Teraz jest 06 wrz 2025, 00:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Skarbowcy pracujący na czarno 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA20 maja 2011, 06:37

POSTY        21
Post Re: Skarbowcy pracujący na czarno
Arnold71                    

Był już podobny wątek. Pisałem, że mam propozycję pracy jako ratownik (plus nauka pływania). Niestety zgody nie dostałem, ponieważ takie czynności nie licują z "godnością "urzędnika. Ciekawe jakie licują...?

Pewnie dlatego dostałeś odmowę, bo byłbyś za skąpo ubrany w dodatkowej pracy. A może im się pomyliło i pomyśleli, że będziesz pracował jako chippendale   ;)   Zarobki na pewno miałbyś większe niż w administracji  :rolleyes:
Swoją drogą również ciekawy jestem jakie czynności licują z "godnością" urzędnika. Może na tym forum stworzymy taką listę. Osoby, które otrzymały taką odmowę z pewnością mogą tu się wypowiedzieć na ten temat.

06 wrz 2011, 18:50
Amator

REJESTRACJA16 kwi 2011, 22:53

POSTY        22
Sprawa jest prosta. I nie chodzi tu o to co licuje a co nie.
Po pierwsze: - NUS nie wyda zgody bo się boi DUS'a i kontroli, która zarzuci mu, że coś w jednostce jest nie tak.
Po drugie: - dodatkowy zarobek "marchewkę" - czyli nasze pobory - czyni mniej "atrakcyjnymi".

Podobnie jest z działalnością gospodarczą, niby można ale ......

06 wrz 2011, 22:28
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Ines25                    

Dostałam propozycję dodatkowej pracy w weekendy w prywatnej szkole prowadząc zajęcia (ćwiczenia) ze słuchaczami. Czy myślicie że to "przejdzie"?

Moim zdaniem przejdzie. Wiele Dyrektorów Izb, czy kierowników uczu na różnych uczelniach, więc naczelnicy nie powinni z tego tytułu robić problemów.

07 wrz 2011, 07:23
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Czy nie prościej "na czarno" prowadzić księgi podatkowe lub rozliczać PITY i inne zeznania np. VZM?
Może tego procederu nie ma w każdym US?

07 wrz 2011, 11:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
moja pracownica otrzymuje na rękę kwotę 2.162 zł z czego musi opłacić:
1. czynsz za mieszkanie 536 zł,
2. prąd i gaz miesięcznie średnio 130 zł,
3. średnio miesięcznie na podstawowe potrzeby 2 dzieci 200 zł.
4. dojazdy dzieci i swoje komunikacją miejską 120 zł,
Pozostaje Jej na pozostałe wydatki 1176 zł, co daje dziennie 39 zł.
Tylko głupiec może wierzyć, że jest w stanie przeżyć za takie pieniądze.
Zatem należałoby zwalniać z urzędów wszystkich tych, którzy są jedynymi żywicielami (jak opisana wyżej pracownica).

07 wrz 2011, 15:42
Amator

POSTY        21
Ronin123                    

moja pracownica otrzymuje na rękę kwotę 2.162 zł z czego musi opłacić:
1. czynsz za mieszkanie 536 zł,
2. prąd i gaz miesięcznie średnio 130 zł,
3. średnio miesięcznie na podstawowe potrzeby 2 dzieci 200 zł.
4. dojazdy dzieci i swoje komunikacją miejską 120 zł,
Pozostaje Jej na pozostałe wydatki 1176 zł, co daje dziennie 39 zł.
Tylko głupiec może wierzyć, że jest w stanie przeżyć za takie pieniądze.
Zatem należałoby zwalniać z urzędów wszystkich tych, którzy są jedynymi żywicielami (jak opisana wyżej pracownica).

Posłowie Paweł Graś i Paweł Poncyliusz kiedyś próbowali udowodnić wszystkim Polakom, że da się wyżyć za 500 zł. Jak to się skończyło, to wszyscy widzieli.

07 wrz 2011, 16:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
tak jak w powiedzeniu:
gdy Państwo udaje, że płaci
Pracownik udaje, że nie dorabia.

07 wrz 2011, 17:18
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
radzioo                    

Posłowie Paweł Graś i Paweł Poncyliusz kiedyś próbowali udowodnić wszystkim Polakom, że da się wyżyć za 500 zł. Jak to się skończyło, to wszyscy widzieli.

Bo może dorabiali sobie?
Np. stróżowaniem?.. ;)

07 wrz 2011, 17:24
Amator

POSTY        21
Nadir                    

radzioo                    

Bo może dorabiali sobie?
Np. stróżowaniem?.. ;)

Stróżowanie nie licuje z godnością posła, więc na pewno pozwolenia na taką pracę by nie dostali, więc pozostała im jedyna możliwość... stróżowanie "na czarno"   ;)

09 wrz 2011, 16:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
radzioo                    

22kasiuleczka22                    

a co oznacza praca na czarno doprecyzuj
biuro rachunkowe, czy kancelaria doradztwa podatkowego, a może praca fizyczna na budowie?

"Na czarno" czyli pracują bez umowy i biorą za to pieniądze nie odprowadzając podatku do urzędu skarbowego.
Nie chodzi mi o pracę, gdzie jest umowa i są odprowadzane podatki, bo inną sprawą jest to czy ktoś zgłosi swemu przełożonemu fakt wykonywania poza godzinami pracy w urzędzie innej pracy zarobkowej.
Przepisy zabraniają pracownikom urzędów skarbowych podejmować pracę w biurze rachunkowym czy kancelarii podatkowej !!!

1/ Od dawna utwierdzają mnie rządzący tego kraju że tylko głupi i biedny płaci podatki :piwo:
2/ Jak tu żyć panie premierze? Jak żyć z tej jałmużny?/Dzisiaj 10 a z wypłaty wspomnienie po zapłaceniu opłat/
3/ p...b jeden z drugim się dziwi na forum że "urzędas" ze skarbowego kosi trawę u nauczyciela czy energetyka, :stop: a z czego ma kupić dziecku żarcie?PYTAM!

10 wrz 2011, 18:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2010, 15:51

POSTY        51
1. To już wiadomo od dawna  :lol:
2. Ja już dawno nie narzekam na zarobki. Jeśli mam mało to jest to moja wina bo jak coś umiem to zmieniam pracę/dorabiam/robię COKOLWIEK a nie wyżalam się jak p...a. Jeśli siedzę na  :dupa:  i czekam to się doczekam - odleżyn albo hemoroidów. Użalający się pozostaną użalającymi się. I będą mieli coraz mniej.
3. Można dalej nic nie robić a stawka za koszenie trawy pójdzie w dół, taka będzie konkurencja  :lol:  Dziecko jak dorośnie to powie że ten rodzic to porządny, dobry etc. ale jednak dupa z uszami była  :lol:

10 wrz 2011, 19:05
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 19:35

POSTY        113
mimar                    

1. To już wiadomo od dawna  :lol:
2. Ja już dawno nie narzekam na zarobki. Jeśli mam mało to jest to moja wina bo jak coś umiem to zmieniam pracę/dorabiam/robię COKOLWIEK a nie wyżalam się jak p...a. Jeśli siedzę na  :dupa:  i czekam to się doczekam - odleżyn albo hemoroidów. Użalający się pozostaną użalającymi się. I będą mieli coraz mniej.
3. Można dalej nic nie robić a stawka za koszenie trawy pójdzie w dół, taka będzie konkurencja  :lol:  Dziecko jak dorośnie to powie że ten rodzic to porządny, dobry etc. ale jednak dupa z uszami była  :lol:

Ja CIEBIE TEŻ... :rolleyes:

10 wrz 2011, 19:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 paź 2007, 17:05

POSTY        53
Pytanie do MIMAR: 1. Czy pracujesz w skarbowości, a jeżeli tak to jak długo? 2. Czy dorabiasz? 3. Czy robisz cokolwiek? 4. Czy zmieniłeś pracę?

Ja pracuje w skarbowosci ponad 20 lat. Różne były rządy, różne kryzysy - może i większe, ale tak źle to jeszcze nie było. Do tej pory nie narzekałem, bo nie było powodu. Ale ci co teraz rządzą chcą z nas zrobić żebraków.

11 wrz 2011, 19:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2010, 15:51

POSTY        51
Odpowiadam  :D
1. Tak, długo, liczba dwucyfrowa ale 20 nie ma.
2. Nie bo mi się nie zgodzili  :sex: . Na czarno też nie, choć myśli mam czarne  :P
3. Tak.
4. W końcu zmienię, a na razie wcale tak mało nie zarabiam. Rynek oferuje mi mniej więcej takie same zarobki, a wychodzę po 8 godzinach, nie po 10 czy 12. Urlop bez problemu, 13-tka, "pod gruszą", dodatek za mianowanie, dodatkowe dni urlopu (jak mnie dodatkowo poważniejsza choroba zmoże to w sumie pracuję 10 miesięcy w roku). Czy ja mam tak źle?  :zeby: Zapomniałem o dodatku za lata pracy. W każdym razie są tacy co mają lepiej, ja do salonu po nową furę nie chodzę a niejednego znam w urzędzie co i owszem.

11 wrz 2011, 19:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 46 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona