie mam co liczyć na przedłużenie umowy.
Kaora może powiedz kierownikowi, jako bezpośredniemu przełożonemu i zapytaj, czy sama powinnas powiedzieć naczelnikowi czy on już takie rzeczy załatwia. na pewno nie będzie pierwszy raz w takiej sytuacji
31 paź 2016, 08:30
Powiedzcie czego można się spodziewać... Drugi miesiąc ciąży... Jestem zatrudniona w IS Warszawa na umowę o pracę na czas nieokreślony. Mam się czegoś obawiać ? Jak będzie wyglądała cała procedura przejścia pod KAS podczas gdy zamierzam pracować najdalej do końca stycznia (przyznam szczerze że chciałabym do połowy) a później na zwolnienie... Mogą rozwiązać ze mną umowę i nie zaproponować nowego stanowiska ? Trochę jestem rozbita tym całym zamieszaniem...
08 lis 2016, 09:28
Kaora
Witam. Pracuje od marca 2016 na zastępstwo, osoba która zastępuje ma wrócić na początku marca 2017, tak się złożyło, że zaszłam w nieplanowaną ciążę. Komu powinnam powiedzieć, swojemu kierownikowi czy od razu iść do NUS? Poród jest dopiero w maju, więc raczej nie mam co liczyć na przedłużenie umowy.
hehe, najpierw powiedz tatusiowi
08 lis 2016, 09:41
Aleś MADDY dowcipny, że zęby bolą ... A ile w Tobie empatii (znasz to słowo?)
08 lis 2016, 11:34
bezczelna90
Powiedzcie czego można się spodziewać... Drugi miesiąc ciąży... Jestem zatrudniona w IS Warszawa na umowę o pracę na czas nieokreślony. Mam się czegoś obawiać ? Jak będzie wyglądała cała procedura przejścia pod KAS podczas gdy zamierzam pracować najdalej do końca stycznia (przyznam szczerze że chciałabym do połowy) a później na zwolnienie... Mogą rozwiązać ze mną umowę i nie zaproponować nowego stanowiska ? Trochę jestem rozbita tym całym zamieszaniem... boje--==
rówież jestem bardzo zainteresowana tematem. rozumuję w ten sposób, że mając umowę na czas nieokreśolny wszyscy będą w tym samym worku czyli możesz dostać propozycję ale nie musisz. Jednak będąc w ciąży muszą przedłużyć do rozwiązania a potem należy się macierzyński no a potem to już urząd pracy. strasznie to przykre, jak się tak patrzy jak wszyscy jesteśmy traktowani, jak takie mięsko...
08 lis 2016, 14:20
Przestańcie się zamartwiać pierdołami, tylko skupcie się na sobie i dziecku to jest najważniejsze. Chyba Polacy też muszą się rodzić?Podpiszą, nie martwcie się - jest polityka prorodzinna.
09 lis 2016, 10:07
A co z dziewczynami na urlopach wychowawczych? Mam kilka koleżanek które są na wychowawczych tak samo jak ja... wszystkie obawiamy się czy dostaniemy nowe umowy, te które mamy są na czas nieokreślony. Niektóre zastanawiają się czy nie przerwać urlopu i wrócić na okres zmian... sama się nad tym zastanawiam, ale co zrobić z dzieckiem? Ja nie mam możliwości zostawić z dziadkami, do żłobka dać w naszej miejscowości to problem bo nie ma miejsc, a znaleźć opiekunkę też ciężko... Jak myślicie co zrobią z tymi osobami na zwolnieniach ciążowych, urlopach macierzyńskich i wychowawczych? Dostaniemy propozycje dalszej pracy?
26 lis 2016, 10:17
dziewczyny czy wiecie już coś więcej o swojej sytuacji w pracy na najbliższe miesiące?
12 gru 2016, 11:37
bezczelna90
Powiedzcie czego można się spodziewać... Drugi miesiąc ciąży... Jestem zatrudniona w IS Warszawa na umowę o pracę na czas nieokreślony. Mam się czegoś obawiać ? Jak będzie wyglądała cała procedura przejścia pod KAS podczas gdy zamierzam pracować najdalej do końca stycznia (przyznam szczerze że chciałabym do połowy) a później na zwolnienie... Mogą rozwiązać ze mną umowę i nie zaproponować nowego stanowiska ? Trochę jestem rozbita tym całym zamieszaniem... boje--==
Tak zapytam z czystej ciekawości, już dzisiaj wiesz, że w styczniu będziesz chora?
12 gru 2016, 13:54
Blackberry
bezczelna90
Tak zapytam z czystej ciekawości, już dzisiaj wiesz, że w styczniu będziesz chora?
Przepraszam ale zapytam, czepiasz się? Kobieta będąc w ciąży nie musi być chora udając się na zwolnienie lekarskie. Wystarczy, że może mieć bóle kręgosłupa, mdłości, plamienia lub inne wskazania swojego lekarza prowadzącego do tego aby pójść na l4. Więc gdy kobieta wiedząc, że z jej ciążą różnie może być, pisze- że w styczniu nie będzie już pracować, tyle.
12 gru 2016, 14:10
Tez jestem ciekawa... mi kończy się wychowawczy 31 sierpnia 2017r.
12 gru 2016, 14:25
"może mieć bóle kręgosłupa, mdłości, plamienia lub inne wskazania swojego lekarza prowadzącego do tego aby pójść na l4. Więc gdy kobieta wiedząc, że z jej ciążą różnie może być, pisze- że w styczniu nie będzie już pracować, tyle." Może mieć? Ja widzę to tak: JEŚLI będzie miała te bóle to pójdzie do lekarza, a nie już planuje chorobowe. Teraz się narażę, ale nie znoszę czegoś takiego.