Pan minister bardzo nas pięknie pochwalił w swoim piśmie z okazji "Dnia Skarbowości" w związku z tym o odmrożeniu płac pewnie można zapomnieć, bo po co skoro i bez tego tak świetnie pracujemy.
no właśnie smutne, ale prawdziwe
31 lip 2012, 11:30
Re: Święto Skarbowca
trojanin
u nas jak zwykle bez echa
u nas nawet naczelnik nie złożył życzeń
31 lip 2012, 15:39
NewLunatiq
trojanin
u nas jak zwykle bez echa
u nas nawet naczelnik nie złożył życzeń
hmmmm... a u nas , szef rzekł... dostali wszyscy dyplomy, których kierownicy wytypowali pismem z odpowiednim uzasadnieniem ( niestety i na to były limity określone przez tzw górę hahaha)... czyli kolorową kartkę papierka z dobrym słowem uznania dostało ok 16% załogi... dla reszty mimo qasystenta zabrakło dobrego słowa z okazji "dnia skarbowca"...
31 lip 2012, 16:26
Od pięciu lat obchodzimy DZIEŃ SKARBOWCA i od pięciu lat mam zamrożoną płacę Kuzyn pracujący w górnictwie na BARBÓRKĘ otrzymuje co roku dwie dodatkowe pensje. Może by zlikwidować to święto, a dać każdemu Skarbowcowi uczciwą płacę ?
31 lip 2012, 19:56
Weksel
palka--== Od pięciu lat obchodzimy DZIEŃ SKARBOWCA i od pięciu lat mam zamrożoną płacę :wacko: Kuzyn pracujący w górnictwie na BARBÓRKĘ otrzymuje co roku dwie dodatkowe pensje. Może by zlikwidować to święto, a dać każdemu Skarbowcowi uczciwą płacę ??
Nie da rady. To święto jest bezkosztowe (jak wszystko u nas). Życzeń nie ma stronie MF, a i mój NUS nic nie wysłał mailowo.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
31 lip 2012, 20:16
U nas, podobnie jak u większości, nic z okazji Dnia Skarbowca nie było. Na e-mail służbowy wysłano jedynie bezosobowe życzenia od Ministra plus zdanie od szefa.
Całe to święto budzi tylko narastającą irytację. Nazywani jesteśmy najważniejszą częścią administracji wg. Ministra i tyle. Puste i słowa, coraz bardziej sztampowe życzenia na odczepnego by mieć już z głowy. Szanowny Ministrze, Szanowni Naczelnicy - z okazji Dnia Skarbowca, słówko dla was - SPADAJCIE!
31 lip 2012, 20:33
Moriturus
U nas, podobnie jak u większości, nic z okazji Dnia Skarbowca nie było. Na e-mail służbowy wysłano jedynie bezosobowe życzenia od Ministra plus zdanie od szefa.
Całe to święto budzi tylko narastającą irytację. Nazywani jesteśmy najważniejszą częścią administracji wg. Ministra i tyle. Puste i słowa, coraz bardziej sztampowe życzenia na odczepnego by mieć już z głowy. :zygi: Szanowny Ministrze, Szanowni Naczelnicy - z okazji Dnia Skarbowca, słówko dla was - SPADAJCIE!
prawdziwym hitem są życzenia od stowarzyszenia doradców podatkowych przesyłane naczelnikom urzędów skarbowych mega obłuda
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
31 lip 2012, 23:34
A ja po przeczytaniu tego listu od JVR zastanawiam jak sie pisze "nie łatwa ... służba", bo ja napisałabym , że "niełatwa". Ale to tak na marginesie.
01 sie 2012, 07:17
Dzień Skarbowości wg Wikipedii:
"Dzień Skarbowości – polskie święto obchodzone 31 lipca, od 2008 roku na podstawie zarządzenia Ministra Finansów, a od 2010 roku na podstawie ustawy. Dzień ten nie jest dniem wolnym od pracy. Data ta upamiętnia uchwalenie ustawy, z 31 lipca 1919 roku, o tymczasowej organizacji władz i urzędów skarbowych. Według Ministra Finansów Jacka Rostowskiego, utworzenie tego Dnia ma na celu ”zintegrowanie środowiska administracji skarbowej i budowanie wspólnej tożsamości tej grupy zawodowej”. Dzień Skarbowości jest świętem wszystkich urzędników, inspektorów, naczelników i pracowników izb i urzędów skarbowych oraz urzędów kontroli skarbowej."
Jak bardzo czujecie się zintegrowani tym "świętem"?
01 sie 2012, 10:46
apasko
W niektórych urzędach skarbowych w Polsce zamiast obchodzić Dzień Skarbowca pracownicy są kierowani do prokuratur, komisji dyscyplinarnych itp. Co na to Pan Minister, a może nic nie wie? Może tak wskażemy na forum tych wspaniałomyślnych Naczelników. Czy to jest zgodne ze "Standardami zarządzania zasobem ludzkim" ?
Słyszałem, że już w niektórych województwach głowy poleciały. W Poznaniu rzekomo wymieniono DIS za nadgorliwość w sprawie mandatów wobec pracowników i inne. Czekamy na dalsze czystki szczególnie tam "gdzie jest wspólpraca i zarządzanie za pomocą prokuratur".
01 sie 2012, 19:05
A może każdy z nas wyśle naszemu ministrowi mail-owe "podziękowania" za "życzenia z okazji Dnia Skarbowości" (których oczywiście nie było). Pewnie będzie trochę zakłopotany, a jego skrzynka mail-owa trochę zapchana.
01 sie 2012, 19:41
Potwierdzam, że w niektórych us zarządza się zasobem ludzkim przy pomocy donosów na pracowników do prokuratur
02 sie 2012, 23:03
Jakby JVR nie napisał życzeń, byłoby biadolenie, że nas olewa; jak napisał, też jest do...d
Wieczne niezadowolenie, to domena większości tutaj piszących.
ps. też mi się nie podoba, że od kilku lat mam zamrożoną pensję, ale staram się nie popadać w paranoję.
03 sie 2012, 00:11
No to nie popadaj barum, bo samo zamrożenie wynagrodzeń na killka i kilka kolejnych lat, to już paranoja A swoją drogą, jak się już coś pisze, do wszystkich, to można przecież skorzystać z biura pisania podań, żeby napisany tekst miał ręce i nogi