____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
09 lut 2012, 11:59
Re: Wstrzymywanie wypłat 13 pensji w 2012 roku
to dobra myśl
09 lut 2012, 12:00
Nadir
Harakiri
A my co? Egzekutorów im wyślemy??
Może wynająć Rutkowskiego?
Po co się z nimi pieścić? Lepiej od razu Kolendę-Zaleską!
09 lut 2012, 12:05
agat15
W Is W-wa pojawiła sie informacja o wypłacie 13-tki do końca marca br. Tego jeszcze nie było...
Jak wypłacą 30 marca, to do 1 wystarczy
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
09 lut 2012, 12:24
Wrocław
Załącznik:
13.GIF
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
09 lut 2012, 14:56
agat15
W Is W-wa pojawiła sie informacja o wypłacie 13-tki do końca marca br. Tego jeszcze nie było...
Witam. Czy ta "informacja" ma jakiś oficjalny charakter?
09 lut 2012, 18:51
Widocznie mierniki w urzędach wypadły słabo, stąd opóźnienia trzynastek. Trzeba szybciej wprowadzać, zatwierdzać. W ogóle szybciej pracować. W ministerstwie widocznie mają "lepsze" mierniki . To nic damy radę na pewno w tym roku postaramy się jeszcze lepiej pracować. Czas wprowadzania deklaracji będzie w sekundach, ale nie więcej niż 1 sek, prowadzenia postępowań w godzinach, ale nie więcej niż 24 godz. Zadowolimy naszych zwierzchników.
09 lut 2012, 19:06
A może opóźnienie wynika z faktu, że trzynastki pojechały na ferie? do Aten
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
09 lut 2012, 19:12
A ja się już dzisiaj cieszę na podwyżkę jaka mnie czeka za rok-może dwa! Jak podwyższą jeszcze odrobinkę najniższe wynagrodzenie to będą musieli dać mi podwyżkę, no nie? Taaaaakie mam w skarbówce wynagrodzenia i tak nas cenią
09 lut 2012, 19:27
gryzli
Widocznie mierniki w urzędach wypadły słabo...
Tak właśnie sobie dzisiaj pomyślałam, że za chwilę zacznie się "akcja mierniki". Ekonomowie będą latać po urzędzie i gonić, krzyczeć. Pomyślcie wtedy o tej ciągle przesuwanej "13" i ...
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
09 lut 2012, 19:34
Pinero
gryzli
Widocznie mierniki w urzędach wypadły słabo...
Tak właśnie sobie dzisiaj pomyślałam, że za chwilę zacznie się "akcja mierniki". Ekonomowie będą latać po urzędzie i gonić, krzyczeć. Pomyślcie wtedy o tej ciągle przesuwanej "13" i ...
A ja się zastanawiam, jakie mierniki wyrabiają w MF? Albo też jaka jest rentowność działań MF? To pierwsze jest badane w US, a to drugie w UKS. Ostatecznie budżet zadaniowy dotyczy także samego MF
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
09 lut 2012, 20:09
agat15
A może US-y wstrzymałyby do końca marca przekazywanie kasy do budżetu???????????????
10 lut 2012, 06:28
Wygląda to tak, jak by sprawdzono stopień ogólnego niezadowolenia z wstrzymania 13-ki przed jej całkowtą likwidacją. Cóż poczekamy zobaczymy.
10 lut 2012, 07:13
Kakaes
Wygląda to tak, jak by sprawdzono stopień ogólnego niezadowolenia z wstrzymania 13-ki przed jej całkowtą likwidacją. Cóż poczekamy zobaczymy.
Nie znam urzędnika zadowolonego z wstrzymania 13 a tym bardziej z jej likwidacji co by oznaczało kolejną 9% obniżkę płac nominalnych w skarbówce co po likwidacji środka specjalnego, premii przy 5-letnich obniżkach płac realnych daje 40% obniżkę płac realnych za 5 lat jak nic. Tylko płaca ministrów wzrasta co roku.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit