Teraz jest 06 wrz 2025, 06:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Ubezpieczenie grupowe pracowników po konsolidacji 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2013, 23:56

POSTY        129
Post Re: Ubezpieczenie grupowe pracowników po konsolidacji
Rash69                    

Dokładnie. Jak u mnie ludzie zaczęli się domagać pozostania przy starym ubezpieczycielu argumentując, że na nowego nikt nie wyrażał zgody to DIS zaczął kręcić, że jest już na to za późno  :blink: , bo składki do ubezpieczyciela za kwiecień trzeba było na początku miesiąca odprowadzić a nikt IS o tym nie poinformował wcześniej (sic!). Koniec końców ma być tak, że za kwiecień pobiorą nam z wypłaty składkę na starego ubezpieczyciela i drugą dla PZU (tak na wszelki wypadek - jakby coś się stało  :lol: ). A od maja niby możemy pozostać u jednego tzn. starego ale lepiej to jeszcze przemyśleć i wybrać PZU. Jak to było u Barei: "ta sprawa to się do gazet nadaje!".

Jak mogą z wypłaty cokolwiek pobrać ci WBREW TWOJEJ WOLI (tzn. BEZ TWOJEGO PISEMNEGO UPOWAŻNIENIA)?

15 kwi 2015, 18:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2009, 16:20

POSTY        253
spioch                    

jestem zaskoczony, u nas cisza, nie ma żadnych informacji o wygaśnięciu dotychczasowych umów, ani o konieczności wyboru innego oferenta :P muszę się zainteresować tematem i upewnić, czy nadal jestem ubezpieczony i na jakich warunkach :P

niestety, w nawale prac jaki mamy wszyscy, nie miałem okazji zapytać co u nas z ubezpieczeniem. Jednakże nie ma żadnego z tego powodu niepokoju, ani dyskusji. Osobiście uważam, że NIKT bez mej zgody nie może zerwać umowy z ubezpieczycielem, ani też nowy pracodawca nie może zawrzeć umowy z innym ubezpieczycielem, bez mej zgody, jak również pracodawca NIE MOŻE pozostawić mnie w sytuacji, ze zerwał za mnie umowę i nie jestem ubezpieczony, wyobraźcie sobie sytuacje, w której akurat teraz pracownik, bądź jego bliscy są zmuszeni do skorzystania z polisy

15 kwi 2015, 19:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2013, 11:40

POSTY        48
U nas nic nie wiadomo. Dramat

15 kwi 2015, 20:10
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2015, 14:14

POSTY        5
tommy                    

Rash69                    

Dokładnie. Jak u mnie ludzie zaczęli się domagać pozostania przy starym ubezpieczycielu argumentując, że na nowego nikt nie wyrażał zgody to DIS zaczął kręcić, że jest już na to za późno  :blink: , bo składki do ubezpieczyciela za kwiecień trzeba było na początku miesiąca odprowadzić a nikt IS o tym nie poinformował wcześniej (sic!). Koniec końców ma być tak, że za kwiecień pobiorą nam z wypłaty składkę na starego ubezpieczyciela i drugą dla PZU (tak na wszelki wypadek - jakby coś się stało  :lol: ). A od maja niby możemy pozostać u jednego tzn. starego ale lepiej to jeszcze przemyśleć i wybrać PZU. Jak to było u Barei: "ta sprawa to się do gazet nadaje!".

Jak mogą z wypłaty cokolwiek pobrać ci WBREW TWOJEJ WOLI (tzn. BEZ TWOJEGO PISEMNEGO UPOWAŻNIENIA)?

No właśnie rozdano do podpisania oświadczenia na dobrowolne potrącenie z poborów za kwiecień także składki na drugiego ubezpieczyciela tzn PZU. Wychodzi na to, że skoro pobiorą też składkę na ubezpieczenie u naszego "starego" ubezpieczyciela to jest to możliwe (nie tak jak wcześniej twierdzono w pisamach z IS). Jednym słowem za kwiecień jest "Podwójne ubezpieczenie" jak u Billy'ego Wildera. Tyle, że tam się źle skończyło.

Ostatnio edytowano 16 kwi 2015, 12:03 przez Rash69, łącznie edytowano 2 razy

16 kwi 2015, 12:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2