Zarobki US - początki pracy
Witam. Im więcej czytam Waszych wypowiedzi tym więcej mam wątpliwości... ale z drugiej strony spróbować można.
Mam do Was, Drodzy Skarbowcy, prośbę. Poniżej zamieszczam zakresy obowiązków,jakie ukazały się w ogłoszeniu o pracę na oba stanowiska.
1)
. starszy referent do spraw Podatków Majątkowych i Opłat :Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
* prowadzenie postępowań podatkowych w celu określenia wysokości zobowiązania podatkowego,
* prowadzenie czynności sprawdzających w stosunku do płatnika w celu ustalenia prawidłowości zastosowanych zwolnień oraz obliczania podatku od czynności cywilnoprawnych,
* przesyłanie informacji podatkowych zgodnie z właściwością miejscową w celu realizacji zadań w komórce organizacyjnej w zakresie podatku od czynności cywilnoprawnych,
* sporządzanie zestawień danych niezbędnych celem sporządzania sprawozdań oraz ustalania wartości rynkowych z terenu urzędu skarbowego,
2).
kontroler rozliczeń w Dziale Rachunkowości Podatkowej Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
* prowadzenie kont szczegółowych podatników,
* księgowanie przypisów, odpisów, wpłat, zwrotów na kartach kontowych podatników i uzgadnianie zaksięgowanych operacji na kartach z dokumentami źródłowymi,
* ustalanie należnych dochodów/udziałów we wpływach podatkowych,
* sporządzanie postanowień w sprawie zaliczenia wpłat na poczet zaległości podatkowych,
* prowadzenie ewidencji druków ścisłego zarachowania - mandatów, kwitariuszy przychodowych,
* postarczanie informacji podatnikom, innym komórkom organizacyjnym urzędu o aktualnym stanie kont podatników oraz aktualizowanie tytułów wykonawczych,
* sporządzanie informacji i sprawozdań - w tym do jednostek samorządu terytorialnego,
* kontrolowanie terminowości wpłat i naliczenia odsetek za zwłokę.
Może będę się powtarzać, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie i spytam, na jakie zarobki mogę liczyć przy takim zakresie obowiązków, posiadając wykszt. wyższe ekon. i 3 letnia praktykę w gminnym organie podatkowym.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi i cierpliwość co do mojej osoby