Moje bidulinki. Dobrze, że chociaż macie pogodne nastroje. Oglądałam program dokumentalny o Emiratach Arabskich i skręcało mnie jak mówili, ile zarabiają tam urzędnicy i jakie mają przywileje (ok. 17.000 zł i wzwyż, mieszkanie za darmo - luksusowe i za darmo samochód. Może nam w urzędach też tak będą płacić?
Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 18:38 przez aneleh, łącznie edytowano 1 raz
26 sty 2007, 19:26
ramzes
Moje bidulinki. Dobrze, że chociaż macie pogodne nastroje. Oglądałam program dokumentalny o Emiratach Arabskich i skręcało mnie jak mówili, ile zarabiają tam urzędnicy i jakie mają przywileje (ok. 17.000 zł i wzwyż, mieszkanie za darmo - luksusowe i za darmo samochód. Może nam w urzędach też tak będą płacić?
Ty masz chociaż telewizor. A mój się popsuł i nie stać mnie na nowy, a regenerowanego nie chcę. ; Teraz dużo czytam i słucham radia. Ale fajnie.
Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 18:38 przez kindziol, łącznie edytowano 1 raz
26 sty 2007, 22:02
Fraud_slayer
Za 13-tkę kupię sobie nową kurtkę.
Parafrazując stary kawał: - Za 13-tkę kupię sobie nową kurtkę. - A co z resztą? - Resztę dołożą rodzice...
ramzes
[...]Oglądałam program dokumentalny o Emiratach Arabskich i skręcało mnie jak mówili, ile zarabiają tam urzędnicy i jakie mają przywileje (ok. 17.000 zł i wzwyż [...]
Na Allaha! To i tam wprowadzili złotówki?!
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 18:41 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
27 sty 2007, 21:53
W sobotniej prasie czytałem, że podwyżki planowane są w 2008 r. przy okazji łączenia służb skarbowych z celnymi. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 18:42 przez gryzli, łącznie edytowano 1 raz
28 sty 2007, 14:21
Tylko czy my załapiemy się do KAS? Wtedy mogą podwyższać, ale kogo to będzie obchodziło.
Ostatnio edytowano 28 sty 2007, 21:03 przez olo5, łącznie edytowano 1 raz
28 sty 2007, 20:45
olo5
Tylko czy my załapiemy się do KAS? Wtedy mogą podwyższać, ale kogo to będzie obchodziło.
Do KAS może i się załapiemy, do kasy raczej nie.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
28 sty 2007, 22:00
Podstawa prawna: ustawa z dnia 12 grudnia 1997r. o dodatkowym wynagrodzeniu rocznym dla pracowników jednostek sfery budżetowej (Dz. U. Nr 160, poz.1080 z 1997r. z późn.zm.).
Ostatnio edytowano 29 sty 2007, 11:51 przez Rembrandt, łącznie edytowano 1 raz
29 sty 2007, 08:16
A ja tam 13-tki wcale nie dostanę - kara za urodzenie dzidziusia. .
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
Ostatnio edytowano 29 sty 2007, 11:51 przez nowa, łącznie edytowano 1 raz
29 sty 2007, 11:02
nowa
A ja tam 13-tki wcale nie dostanę - kara za urodzenie dzidziusia. .
Za to pewnie była rekompensata w postaci becikowego.
29 sty 2007, 12:05
helvet
<!--quoteo(post=4966:date=29. 01. 2007 g. 11:02:name=nowa)--><div class='quotetop'>(nowa @ 29. 01. 2007 g. 11:02) [snapback]4966[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A ja tam 13-tki wcale nie dostanę - kara za urodzenie dzidziusia. .
Za to pewnie była rekompensata w postaci becikowego. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Zapewniam Cię, Helvet, że przy skali wydatków ponoszonych przy urodzeniu "Juniora", becikowego nawet nie zauważysz - źródło: autopsja.
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 29 sty 2007, 14:23 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
29 sty 2007, 12:27
helvet
Za to pewnie była rekompensata w postaci becikowego.
Ty to nazywasz rekompensatą? A za co? Za poród, czy dziecko? To pierwsze fakt - nieprzyjemne, ale dzidziuś rekompensuje wszystko. Te 1000 zł wcale mi życia specjalnie nie ułatwiło. Ale rozumiem Ciebie - już kiedyś ktoś zadał mi pytanie, po co mi drugie dziecko i jak sobie wyobrażam dalszą pracę w skarbówce posiadając dwoje dzieci. Przykro było tego słuchać, ale... mam syna i jestem szczęśliwa, i bez tej trzynastki też sobie poradzę.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 07:26 przez nowa, łącznie edytowano 1 raz
29 sty 2007, 15:40
nowa
... ktoś zadał mi pytanie, po co mi drugie dziecko i jak sobie wyobrażam dalszą pracę w skarbówce posiadając dwoje dzieci.
W kraju respektującym prawa pracownika i człowieka, zadający takie pytanie miałby dożywotni zakaz pracy w sektorze publicznym. A tutaj? Tutaj nic. Tutaj nawet pedofile dostają 5-cio do 10-cio letni zakaz pracy z dziećmi. A po 5-ciu latach? No cóż, tamte dzieciaki będą miały "pecha". Mamy Konstytucję, mamy zapisane respektowanie praw człowieka, obywatela, pracownika. Papier wszystko przyjmie i co najważniejsze nie zaprotestuje przeciwko niezgodności z rzeczywistością. A poza tym Konstytucja się przydaje, jak Prezydent lub Premier zechce oskarżyć jakiegoś obywatela o obrazę "majestatu". Wracając do przykładu Nowej, to nawet pisanie skarg i posiadanie świadków na takie zachowanie nic nie daje. Szafy w Min.Fin. pękają w szwach od takich i podobnych przypadków. I nic. Najwyżej dokupi się szaf.
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 11:27 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 08:34
nowa
ktoś zadał mi pytanie, po co mi drugie dziecko i jak sobie wyobrażam dalszą pracę w skarbówce posiadając dwoje dzieci. Przykro było tego słuchać, ale... mam syna i jestem szczęśliwa, i bez tej trzynastki też sobie poradzę.
W temacie 13-tek u nas głucha cisza (Gdańsk). W temacie dziecka: po 8 latach pracy w US urodziłam swoje pierwsze (i ostatnie) dziecko. Nie było pytań, jak sobie wyobrażam (...), tylko: czy wezmę urlop wychowawczy; bo jeśli tak - to mogę sobie szukać innej pracy ("Nikt nie będzie na panią czekał"). Nie wzięłam, ale i tak po powrocie z macierzyńskiego zdegradowali mnie. Co wyszło na dobre mojej córeczce.
Ostatnio edytowano 30 sty 2007, 11:27 przez beann, łącznie edytowano 1 raz
30 sty 2007, 08:57
Kiedy ma być ta trzynastka, bo już mi buty przeciekają? :excl:
____________________________________ Idź swoją drogą a niech inni mówią co chcą...,
Ostatnio edytowano 31 sty 2007, 14:03 przez Hajduksplit, łącznie edytowano 1 raz