Teraz jest 06 wrz 2025, 00:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Informacja o wynagrodzeniach 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lip 2009, 16:03

POSTY        107
Post Re: Informacja o wynagrodzeniach
Ujawnienie wynagrodzeń zmotywuje do pracy jednych i  może zmniejszy kominy płacowe  :brawa:
Czy w US wypłacono dodatki kontrolerskie za styczeń  i luty? W moim US cisza ani kasy ani słowa wyjaśnienia, a my grzecznie czekamy  palka--==

24 mar 2012, 23:13
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
tranqilo                    

Przy tym całym wartościowaniu brakuje mi elementu motywującego pozytywne zmiany wymagające zwiększonego wysiłku w postaci pracy i zaangażowania w jej wykonanie.

Mnie po wartościowaniu tak zmotywowało "do większego wysiłku...", że  :zygi:
To całe wartościowanie jest tak przeprowadzane, że można siedzieć 8 godzin i dłubać sobie w nosie, a i tak dostanie się dwa razy wiecej punktów niż za... pracownik. Sztucznie nadmucha się "ZADANIA"  :wacko:  i punkty lecą.
Ludzie pogadają, poklną i zapomną, a kiedyś przełożą się punkty z wartościowania na jakieś konkretne pieniądze.

25 mar 2012, 20:56
Znawca

REJESTRACJA23 cze 2009, 22:31

POSTY        210
Wartościowaniem zostałem zdegustowany - radca prawny za samo to, że ma uprawnienia do wykonywania tego zawodu otrzymuje 98 punktów. Pracownicy działu Rachunkowości Podatkowej otrzymali całościową punktację na najniższym stanowisku 78 punktów  na najwyższym 114. A pracujący tam ludzie odpowiadają za każdą przelaną złotówkę - radca prawny nie odpowiada za nic.

25 mar 2012, 21:12
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
A ja się nareszcie poczułam dowartościowana, kiedy mnie zarabiającą tak sobie, zapytano, czy zgadzam sie na podanie mnożnika. Bo ciekawe jak wygląda mój mnożnik, a wiem że tak sobie a, a nawet nieciekawie, w porównaniu np. do wynagrodzenia szeregowego pracownika księgowości posiadającego średnie wykształcenie.

26 mar 2012, 06:31
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Grisza00                    

Harakiri                    

Nie ja występowałem z tymi wnioskami. Ale osobiście interesuje mnie czy na moim stanowisku w Bździszewie zarabia się porównywalnie czy może znacznie lepiej a może gorzej... I dlaczego?  A może bym wolał przenieść się do Bździszewa?
Nie interesuje cię to? Jak nie to nie interesuj się tym tematem całkiem. I nie męcz głowy...

Przepraszam bardzo, że tak prostym pytaniem zmęczyłem twoją głowę. Polecam Ibum (polska firma) Nie oczekuję od Ciebie żadnej konstruktywnej odpowiedzi. Mam tylko nadzieję, że nie spotykasz się z podatnikami jako przedstawiciel US czy UKS i pokazujesz taką postawę jak w tym poście. Pozdrawiam serdecznie.

Najuniżeniej przepraszam urażoną wysokość szanownego interlokutora. Może jednak zagłąb się nieco w treść mojej wypowiedzi i oceń czy faktycznie była tak "strasliwie" obraźliwa. I czy nie zawierała konstruktywnej odpowiedzi. Czasami jak się jej nie spodziewasz - to możesz jej nie zauważyć!
Ja na przykład nie interesuję się zarobkami i dochodami moich sąsiadów... i nie rozumiem dlaczego interesuje się tym urząd skarbowy. Czy jednak brak mojego zainteresowania tematem jest istotny dla urzędu skarbowego? Albo dla moich sąsiadów?
I nie emocjonuj się tak bo żyłek masz mnóstwo - i któraś może pęc. ;) (pisownia celowa)

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

26 mar 2012, 06:55
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
A ja uważam, że niezbędne jest porównanie płac pomiędzy US-ami, ponieważ zdarza się, że na szkoleniach przy kawie  :D wypływają na jaw poważne różnice pomiędzy pracownikami o takim samym stażu i stanowisku oraz rodzaju wykonywanej pracy. Żeby było "śmieszniej" często w małych US (10 rejestracji VAT/miesiąc) zarabia się więcej niż w dużych (10 rejestracji VAT/dzień). :zly1:
Oczywiście pisząc "więcej" nie mam na myśli 20 zł. tylko 200-300 zł/m-c netto.
Wiem. Zaraz ktoś powie, żebym się w takim razie przeniósł. :D  
Nie sądzę jednak, że ktoś chciałby się ze mną zamienić lub ustąpić mi miejsca.
Dlatego myślę że, skoro mamy już zunifikowane struktury w US-ach, to naturalnym krokiem byłoby teraz ustalenie funduszy płac w proporcji do ilości obsługiwanych podmiotów.
W ramach obliczania mierników oczywiście lub zamiast :D

26 mar 2012, 09:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2