Wybieram się jutro na rozmowę kwalifikacyjną do Urzędu Skarbowego. Czy możecie mi powiedzieć, czego mogę się na takiej rozmowie spodziewać? Test już pisałam. I w ogóle jakie są płace w Urzędzie Skarbowym, bo nie wiem, jaką kwotę mam powiedzieć.
O kwotę wynagrodzenia nikt się mnie nie pytał. Dostałem propozycję gaży i umowę na czas określony. O wysokości zarobków w US wszyscy wiemy, nie warto nawet o tym mówić.
20 mar 2007, 20:40
justysia 29
<!--quoteo(post=5010:date=30. 01. 2007 g. 08:16:name=martia81)--><div class='quotetop'>(martia81 @ 30. 01. 2007 g. 08:16) [snapback]5010[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Wybieram się jutro na rozmowę kwalifikacyjną do Urzędu Skarbowego. Czy możecie mi powiedzieć, czego mogę się na takiej rozmowie spodziewać? Test już pisałam. I w ogóle jakie są płace w Urzędzie Skarbowym, bo nie wiem, jaką kwotę mam powiedzieć.
I co, udało się dostać pracę w US czy nie? Jak tak, to napisz, jakie dali wynagrodzenie.
Raptus
Ja zacząłem ze stresu przez sen zjadać (ścierać) zęby, dentysta zaordynował wkładkę silikonową na sen. Oczywiście nie refundowaną. Teraz czekam na pierwszy zawał. :blink:
A jak będą zmiany, to spadniesz z wysokiego stołka czy z niskiego? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Justysiu, jak bym siedział na jakimkolwiek stołku, to bym się nie martwił refundowaniem wkładki .
Ostatnio edytowano 25 mar 2007, 20:50 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz
23 mar 2007, 14:42
Witam, Proszę o informacje w sprawie testu kwalifikacyjnego na stanowisko referenta w dziale podatku dochodowego. Chodzi mi o rodzaj pytań czy szczegółowe, czy bardziej ogólne, łatwe, czy trudne, czysto ustawowe, czy z wiedzy ogólnej. Proszę o jakąkolwiek odpowiedź z czego sie przygotowywać 9oprócz wiadomych ustaw o podatku dochodowym i ordynacji), może ktoś będzie uprzejmy podać przykładowe pytania z tej materii. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
07 lis 2007, 21:17
Alka
Witam, Proszę o informacje w sprawie testu kwalifikacyjnego na stanowisko referenta w dziale podatku dochodowego.
Jeśli to jest w dużym mieście to tylko formalność. Ze względu na braki kadrowe biorą jak leci. Można spytać, co cię pchnęło żeby składać papiery?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
07 lis 2007, 21:25
Alka
Witam, Proszę o informacje w sprawie testu kwalifikacyjnego na stanowisko referenta w dziale podatku dochodowego. Chodzi mi o rodzaj pytań czy szczegółowe, czy bardziej ogólne, łatwe, czy trudne, czysto ustawowe, czy z wiedzy ogólnej. Proszę o jakąkolwiek odpowiedź z czego sie przygotowywać 9oprócz wiadomych ustaw o podatku dochodowym i ordynacji), może ktoś będzie uprzejmy podać przykładowe pytania z tej materii. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jakieś trzy to sam ułożyłem, ale ponoć już ich nie zadają, lecz na wszelki wypadek podaję:
1. Czy chcesz pracować za 1000 zł ? 2. Czy twoja decyzja jest dobrowolna? 3. Czy jesteś świadoma tego, co czynisz?
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
07 lis 2007, 21:30
Skończyłam prawo, robie podyplomówkę z rachunkowości, ale mieszkam w średniej wielkości mieście i nie jest tu ciekawie z ofertami pracy, wiec próbuję niestety gdzie mogę. Ale muszę powiedzieć, że chciałabym mieć uregulowaną pracę tzn 8h, urlop na czas, stabilizację, a także możliwość powiększenia rodziny ze spokojem, że nie pozbawi mnie to pracy.
A tak serio, może ktoś pomóc w tej materii...bardziej konkretnie.
Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 21:44 przez Alka, łącznie edytowano 1 raz
07 lis 2007, 21:41
Wykształcony za własne pieniądze pracownik, który nie myśli o tym żeby przy pierwszej okazji prysnąć.... wymarzony pracownik dla Naczelnika US. Przed castingiem przejrzyj leksykon podatku dochodowego (hasła wywoławcze, nie przesadzaj z nauką). Z ordynacji czynności sprawdzające, wezwania.
Powodzenia.
07 lis 2007, 21:48
Alka
… a także możliwość powiększenia rodziny ze spokojem, że nie pozbawi mnie to pracy.
A tak serio, może ktoś pomóc w tej materii...bardziej konkretnie.
Mówisz – masz, chłopczyka, dziewczynkę, wybór należy do Ciebie. Jestem do dyspozycji 24 godzinki na dobę. Konkretniej możemy ustalić na PW.
A tak już bardzo konkretnie, to praca w US po prawie za 1000 zł? Coś tu jest nie tak.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
07 lis 2007, 21:55
Mówię-mam męża, własne mieszkanie, wykształcenie, tylko pracy brak... Co sie dziwisz nie mieszkam w Warszawie, tylko w mieście średniej wielkości, gdzie o pracę jest trudno (warmińsko-mazurskie), a tak w ogóle prawo samo w sobie tak naprawdę niewiele mi dało, nic konkretnego, nie mówiąc już o znikomym doświadczeniu, które w poszukiwaniach pracy jest bardzo istotne, mam problem i szczerze mam już serdecznie dość tego marazmu. Co ma być nie tak???
07 lis 2007, 22:01
zielonka
A tak już bardzo konkretnie, to praca w US po prawie za 1000 zł? Coś tu jest nie tak.
Zielonka, dla jednych cierpienie jest przeliczalne na 1000 dla innych na 2500.
07 lis 2007, 22:07
Drago
<!--quoteo(post=17903:date=07. 11. 2007 g. 21:55:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 07. 11. 2007 g. 21:55) [snapback]17903[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Zielonka, dla jednych cierpienie jest przeliczalne na 1000 dla innych na 2500. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Drago czy możesz rozwinąć swoją myśl?
Ostatnio edytowano 07 lis 2007, 22:17 przez Alka, łącznie edytowano 1 raz
07 lis 2007, 22:16
Alka
...
Alka
... A tak serio, może ktoś pomóc w tej materii...bardziej konkretnie.
... Zapraszam jednak do konkretnych rad tutaj, resztę możecie załatwić na privie lub w innych tematach.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
07 lis 2007, 22:17
Alka
… Co ma być nie tak???
Każdy mierzy swoją miarą, jeśli taki pieniądz Cię zadawala, to życzę powodzenia. Myślę, że naczelnik bez względu na wynik testów przyjmie Ciebie. U mnie nikt by nie przyszedł z takim wykształceniem za takie pieniądze. Przyjmowane są osoby podejmujące studia zaoczne, bo tylko takie się zgłaszają (jeszcze).
wjawor
... Zapraszam jednak do konkretnych rad tutaj, resztę możecie załatwić na privie lub w innych tematach.
[attachmentid=304]
07 lis 2007, 22:29
zielonka
U mnie nikt by nie przyszedł z takim wykształceniem za takie pieniądze. Przyjmowane są osoby podejmujące studia zaoczne, bo tylko takie się zgłaszają (jeszcze).
Kolega oczywiście żartuje, takie wymagania obowiązują tylko osoby startujące na stanowiska kierownicze. Dla zwykłych pracowników oczywiście bez zmian, pełne stacjonarne magisterskie prawo lub ekonomia.