Zwróćcie uwagę co mówi przedstawiciel MF. Wszystko to wina "dołów"...
01 sie 2011, 20:04
Re: Akcja "Weź paragon"
"Paragony toaletowe" To już do tego doszło, że pracownicy UKS prowadzą kontrole w toaletach??? Pracownicy kontroli do toalet marsz!!!
01 sie 2011, 21:09
- Nie taka jest idea akcji! Ten przypadek sprawdzimy - obiecuje Wiesława Dróżdż z Ministerstwa Finansów, które od 23 czerwca prowadzi akcję "Nie bądź jeleń, weź paragon". Inspektorzy skarbowi w całej Polsce kontrolują m.in. puby i restauracje, czy dają paragony klientom.
To jaka jest ta idea, bo czegoś chyba nie kapuję
Kelnerka nie zamierza zapłacić mandatu. A co z opłatami za toaletę? - Nadal będą. Ale nie prowadzimy "usługi toaletowej", więc nie wiem, za co mielibyśmy dawać paragon - uważa właściciel Alfred Palace.
Czyli poprzez zadymę medialną, chcą zapewnić sobie nietykalność
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
02 sie 2011, 07:01
Z tego co widzę, to jest potrzebna „na gwałt” nowelizacja art. 62 kks poprzez dodanie kolejnego § 6 o następującej treści: „W wypadku świadczenia usług toaletowych sprawca czynu z art. 62 §§ 4-5 kks nie podlega karze”. Może zbierzemy podpisy w celu złożenia obywatelskiego projektu?
03 sie 2011, 13:49
Hunwejbinom akcji mandatowych polecam (ku opamiętaniu) urywek z Towarzysza Szmaciaka - Janusza Szpotańskiego
"Kopernikańska ta idea,
że krzyknie sam: „Łapaj złodzieja!"
i zwierzchność tym zupełnie zmyli,
przechyla szalę w jednej chwili.
Szmaciak już więcej się nie waha,
już przed Deptałą nie ma stracha,
także i tego się nie boi,
kto z tyłu za Deptałą stoi,
bo pogrążając przyjaciela,
natychmiast siebie tym wybiela".
Idiotyzm takiej kombinacji
nie jest bynajmniej rzeczą nową-
tak zawsze bywa, gdy despotyzm
z kretyna się sprzymierzy głową".
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
03 sie 2011, 17:28
A tak a propos akcji paragon. W Szwecji pracownik urzędu przeprowadza akcję w stylu: godzinę siedzi np. w knajpie i liczy klientów, po czym wstaje i sprawdza na kasie fiskalnej ilość nabitych transakcji. Oświadczenie pracownika skarbówki to dowód w sprawie. Po drugie, skarbówka sama ściąga dane z pamięci fiskalnej kasy. Jak laliśmy na szkoleniu, że w hipermarkecie oglądalibyśmy rolki, to facet ze Szwecji nam nie uwierzył - uznał, że go wkręcamy. Więc mam w d... takie akcje, jeśli to państewko nie chroni w ogóle swoich interesów, a akcje 1 majowe już wyszły z użycia - zmienił się system.
20 gru 2011, 00:07
szkas
A tak a propos akcji paragon. W Szwecji pracownik urzędu przeprowadza akcję w stylu: godzinę siedzi np. w knajpie i liczy klientów, po czym wstaje i sprawdza na kasie fiskalnej ilość nabitych transakcji. Oświadczenie pracownika skarbówki to dowód w sprawie. Po drugie, skarbówka sama ściąga dane z pamięci fiskalnej kasy. Jak laliśmy na szkoleniu, że w hipermarkecie oglądalibyśmy rolki, to facet ze Szwecji nam nie uwierzył - uznał, że go wkręcamy. Więc mam w d... takie akcje, jeśli to państewko nie chroni w ogóle swoich interesów, a akcje 1 majowe już wyszły z użycia - zmienił się system.
Toż ta Szwecja to jakaś dzicz straszliwa. Urzędasom wierzą??? Na całe szczęście u nas mamy państwo prawa
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
20 gru 2011, 22:55
czy ktoś jest w stanie zdefiniować "zakup kontrolowany"?
08 sie 2012, 19:23
rtoip83
Zakup kontrolowany, to coś w rodzaju prowokacji, tak myślę przynajmniej, i jest uprawnieniem innych służb niż US. To co my robimy z tymi kasami ? hm, nie wiem czy dobry adwokat nie obroniłby takiej sprawy ...
08 sie 2012, 20:48
Kakaes
rtoip83
Zakup kontrolowany, to coś w rodzaju prowokacji, tak myślę przynajmniej, i jest uprawnieniem innych służb niż US. To co my robimy z tymi kasami ? hm, nie wiem czy dobry adwokat nie obroniłby takiej sprawy ...
My dokonujemy zakup kontrolny a nie kontrolowany!
08 sie 2012, 21:00
Duks
My dokonujemy zakup kontrolny a nie kontrolowany!!
Czego byśmy nie dokonywali to jeden fakt pozostaje faktem. Ktoś coś wymyślił a cała brać skarbowa, nie wyłączając UKS, gimnastykuje się by zadowolić pomysłodawcę. Niestety, komunistyczna zasada, że program góry jest słuszny wciąż obowiązuje. Na polecenie trzęsących się z obawy o swoje stołki naczelników i ich zastępców, pracownicy komórek kontroli a często nie tylko kontroli, biorą oddech od wyrabiania kolejnych norm związanych z miernikami i zapieprzają z bloczkami mandatowymi szukając ślepych jeleni, którzy ich nie poznają i nie zaczną nagle wręczać paragonów wszystkim przebywającym w promieniu 1 kilometra. Do tego jak pomyślę o kreatywnych sprawozdaniach, które podsumują akcję to już naprawdę nie wiem czy czy też
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
08 sie 2012, 21:41
W UKS na akcję oddelegowano wszystkich. Każdego dnia chodzą po 2 zespoły, gdyż chodzi o efekty! Moim zdaniem efektem będzie to, że biedna DROBNCA będzie karana mandatami, postępowania kontrolne będą przedłużane, a prawdziwi przestępcy podatkowi będą się z nas śmiać Być może w ministerstwie ktoś otrzyma premię, być może kilku małych przedsiębiorców zamknie działalność i pójdzie po zasiłek Żyjemy w chorym kraju - czy ktoś jest innego zdania?