Teraz jest 05 wrz 2025, 21:31

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Gorzów Wielkopolski - Spartakiada 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:25

POSTY        41
Post Re: Gorzów Wielkopolski - Spartakiada
Należy się zastanowić, czy może nas jeszcze coś zaskoczyć, jeśli chodzi o organizację zawodów. Byliśmy przyzwyczajeni do reguł zaproponowanych przez Fundację, wiedzieliśmy mniej więcej co nas czeka. Obecnie już nie Mistrzostwa Polski, a Spartakiada przejęta przez MF. Problem leży w tym, czy jest to nasza impreza, czy też nie. Jeśli obecnie chcemy się czegoś dowiedzieć, na nic to się zdaje. Terminy przedstawione do zapisów udziału w zawodach były tak wczesne, podyktowane chyba celem lepszej organizacji. Niestety. Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych list uczestników z poszczególnych urzędów, kto w jakiej dyscyplinie startuje. Do końca lutego miały być regulaminy poszczególnych dyscyplin. Niestety nie ma. Czy jedynym tłumaczeniem może być twierdzenie: ZORGANIZUJCIE SAMI, jeśli uważacie, że to takie proste. Proste na pewno nie jest, ale przekazywanie elementarnych informacji winno być obowiązkiem. Na dzień dzisiejszy, jak nie ma list uczestników, możliwe że ciągle się dopisuje kolejnych uczestników. To dobrze z punktu widzenia ilości uczestników, ale niedobrze w zakresie przestrzegania regulaminu. Najwyższa pora usunąć już dawno nieaktualne informacje na stronie internetowej zawodów. Zobligowanie do zaglądania na stronę Spartakiady jest bezsensem, bo tam nic się nie dzieje. Podajcie na tej stronie informację, że jak będzie coś nowego, to roześlecie do wszystkich jednostek skarbowych informację. Ponadto zamiana dyscypliny (strzelanie – streetball) nie powinna być dowolnością organizatora. Kolejny organizator Spartakiady (jeśli będzie) wybierze swoje dyscypliny itd. Wierzę jednak, że zawody się odbędą w przyjaznej i sportowej atmosferze. Na koniec proszę organizatora o szybką aktualizację strony w niezbędne informacje. Jak posiada się od 31 stycznia listę wszystkich uczestników, to czy trudno jest ułożyć program zawodów, przedłożyć wykazy zawodników w ciągu 2,5 miesiąca?

14 kwi 2013, 20:58
Znawca

REJESTRACJA20 lis 2007, 07:51

POSTY        117
Mnie ciekawi system rozgrywek w dyscyplinach, bo teraz nie wiem czy uda mi sie pogodzic wybrane przeze mnie dyscypliny zwłaszcza, że są spore niekiedy odległości pomiędzy obiektami sportowymi.

A jak w poprzednich latach wygladaly rozgrywki w ping pongu i tenisie ziemnym? grupa i potem play-offy? jeśli tak to jak duże były grupy?

17 kwi 2013, 08:19
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2009, 13:19

POSTY        6
paoloss                    

Mnie ciekawi system rozgrywek w dyscyplinach, bo teraz nie wiem czy uda mi sie pogodzic wybrane przeze mnie dyscypliny zwłaszcza, że są spore niekiedy odległości pomiędzy obiektami sportowymi.

A jak w poprzednich latach wygladaly rozgrywki w ping pongu i tenisie ziemnym? grupa i potem play-offy? jeśli tak to jak duże były grupy?

w tenisie ziemny nie było grup ( chyba że chodzi Ci o wiekowe), drabinka od pierwszej rundy. Punktowanie początkowo raczej nic nie mające wspólnego z tenisem (np. do 7 :wysmiewacz: ) , ale juz połowka do wygranego seta - wymogi czasowe.
to tak na szybko

18 kwi 2013, 06:55
Znawca

POSTY        117
mam nadzieje ze chociaż małe grupy porobią (oczywiście o wiekowe mi nie chodziło) bo średnio podoba mi się wizja zagrania dwóch meczy i do domu jak będę miał pecha w losowaniu.
opisany system punktowy do 7 wydaje mi się co najmniej dziwny (czyli teoretycznie =< 12 piłek i koniec meczu jedziesz do domu lub grasz dalej)

18 kwi 2013, 08:33
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2009, 13:19

POSTY        6
paoloss                    

mam nadzieje ze chociaż małe grupy porobią (oczywiście o wiekowe mi nie chodziło) bo średnio podoba mi się wizja zagrania dwóch meczy i do domu jak będę miał pecha w losowaniu.
opisany system punktowy do 7 wydaje mi się co najmniej dziwny (czyli teoretycznie =< 12 piłek i koniec meczu jedziesz do domu lub grasz dalej)

w grupach też jest drabinka, przegrywasz odpadasz

18 kwi 2013, 09:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2011, 14:30

POSTY        6
Sport przy Spartakiadzie to raczej zabawa niż prawdziwe zawody - jak masz ze 150 tenisistów to rozegraj pełen turniej w 2 dni :) No chyba, że 30 kortów się znajdzie, to czemu nie.. Musi być drabinka i dziwna punktacja na poczatku. Jak się przetrwa początek to potem się zacznie prawdziwy TENIS, heheh

18 kwi 2013, 10:45
Znawca

POSTY        117
no niby tak ale można zrobic grupy 3 osobowe każdy z każdym i dwóch wychodzi, poza tym jak to ma byc jeden gem do 7 i dla jednej osoby koniec turnieju to sorry ale troche porażka - to tak jakby mecz siatkówki grac do 8 pktów

18 kwi 2013, 11:24
Zaawansowany

REJESTRACJA07 lut 2012, 12:32

POSTY        33
Grałem tamtej wiosny w paintball - Extra mi się spodobało do tego stopnia że regularnie grywam teraz co miesiąc.

Czy w tej dyscyplinie ktoś przewiduje zawody...

19 kwi 2013, 07:48
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181
Wątek "spartakiadowy" został zamknięty.

Nie powinniśmy promować "igrzysk" w sytuacji, gdy wielu spośród nas nie ma chleba, bo przez czyjeś "widzimisię" zostało wyrzuconych z pracy za działalność w obronie innych i wytykanie naruszeń prawa.

Ważne jest też to, że do tej pory organizacją zajmowała się Fundacja Skarbowości.
Od tego roku Spartakiady przejęło MF w nie do końca jasnych i znanych okolicznościach. Ale to jakby na marginesie.

Najważniejsze jest, że nie czas na igrzyska.
Każdy we własnym sumieniu osądzi, czy w tej sytuacji może i powinien brać w nich udział w jakiejkolwiek formie...

21 kwi 2013, 05:41
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 23 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2