to co piszecie to jest bzdura! Takie działanie wymaga zmiany ustawy o finansach publicznych, a jakoś o zmianach nie słychać .
Jakieś konkrety dlaczego wymaga zmiany? Przepisy, przykład itp.
____________________________________ ...bo nie może być tak, żeby sprzątaczka zarabiała 10 raz mniej od pilota, godne życie w konstytucji, Balcerowicz musi odejść.
07 lis 2013, 09:12
Re: Będziemy utrzymywać urzędy!
Klaudia
"W wyniku dokonanej nowelizacji ustawy budżetowej na 2013 rok, zmniejszenia środków budżetowych (bez wydatków majątkowych) dla izb wyniosły 2.126 tys. zł, a dla urzędów 29.581 tys. zł." "W urzędach skarbowych kwota niedoboru środków finansowych na pokrycie płatności obligatoryjnych wynosi 31.066 tys. zł. Zgłoszone w tym zakresie niedobory środków budżetowych (dotyczą wydatków bieżących pozapłacowych) są zróżnicowane w zależności od województwa i wahają się od 18 tys. zł do 2.451 tys. zł."
Czyli, jak dobrze rozumiem, najpierw założono nowelizacją oszczędności w środkach budżetowych w wysokości prawie 30.000 tys. zł, a teraz płaczą, że im tyle brakuje. Niech sobie urzędy same wymyślą jak je znaleźć.
Nie było żadnych oszczędności w środkach budżetowych, nowelizacja ustawy odbyła się przez cięcia plan u finansowego, a teraz tyle ile US obcięto tyle im brakuje
07 lis 2013, 09:29
KLATKA zerknij sobie na pismo, które wczoraj otrzymały urzędy z MF i czytaj dokładniej. Mamy wprowadzać już wnioski o decyzję przenoszące nadwyżki z trzynastek na wydatki oraz jest adnotacja PKT 3, że należy rozważyć sfinansowanie niedoborów wydatków -oszczędnościami w wynagrodzeniach! Pismo załączam jeszcze raz.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
07 lis 2013, 09:38
Ciekawa jestem czy pracownicy MF też będą musieli zrezygnować z oszczędności, żeby utrzymać ministerstwo, o tym nie ma mowy w piśmie, czyżby tak "doskonale" gospodarzyli? Świństwo
07 lis 2013, 09:46
czyli mimo zapewnień miłościwie nam panujących, że ciecia budżetowe nie odbędą się kosztem kieszeni pracowników...
po cichu jednak dostaniemy po kieszeni
07 lis 2013, 13:55
enoch
czyli mimo zapewnień miłościwie nam panujących, że ciecia budżetowe nie odbędą się kosztem kieszeni pracowników...
Wierzyłeś w to? Serio?
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
07 lis 2013, 17:10
Ponieważ Dyrektorzy i Naczelnicy zarabiają najwięcej to świetnie sobie poradzą bez premii! A że premie biorą konkretne to i oszczędności będą duże! Proste? Proste! Zobaczymy czy na to wpadną! Jakieś zakłady?
07 lis 2013, 18:46
Taxman Ty jakiś taki chyba idealista jesteś albo masz piękne marzenia
07 lis 2013, 19:07
Derek, nie! Ja po prostu wierzę, mam pewność w sercu i w głowie, że wspomniane/wspomniani NUS i DUKS to altruiści, społecznicy, ludzie prawdziwie ideowi i realizujący codziennie etos członków korpusu sc! W końcu w trudnych sytuacjach liderzy dają przykład swoją postawą i potrafią pociagnąć, porwać za sobą innych! Chyba nie wątpisz, że takich właśnie mamy szefów, Derek?!
07 lis 2013, 19:11
Rudy i Pinokio jak zwykle zaj... kasę maluczkim, rzecz jasna dla ich dobra.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
07 lis 2013, 19:13
A jakby pracownicy na L-4 poszli - takie dłuższe, to byłyby oszczędności i byłyby środki na opłacenie rachunków- a to że pracowników nie będzie w pracy to chyba nie będzie przeszkadzać przełożonym - toż my durnie i barany jesteśmy niedouczone i za jakie pieniądze pracujemy
07 lis 2013, 19:36
taxman
Derek, nie! Ja po prostu wierzę, mam pewność w sercu i w głowie, że wspomniane/wspomniani NUS i DUKS to altruiści, społecznicy, ludzie prawdziwie ideowi i realizujący codziennie etos członków korpusu sc! W końcu w trudnych sytuacjach liderzy dają przykład swoją postawą i potrafią pociagnąć, porwać za sobą innych! Chyba nie wątpisz, że takich właśnie mamy szefów, Derek?!
Taxman jestem z Tobą w tej wierze
07 lis 2013, 19:56
Jest tu jakiś spec od finansów publicznych ? Strasznie mnie ciekawi czy w instytucji budżetowej można od tak sobie, bez niczego, pokryć bieżący rachunek za prąd środkami przypisanymi do funduszu płac. Oczywiście chodzi mi o uszczuplenie oszczędnościówki bez oficjalnego przesunięcia środków z konta 404 (wynagrodzenia) na konto 401 (energia) czy 402 (usługi obce). Nie kłania się tutaj jakieś naruszenie dyscypliny finansów publicznych ?
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
07 lis 2013, 21:14
Mam podobne wątpliwości jak AVACS i wydaje mi się taka czynność niedopuszczalna ale znając naszych przełożonych to oni raczej przepisami się nie przejmują a jeszcze sobie premie za poczynione oszczędności przyznają