Teraz jest 06 wrz 2025, 00:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Biblioteka akt 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Post Re: Biblioteka akt
Witam :) mam pytanie: czy w Waszych US karniści korzystają z BA? jeżeli tak to w jakim zakresie?

04 gru 2012, 20:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Owszem. I to w jak najszerszym zakresie. Rejestracja wniosków (niestety podwójna robota, bo w Mandatach trzeba zrobić to samo i w tej samej kolejności), rejestracja spraw typu, przekazanie akt do izby, prokuratury, czy sądu, rejestracja i wiązanie ze sprawą korespondencji przychodzącej, wychodzącej, wewnętrznej itp.

05 gru 2012, 07:36
Specjalista

POSTY        481
Dziękuję za informację :) a czy rejestracja w BA pozwala karnistom na sporządzanie sprawozdań?

Ostatnio edytowano 05 gru 2012, 10:46 przez Kakaes, łącznie edytowano 1 raz

05 gru 2012, 10:45
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Ja tak samo, wszystko rejestruję w BA, także sprawy prowadzę podwójnie. Sprawozdanie raczej z programu MANDATY, z ręczną korektą. Właściwie robię tylko roczne sprawozdania i BA w tym mi nie pomaga.

05 gru 2012, 20:12
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 17:09

POSTY        295
Mandaty też nie za bardzo. Zakładka "Sprawozdania" jest nieczynna od samego początku. Generalnie sprawozdania roczne robi się ręcznie.
A jeśli w ciągu roku IS chce jakieś sprawozdania ad hoc to i tak najczęściej są tak sformułowane, że z żadnego systemu nie da się wyciągnąć danych.

05 gru 2012, 21:48
Specjalista

POSTY        481
MANDATY pod względem sprawozdawczości i wyciągania potrzebnych danych są do niczego. Zastanawiam się po co my w ogóle go używamy skoro sprawozdania trzeba robić ręcznie. A teraz sprawozdania i statystyka to podstawa-bez tego góra nie może oddychać. W całym MF nie ma kogoś kto by wprowadził porządny program do rejestracji, prowadzenia spraw i sprawozdawczości? Program, który by pozwalał wyciągać z niego dane " w wzdłuż i w szerz"? Gdzie są Twórcy MANDATÓW? Ten program był dobry w czasie jego wprowadzenia, teraz praca w nim to trwonienie czasu - w mojej ocenie oczywiście .
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
zbliża się koniec roku i robienie sprawozdań. Już mnie trzęsie jak sobie pomyślę, jak pomocny jest program MANDATY w tej kwestii.

06 gru 2012, 18:28
Zaawansowany

REJESTRACJA23 maja 2008, 10:43

POSTY        66
Kakaes                    

MANDATY pod względem sprawozdawczości i wyciągania potrzebnych danych są do niczego. Zastanawiam się po co my w ogóle go używamy skoro sprawozdania trzeba robić ręcznie. A teraz sprawozdania i statystyka to podstawa-bez tego góra nie może oddychać. W całym MF nie ma kogoś kto by wprowadził porządny program do rejestracji, prowadzenia spraw i sprawozdawczości? Program, który by pozwalał wyciągać z niego dane " w wzdłuż i w szerz"? Gdzie są Twórcy MANDATÓW? Ten program był dobry w czasie jego wprowadzenia, teraz praca w nim to trwonienie czasu - w mojej ocenie oczywiście .
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
zbliża się koniec roku i robienie sprawozdań. Już mnie trzęsie jak sobie pomyślę, jak pomocny jest program MANDATY w tej kwestii.

Ale o co chodzi? Sprawozdania od lat robię w oparciu o MANDATY, z niewielką korektą "ręczną".

06 gru 2012, 18:55
Specjalista

POSTY        481
Dajesz radę wyciągnąć z programu  dane do sprawozdań styczniowych  do MF ??  Mnie się niestety nie udaje :(

06 gru 2012, 19:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 lut 2007, 19:31

POSTY        134
A czy dla BA jest jeszcze wsparcie programowe? Moi informatycy twierdzą, że niema... ale coś im nie wierzę. Brakuje mi paru rzeczy i nie wiem czy można to gdzieś zgłosić żeby dodali.

06 gru 2012, 19:36
Specjalista

POSTY        481
Może to pytanie wrzucić w wątku informatyków? pewnie mają większą wiedze na ten temat.

11 gru 2012, 08:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2