Teraz jest 04 wrz 2025, 04:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Asystent podatnika 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2015, 07:04

POSTY        12
Post Re: Asystent podatnika
ja tez mam być ASem od stycznia i u mnie w US wszystko wygląda podobnie- szkoleń brak, nikt nic nie mówi, nikt nic nie wie, porażka jakaś...

09 paź 2015, 07:01
Zaawansowany

REJESTRACJA03 gru 2013, 10:48

POSTY        79
escape                    

A jest tu może ktoś, kto będzie tym ASem od stycznia?
Jak u Was wyglądają szkolenia?
Ja mam być asystentem, a wiedza z podatków moja żadna... nie wiem jak to ogarnę, nie mówiąc już o reszcie, bo doświadczenie w jednym dziale, w jednej komórce to za dużo mi nie daje w zakresie ASa
Info o szkoleniach (sorry - stażach :wysmiewacz: ) w celnych też przyszło, niby trzeba było zaproponować datę szkolenia, bo do końca października mają się odbyć, a teraz cisza...
Na atenie zamiast pakietu szkoleń, na razie tylko dostęp do prezentacji o asystencie odblokowali (jakby tam coś nowego mi zaprezentowali).
Totalna porażka...

U nas szkolenia dla AS-ów tylko e-learningowe na ATENIE. Nikt nas do tego nie zmusza, nie zachęca, nie wymaga, nie rozlicza, nie motywuje. Same poczuwamy się do tego obowiązku i "szkolimy" się na sali obsługi klienta między wydawaniem zaświadczeń, a obsługą klienta. Efekt tych szkoleń jest mizerny.Zdobywamy tylko kolejne zaświadczenia. W styczniu na nowo będziemy się szkolić ale już w praktyce ;).
Co do innych szkoleń tych centralnych czy regionalnych to na razie cisza.

09 paź 2015, 08:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2015, 07:04

POSTY        12
ok, ja też w Atenie zrobiłam to, co było dostępne, na sali obsługi nie pracuję- zaświadczeń nie wydaję, a wiedzę też na własną rękę poszerzam- tylko brak konkretnych zaleceń, a zdaje mi się, ze powinny jakieś być

09 paź 2015, 09:39
Zaawansowany

REJESTRACJA07 paź 2015, 19:56

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
No dokładnie, Wam widzę chociaż szkolenia na atenie udostępnili, a ja nawet o to muszę się prosić... Na sali też nie pracuję, tyle co kiedyś na zaświadczeniach, ale jednak bardziej mnie interesuje konkretna wiedza. Tyle, że kierownik przychylny do tego, żeby osoby z odpowiednią wiedzą coś tam nam przekazały na zasadzie mini-szkoleń... Ale praktyka to podstawa, więc od stycznia będzie zabawa, będzie się działo :wysmiewacz:
Tylko jeszcze przeraża mnie połączenie zadań ASa z dotychczasową pracą.
Podsumowując --> <_<

09 paź 2015, 19:43
Zaawansowany

POSTY        79
Według mnie wszystkie AS-y w całej Polsce powinny mieć jednakowe zadania (tylko i wyłącznie), a Wy jak uważacie?

09 paź 2015, 20:26
Zaawansowany

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
Obawiam się, że niestety nierealne, ale oczywiście logiczne.

A czy gdzieś AS będzie tylko od ASowania (bez obecnej działki)???

09 paź 2015, 21:09
Zaawansowany

REJESTRACJA13 mar 2015, 19:46

POSTY        99

LOKALIZACJAZachodniopomorskie
escape                    

A czy gdzieś AS będzie tylko od ASowania (bez obecnej działki)?

Tego to pewnie sami w MF nie wiedzą. Temat z ASami rzucony pod kampanię, a my będziemy się z tym bujać za 450 oiro miesięcznie... żadnej pracy się nie boję, lubię nowości, wyzwania ale niestety nie to się liczy w tych czasach ...  pije-===[

Daje sobie czas do końca pierwszego kwartału, jeżeli nie zobaczę żadnych pozytywów to  :stop: i baj baj skarbowość

Ostatnio edytowano 09 paź 2015, 21:25 przez ztw, łącznie edytowano 1 raz

09 paź 2015, 21:15
Zaawansowany

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
No właśnie... a przede wszystkim nie pracownik się liczy :(

09 paź 2015, 21:25
Zaawansowany

POSTY        79
ztw                    

escape                    

A czy gdzieś AS będzie tylko od ASowania (bez obecnej działki)?

Tego to pewnie sami w MF nie wiedzą. Temat z ASami rzucony pod kampanię, a my będziemy się z tym bujać za 450 oiro miesięcznie... żadnej pracy się nie boję, lubię nowości, wyzwania ale niestety nie to się liczy w tych czasach... pije-===[
Daje sobie czas do końca pierwszego kwartału, jeżeli nie zobaczę żadnych pozytywów to  :stop:  i baj baj skarbowość

Ja też sobie daję czas do I półrocza 2016

10 paź 2015, 08:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 15:45

POSTY        102
Ja jestem AS od września i co mogę powiedzieć na tą chwilę:
- szkolenia są ale spóźnione dla AS wrześniowych czyli dla mnie i są na pewno do końca roku plus 2 dni praktyki w IC, patrząc na to was będą szkolić od stycznia, lutego ;),
- organizacja pracy po rozmowach z Asami w każdym urzędzie inna, w niektórych nawet kierownicy są asami, jedni pracują na sali inni mają swoje pokoje, jedni są asami inni asami ze swoimi starymi obowiązkami, zero spójności.
Z tego co na razie praktyka pokazuje nie ma za dużego zainteresowania usługą więc nie ma aż tak dużo roboty z tym związanej, może to się zmieni ale na razie wg  mnie spokojnie

10 paź 2015, 10:01
Zaawansowany

POSTY        79
Dobrze,że z Wami ktoś rozmawiał na ten temat.U nas żadnych rozmów nie było i nie zanosi się na to.Wszelkie informacje na temat AS-a czerpiemy z różnych źródeł.

11 paź 2015, 11:24
Zaawansowany

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
A sama "kampania informacyjna" i sam kontakt z każdym rozpoczynającym nie rodzi już trochę roboty?
Jak w ogóle przedsiębiorcy na to reagują? Nie myślą, że to jakiś głupi żart?   :dokuczacz:

11 paź 2015, 17:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 gru 2009, 18:29

POSTY        25
A jak się zapatrujecie na coś takiego, że podatnik po wyznaczeniu ASa składa pełnomocnictwo do występowania w jego imieniu w sprawach związanych z obsługą przez asystenta? I faktycznie z pełnomocnikiem będziemy wtedy rozmawiać i się kontaktować? Dodam, że miałem taką rozmowę z pełnomocnikiem i jego chęć reprezentowania podatnika przed ASem. Czy ktoś z Was miał taki przypadek? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

29 paź 2015, 15:02
Zaawansowany

POSTY        43

LOKALIZACJAŚLĄSKIE
teoretycznie pełnomocnik jak może być do wszystkiego to czemu nie w takiej sytuacji, ale trochę to się kłóci z ideą, tzn. z tym, że asystent ma być "przewodnikiem" dla przedsiębiorcy, żeby ten się uczył od początku nt. swoich praw i obowiązków...  :unsure:  potrzeba głębszej analizy chyba  :wacko:

30 paź 2015, 21:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona