Czy Parafianowicz został wygwizdany przez skarbowców na spartakiadzie?
Autor
Treść postu
Czy Parafianowicz został wygwizdany przez skarbowców na spar
sawka
onna
Żadnych gwizdów nie słyszałam, ale.............jak miałam je słyszeć jak w uszach miałam szron, na włosach wisiały sople, błoto zasysało moje buty, nogi wchodziły mi do d...,bo nie było gdzie usiąść, a kubek herbaty kosztował 10zł!! Nic mi nie pozostaje jak nadal wspominać Giżycko z wypasioną imprezką.
No to szybko zaczęłaś. Bo sytuacja ta miała miejsce podczas otwarcia Spartakiady. Z tego co ja pamiętam to pogoda jeszcze nie była w tym momencie najgorsza, sople, błoto były trochę później. A co do drogiej herbaty, można też było ją nabyć bez "prondu".
Ha, ha, ha cóż za bystrość umysłu, cieszę się,że jeszcze coś pamiętasz! Nie wiedziałam, że była tam herbata z prądem,ale jeśli tak mówisz to na pewno z autopsji!!
07 cze 2009, 12:12
A czy za udział w spartakiadzie z udziałem WiceMinistra był jakiś bonus?
Pytam, bo pojawia się "nowa świecka tradycja" w urzędach. W podlaskiej Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa za udział w spartakiadzie zespołom Kierownicy biur powiatowych (odpowiednik US) wypłacili premie ... za udział!
Baron Pierre de Coubertin byłby dumny ... liczy się udział
Chociaż - ponieważ wypłata jest przed występem - to może to niedozwolony doping
tak czy siak to jeszcze jeden dowód na to że skarbówka ma oszczędzać a pozostałe "urzędasy" nie mają co z kasą robić
11 cze 2009, 08:35
Obecni działają tak jak im podsuwa wyobraźnia o komunie. Opowiadają, że była tak wstrętna, że to co teraz jest wyprawiane to jest niczym w porównaniu z komuną. Cieszmy się z tego co jest. Bo jest dobrze!!! Nie ma komuny, została obalona, a kto śmie się nie cieszyć, to musi komuch!!
11 cze 2009, 09:26
Prawda, że źle nas się traktuje. Mamy ciężko pracować, mieć wyniki w decyzjach, karać małych sklepikarzy mandatami. Tylko nikt nie bierze potem uwagę tego, ile się z tym wiąże stresów. Ile obelg usłyszałem z kolegami od ludzi, którym wymierzałem mandaty. Miałem wyniki w decyzjach w mandatach i zero satysfakcji. Bo sprawa trafia przed IS albo WSA i NSA, a oni potrafią tak załatwić nasze sprawy, że szkoda słów. Pomimo naszych starań o premiach możemy zapomnieć.
11 cze 2009, 20:20
,,,Byłem na spartakiadzie więc słyszałem to co wszyscy słyszeli - Taki Fakt Miał Miejsce. TAK, TAK, jest prawdą -pan Parafianowicz został wygwizdany podczas rozpoczęcia mistrzostw pod Wielką Krokwią ( skwitował to oczywiscie tak jak potrafił,że zapamięta to przy premii ) ponadto wygwizdano go kilkakrotnie wieczorem podczas ogłaszania wyników spartakiady i wręczania nagród, ale tu riposty z jego strony nie było żadnej, tylko konferansjerzy próbowali nad tym przechodzić "do porządku".
11 cze 2009, 21:08
Marengo
,,,Byłem na spartakiadzie więc słyszałem to co wszyscy słyszeli - Taki Fakt Miał Miejsce. TAK, TAK, jest prawdą -pan Parafianowicz został wygwizdany podczas rozpoczęcia mistrzostw pod Wielką Krokwią ( skwitował to oczywiscie tak jak potrafił,że zapamięta to przy premii ) ponadto wygwizdano go kilkakrotnie wieczorem podczas ogłaszania wyników spartakiady i wręczania nagród, ale tu riposty z jego strony nie było żadnej, tylko konferansjerzy próbowali nad tym przechodzić "do porządku".
Skoro premię zabrał już rano (a w rzeczywistości w lutym) to na wieczór brakło argumentów
Szkoda, że nie byłem - ale spróbuję załapać się na rajd.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
11 cze 2009, 21:36
Czy Parafianowicz został wygwizdany przez skarbowców na spar
Gorzelny
Z pewnością żartował...Bo przecież to że zaj...nam premie to żart !!! To, że traktują nas jak robocze bydło, to również żart...To wszystko to żart...Tylko kur...my się na żartach nie znamy !!!
Prokuratura Apelacyjna w Katowicach sprawdza, czy krakowski Urząd Kontroli Skarbowej prawidłowo ocenił rozliczenia należącej do PKN Orlen Rafinerii Trzebinia z podatku akcyzowego ? dowiedziała się ?Rz?. W grudniu 2008 r. skarbówka orzekła bowiem, że przedsiębiorstwo nie musi płacić fiskusowi żadnych pieniędzy.
Zawiadomienie w tej sprawie skierował Marek Wełna, obecny szef Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie, prowadzącej śledztwo w sprawie tzw. mafii paliwowej.
Jak twierdzi rzecznik krakowskiej apelacji Józef Radzięta, wątpliwości prokuratury wzbudziła korzystna dla rafinerii decyzja, mimo że wcześniej ten sam UKS stwierdził nierzetelność jej ksiąg podatkowych na kwotę blisko 200 mln zł. (...) Do kluczowego rozstrzygnięcia w sprawie rafinerii doszło 26 listopada 2008 r. Wówczas w Ministerstwie Finansów odbyło się spotkanie przedstawicieli resortu z szefami krakowskiego UKS. Obecni jednogłośnie stwierdzili, że rafinerii ukarać nie można. (...) Dlaczego resort finansów tak mocno interesował się rafinerią w Trzebini? ? Nie chcieliśmy powtórzyć sprawy z Romanem Kluską. Mieliśmy świadomość, że konieczność zapłaty tak dużych pieniędzy może doprowadzić rafinerię do bankructwa ? tłumaczy ?Rz? wiceminister Parafianowicz, który jako GIKS nadzoruje działanie służb skarbowych. I podkreśla, że decyzję o braku konieczności zapłaty akcyzy wydał UKS w Krakowie, a resort finansów nie miał na nią żadnego wpływu. ? Nie zajmowaliśmy żadnego stanowiska w tej sprawie ? mówi. I zaznacza, że resort rozpatrywał sprawę jedynie w ramach reakcji na skargę, jaką do ministerstwa przesłały władze rafinerii.
Ot, żartowniś. A UKSiaki na żartach się nie znają i teraz mają kłopoty Trza było gwizdać, jak była sposobność
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę