Teraz jest 06 wrz 2025, 00:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Będziemy utrzymywać urzędy! 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2013, 08:23

POSTY        6
Post Re: Będziemy utrzymywać urzędy!
Klatka                    

to co piszecie to jest bzdura!
Takie działanie wymaga zmiany ustawy o finansach publicznych, a jakoś o zmianach nie słychać .

Jakieś konkrety dlaczego wymaga zmiany? Przepisy, przykład itp.

07 lis 2013, 09:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 lut 2013, 12:03

POSTY        11
Klaudia                    

"W wyniku dokonanej nowelizacji ustawy budżetowej na 2013 rok, zmniejszenia środków budżetowych (bez wydatków majątkowych) dla izb wyniosły 2.126 tys. zł, a dla urzędów 29.581 tys. zł."
"W urzędach skarbowych kwota niedoboru środków finansowych na pokrycie płatności obligatoryjnych wynosi 31.066 tys. zł. Zgłoszone w tym zakresie niedobory środków budżetowych (dotyczą wydatków bieżących pozapłacowych) są zróżnicowane w zależności od województwa i wahają się od 18 tys. zł do 2.451 tys. zł."

Czyli, jak dobrze rozumiem, najpierw założono nowelizacją oszczędności w środkach budżetowych w wysokości prawie 30.000 tys. zł, a teraz płaczą, że im tyle brakuje. Niech sobie urzędy same wymyślą jak je znaleźć.

Nie było żadnych oszczędności w środkach budżetowych, nowelizacja ustawy odbyła się przez cięcia plan u finansowego, a teraz tyle ile US obcięto tyle im brakuje

07 lis 2013, 09:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 mar 2013, 14:14

POSTY        19
KLATKA zerknij sobie na pismo, które wczoraj otrzymały urzędy z MF  i czytaj dokładniej. Mamy wprowadzać już wnioski o decyzję przenoszące nadwyżki z trzynastek na wydatki oraz jest adnotacja PKT 3, że należy rozważyć sfinansowanie niedoborów wydatków -oszczędnościami w wynagrodzeniach! Pismo załączam jeszcze raz.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

07 lis 2013, 09:38
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
Ciekawa jestem czy pracownicy MF też będą musieli zrezygnować z oszczędności, żeby utrzymać ministerstwo, o tym nie ma mowy w piśmie, czyżby tak "doskonale" gospodarzyli?
Świństwo palka--==

07 lis 2013, 09:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2009, 06:43

POSTY        15
czyli mimo zapewnień miłościwie nam panujących, że ciecia budżetowe nie odbędą się kosztem kieszeni pracowników...

po cichu jednak dostaniemy po kieszeni

07 lis 2013, 13:55
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
enoch                    

czyli mimo zapewnień miłościwie nam panujących, że ciecia budżetowe nie odbędą się kosztem kieszeni pracowników...

Wierzyłeś w to? Serio?

07 lis 2013, 17:10
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Ponieważ Dyrektorzy i Naczelnicy zarabiają najwięcej to świetnie sobie poradzą bez premii! A że premie biorą konkretne to i oszczędności będą duże! Proste? Proste! Zobaczymy czy na to wpadną! Jakieś zakłady?

07 lis 2013, 18:46
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2013, 16:30

POSTY        24
Taxman Ty jakiś taki chyba idealista jesteś  :wysmiewacz:   albo masz piękne marzenia  :piwo:

07 lis 2013, 19:07
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Derek, nie! Ja po prostu wierzę, mam pewność w sercu i w głowie, że wspomniane/wspomniani NUS i DUKS to altruiści, społecznicy, ludzie prawdziwie ideowi i realizujący codziennie etos członków korpusu sc! W końcu w trudnych sytuacjach liderzy dają przykład swoją postawą i potrafią pociagnąć, porwać za sobą innych! Chyba nie wątpisz, że takich właśnie mamy szefów, Derek?!

07 lis 2013, 19:11
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Rudy i Pinokio jak zwykle zaj... kasę maluczkim, rzecz jasna dla ich dobra.  strzel===]

07 lis 2013, 19:13
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 lip 2009, 17:01

POSTY        3
A jakby pracownicy na L-4 poszli - takie dłuższe, to byłyby oszczędności  i byłyby środki  na opłacenie rachunków- a to że pracowników nie będzie w pracy to chyba nie będzie przeszkadzać przełożonym - toż my durnie i barany jesteśmy niedouczone i za jakie pieniądze pracujemy  :dokuczacz:

07 lis 2013, 19:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2013, 16:30

POSTY        24
taxman                    

Derek, nie! Ja po prostu wierzę, mam pewność w sercu i w głowie, że wspomniane/wspomniani NUS i DUKS to altruiści, społecznicy, ludzie prawdziwie ideowi i realizujący codziennie etos członków korpusu sc! W końcu w trudnych sytuacjach liderzy dają przykład swoją postawą i potrafią pociagnąć, porwać za sobą innych! Chyba nie wątpisz, że takich właśnie mamy szefów, Derek?!

Taxman jestem z Tobą w tej wierze  :piwo:

07 lis 2013, 19:56

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Jest tu jakiś spec od finansów publicznych ? Strasznie mnie ciekawi czy w instytucji budżetowej można od tak sobie, bez niczego, pokryć bieżący rachunek za prąd środkami przypisanymi do funduszu płac. Oczywiście chodzi mi o uszczuplenie oszczędnościówki bez oficjalnego przesunięcia środków z konta 404 (wynagrodzenia) na konto 401 (energia) czy 402 (usługi obce). Nie kłania się tutaj jakieś naruszenie dyscypliny finansów publicznych ?

07 lis 2013, 21:14

REJESTRACJA30 paź 2006, 20:02

POSTY        185

LOKALIZACJAŚląsk
Mam podobne wątpliwości jak AVACS i wydaje mi się taka czynność niedopuszczalna ale znając naszych przełożonych to oni raczej przepisami się nie przejmują a jeszcze sobie premie za poczynione oszczędności przyznają  :zygi:

07 lis 2013, 21:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 54 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona